Üniversite Hastanelerine Uyarı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • frantic
    Senior Member
    • 26-01-2004
    • 3696

    Üniversite Hastanelerine Uyarı

    Sağlık Bakını Recep Akdağ, üniversite hastanelerindeki özel muayene ve özel ameliyat uygulamalarının kaldırılması gerektiğini bildirdi. Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'ı ziyaret eden Akdağ, burada yaptığı açıklamada, üniversite hastanelerinde özel muayene ve özel ameliyat sisteminin olduğunu belirtti.
    Bu uygulamanın kaldırılması gerektiğini ifade eden Akdağ, ''Bunu açıkça söyleyeyim, ben bu sisteme de karşıyım. Nasıl ki Sağlık Bakanlığı hastanelerinde artık muayenehaneler kapanıyor, hekimler kendi performanslarıyla verdikleri hizmet oranında ek ödemeler alıyorsa, üniversite hastanelerimizde de böyle bir sistem geliştirilmeli. Bu tür uygulamaları ülkenin gündeminden kaldırmalıyız'' dedi.

    ÖZEL MUAYENEHANELERİN KAPATTIRILMASI
    Türkiye'de doktor sayısının yetersiz olduğuna işaret eden Akdağ, özel muayenehanelerin kapattırılması uygulamasının vatandaşa olumlu yansıdığını ifade etti.
    2002 yılında devlet hastanelerinde muayene olan hasta sayısıyla 2006 yılındaki hasta sayısı karşılaştırıldığında büyük bir artışın olduğunun görüldüğünü belirten Akdağ, vatandaşın uygulamadan memnun olduğunu söyledi.
    Akdağ, şöyle devam etti:
    ''Malatya'da sağlık ocakları seviyesinde 2002 yılında 616 bin kişi muayene edilmişken, 2006 yılında 1 milyon 0 bin kişiye ulaşılmıştır. Hastanelerimizde 1 milyon 164 bin kişi muayene edilmişken, bu rakam 2 milyon 286 kişiye ulaşmıştır. Hem SSK'lılar, işçiler ve onların yakınları hem de yeşil kartlılar çok daha rahat hizmet alıyorlar. Hiç kuşkusuz çok daha rahat ve kaliteli bir biçimde yararlanıyorlar. Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde çalışan uzman hekimlerin yüzde 65'i tam gün çalışıyorlar ve bu vatandaşımızın memnuniyetini büyük ölçüde artırıyor'' Muayenehanesiz çalışan hekim sayısını yüzde 11'le devraldıklarını anımsatan Akdağ, bunun yüzde 56'ya çıktığını kaydetti.
    Bu oranın Malatya'da yüzde 65 olduğunu bildiren Akdağ, ''Ümit ediyorum ki bu önümüzdeki birkaç yıl içinde 65 oranları yüzde 77-80'lere çıkacaktır. Bu durum vatandaşımızın hizmet almasını çok kolaylaştırıyor. Devlet hastanelerinden hizmet almak isteyen bir hasta, özel muayenehaneden geçmek zorunda bırakılıyordu. Bunu büyük ölçüde kırdık. Tamamen sıfırladığımızı söyleyemeyiz. Ama çok büyük bir mesafe aldık. Önümüzdeki yıllarda daha fazla mesafe alacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

    HEKİM SAYISI
    Tabipler Birliği tarafından zaman zaman yanlış bilgilerin verildiğini öne süren Akdağ, birliğin, Türkiye'de hekim sayısının fazla olduğunu söyleyerek, yanlış bir bilgilendirme yaptığını belirtti. Akdağ, şöyle devam etti:
    ''Bana, 'sağlık sisteminin en sorunlu alanı nedir?' diye sorulduğunda hiç duraksamadan şu cevabı veriyorum, 'Türkiye'de doktor sayımız yetersiz.' Maalesef yıllarca doktor sayısının bu yetersiz durumuyla ilgili özellikle Tabipler Birliği örgütü Türkiye'de hekim sayısının fazla olduğunu söyleyerek toplumu yanlış bilgilendirdi. Üzülerek belirteyim ki yakın bir zamanda yine birliğin bir raporunda, 'Türkiye'de doktor sayısı acilen azaltılmalıdır' diye talihsiz bir cümle kullanıldı.''
İşlem Yapılıyor
X