9500 CIM'E Laptoptan Versiyon atma

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • PowerVu
    Member
    • 12-04-2004
    • 2540

    9500 CIM'E Laptoptan Versiyon atma

    stupidprv Tam 3 gün 3 gece uğraştıktan sonra sonunda Goldmaster 9500 CIM cihazına laptopan versiyon atabildim.Ama nasıl ?

    1.Çok riskli bir olay elektonik üzerinde bilgi ve deneyimi olan kişilerin yapabileceği bir şey.ilk önce cihazın içindeki çakılı Matrix modülü sökeceksiniz.Cihazın içini açın.Cl yuvasına doğru baktığınız zaman modülü göreceksiniz.Modül Cl yuvasına tersten takılmıştır.Hemen modülü görüp heveslenmeyin çünkü modül anten kablosu girişine leyimle bağlanmış.Elinize hemen bir leyim makinası alın.Modüle zarar vermeden modülle anten girişi arasındaki leyimi koparın sonra modül smart card okuyucuya soketlerle bağlanmıştır.Soketleri çıkartın.Sonra Cl yuvasına zarar vermeden gömülü matrix modülü çıkartın.Şimidi elimiz de bir matrix modül var.

    2.Modülü fun card olmadan 2 şekilde güncelleyebilirsiniz.1 CAS İNTERFACE ile 2.Laptopla. 1.CAS interface ile güncellemeyi bilmeyen yoktur herhalde ben onun için 2.Laptopla güncellemeye deyineceğim...

    mr_by_pcmcia.zip icerisinde bulunan MR_BY_PCMCIA.txt dosyasindan ve ayni boardda bulunan diger kilavuzlardan ve edinilen deneyimlerden derlenerek hazirlanmistir. Ufak ceviri hatalari olabilir. Tüm yazilanlar denenmemistir, bazi kullanicilarin sistemine uygun olmayabilir ve sorumluluk kabul edilmez.

    UPD HAZIRLIGI
    Önce en güncel bir *.upd uzantili dosya bulun. :
    Alternatif olarak daha kolay bulunabilen *.bin uzantili bir dosyayi MRFM (Matrix Reloaded File Manipulator) programi ile .upd uzantili hale getirebilirsiniz. MRFM programini indirmek icin

    http://www.gozosat.com/forum/attachment.php?postid=2432

    den yükleyin, bilgisayarinizda bir klasöre extract edin. Buradaki MRFM.exe dosyasini calistirin.
    Sonra *.bin dosyasini yükleyin. Bin den upd’ye cevirme tahvili yapan butonu tiklayin ve yeni *.upd dosyanizi save edin. mr1.055 icin *.bin dosyasini Xamuhda bulabilirsiniz
    http://www.gozosat.com/forum/attachment.php?postid=3781

    Bir diger alternatif olarak sürekli güncellenen bir *.hex dosyasini da once *.bin sonra da yukarida anlatildigi gibi *.upd uzantili hale getirebilirsiniz. Bunu yapmak icin once MREdit programini
    http://www.ucassupport.nl/software/casinterface

    den kurun. Sonra "mredit_v_1_9_1.zip" dosyasini bulun ve üzerini tiklayin.

    Üstte sagda open/ac butonunu tiklayip bilgisayarinizda bulunan *.bin dosyasini secin ve bir süre programa yüklenmesini bekleyin. Import Xamuh 6 in 1 yazan uzerine iki kere tikladiktan sonra cikan import key ekraninda en üstteki secenegi de (yani hepsini) secili yapin ve import key e basin. Xamuh veya Mach 1 in 6 in 1 dosyasindan daha önce bilgisayariniza attiginiz aliciniza uygun eeprom hex dosyasini secin. Bunu yaptiktan sonra gelen Select Via ID ekraninda en fazla seyrettiginiz Viaacess paketlerden 21’ini tercih ederek secili hale getirin. Bu ekranin altindaki Import Selected Via Indent dügmesini tiklayin. Bundan sonra isterseniz nagra bölümüne girerek istediginiz keyleri de kendiniz degistirebilirsiniz. Üstte en sagda floppy disk resmine basin ve yeni olusturdugunuz dosyanizi bilgisayarinizda bir yere “save” edin ve unutmayin. Bu dosya sizin *.bin dosyaniz olmustur. Bunu da yukarida anlatildigi gibi MRFM ile *.upd ye cevirin.


