Boxer Köpekleri

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • eerol
    Banned
    • 06-11-2004
    • 8682

    Boxer Köpekleri



    Kökeni: Bu cins 1850 yılında Münih'de bullenbeisser mastiffi ile bulldogun çiftleştirilmesiyle geliştirildi. Bu cinslerin ilki, ayı avında kullanıldı; ikincisi ise, boğalarla dövüşmek için. Atalarının vahşi içgüdülerinin bu geçmişten kaynaklandığı düşünülmektedir.


    Tanımı:Boxer , “En güzel çirkin köpek” olarak tanımlanmıştır. Başı vücuduyla orantılı, etsiz ve kırışıksız olmalıdır. Üst çenesi, alt çenesinden biraz daha çıkık ve yukarı doğru kıvrıktır. Ağzı kapalı olduğu zaman dili ve dişleri görülmez. Burnu büyük ve siyah burun delikleri açıktır. Kulakları dik durur, uçları kesiktir. Gözleri siyahtır. Yüzü yuvarlak, güçlü ve kaslıdır, sarkık değildir. Vücut köşeli olmalıdır. Kuyruğu çok kısa ve dik duruşludur. Ön bacaklar düz ve paraleldir. Yüksekliği erkeklerde 57-63 cm, dişilerde 53.2-58.4 cm’dir. Ağırlığı erkeklerde 30-32 kg., dişilerde 24-25 kg.dır.
    Kişiliği: Boxer, çok iyi huylu ve sadık bir köpektir. Kin duymaz ve özellikle çocuklarla arası iyidir. Kolay eğitilir. Boxer, uzun ömürlü bir köpek değildir. Genellikle on yaşına kadar yaşayamaz. Romatizmaya yakalanabilir. Bu nedenle yağmurlu havalarda yürüyüşe çıkarılmamalıdır.Dişleri de sık sık veteriner bakımı gerektirir.


    Özelliği: Boxer, polis faaliyetlerinde ayrıca bekçi köpeği, muhafız ve körler için rehber olarak kullanılır. Daha önemlisi sevimli ve canlı bir arkadaş olarak büyük değer taşır. Hoşgörülü , oyuncu bir köpektir. Ancak yabancılara karşı kuşkucudur. Egzersizden hoşlanır, sık sık uzun yürüyüşlere çıkarılmalıdır..
    Olumsuz sayılabilecek yönleri ise baskın karaktere sahip bir köpek olması, aşırı salya, aşırı hareketlilik ve horlamadır.


    Gereksinimi: Boxer'ın bol bol insanlarla olmaya ihtiyacı vardır. Yüksek enerji seviyesi nedeniyle bol egzersiz ve oyun ister. Kısa tüyler nedeniyle aşırı soğuk ve sıcak iklimlere karşı dayanıklı değildir. Aşırı soğuk ve sıcaklarda evde yaşaması daha sağlıklıdır. Haftada bir tüylerini taramak yeterlidir.












İşlem Yapılıyor
X