    MÖDÜLÜN LAPTOPA TANITILMASI
    Bazi laptoplarin MR’yi tanimasi sorun olabilir. Laptop acikken MR’i PCMCIA slotu icerisine iyice yerlestirin. Yerlestirdikten sonra arkasindan sonuna kadar iyice itin ve ucunun temas ettiginden emin olun. Bundan sonra sansiniz varsa bilgisayar MR’i kendiliginden taniyabilir. Bilgisayarinizin sag altindaki sistem trayde de bir sembol olusacak ve bip sesi duyulacak. Bu durumda direk asagidaki 5. nolu bolume gidin. Aksi takdirde Hardware settings de PCMCIA kart olup olmadigina bakin.

    1. Laptop MR’yi tanimamissa ilkönce Windows'a PCMCIA-driver'i tanitilmalidir. Yukarida belirtilen "mr by pcmcia.zip" dosyasini indirin zipi acin ve ayri bir klasöre atin, nerede oldugunu unutmayin.

    2. Tüm Windows kullanicilari icin Windows 2000 kullanicilari disinda asagidaki yolun izleyin:
    control-panel -> properties of PCMCIA-controller -> driver -> more info.
    Ya da start settings control panel system hardware profile e bakin.
    Böylece PCMCIA-controller'deki driverler hakkinda bilgi edinebilirsiniz.

    Windows XP kullanicilari: update driver'i secin ve nereye bakilacagi soruldugunda
    daha önce actiginiz "mr by pcmcia.zip" dosyasi icinde bulunan -> xp_pcmcia adindaki alt dosyayi kurun (install edin).

    Windows 98 and 98SE kullanicilari (Millenium = 98SE, hepsi ayni): eger driver dizileriniz
    ( -> more info altindaki) cbss.vxd adinda bir dosya iceriyorsa windows'u tamamen kapatabilirsiniz. Önceden acip bir yerde ayri klasöre attiginiz "mr by pcmcia.zip" klasörü icinde bulunan cbss.vxd dosyasini (dikkat bu dosyadan orada iki tane var, 22,413 byte olani win98 icin 25,993 byte uzunlugunda olani ise win98SE icin, zaten zip arsivi icindeki path da da yaziyor hangisinin ne oldugu) bunu kendi windows\system klasörü i**** oradaki mevcut cbss.vxd dosyasinin yerine yerlestirin. İsterseniz, emin olmazsaniz bunu yapmadan önce mevcut cbss.vxd dosyanizin adini degistirebilirsiniz)

    Bilgisarinizi kapatip acin (XP kullanicilarinin kapatip acmasina gerek yok ama bilinemez zaten birkac saniye sürecek bir is).

    Win98(SE/ME) kullanicilari sisteminizde cbss.vxd yoksa hicbirseyi kopyalamaniz ya da bilgisayari acip kapamaniz gerekmez. Sizde pccard.vxd dosyasi olmasi gerekir yoksa
    PCMCIA-controller kurulumunda bir yanlislik vardir.
    PCIC-controller- ya da daha geneli PCMCIA-controller- drivers lari zorlamayi deneyin
    ve kurduktan sonra acip kapama yapin ve yukaridaki 2.nolu isleme geri dönün.

    3. Win98(SE/ME) kullanicilari: dvbcam.sys dosyasini elle bilgisayarinizdaki system32\drivers klasörüne kaydedin ve makinenizi tekrar acip kapatin.
    4. Tüm Windows kullanicilari, hatta Windows 2000 dahil: UCAS veya
    MR CAM'i PCMCIA-slot'unuza yerlestirin. Driver istediginde önceden acip bir yerde ayri klasöre attiginiz "mr by pcmcia.zip" klasörü icinde bulunan
    dreammagic.inf dosyasini tiklayin. Böylece Windows 2000 and XP kullanicilari icin dvbcam.sys dosyasini install edecektir, Win98(SE/ME) kullanicilari zaten bunu icinde olmasi gereken klasöre atmislardi (3.nolu islemde). Simdi bir bip sesi duyacaksiniz ve bilgisayarinizin sag altindaki sistem trayde de bir sembol olusacak . CAM bilgisayar tarafindan taninmis demektir. Bundan sonra slota her koyusunuzda taninacaktir. Sakin CAM'i bir kontrol daha yapmadan yerinden cikarmayin:
    control panel -> properties of Smartcard(!) ->
    driver -> more info.
    dvbcam.sys klasörünün artik burada yer almis olmasi gerekir, Win98(SE/ME) kullanicilarinda bile ve control panel’in herhangi bir yerinde mesaj cikmamalidir aksi takdirde sisteminizde diger aygitlarla bir kaynak cakismasi var demektir ki bunun da diger islemlerden önce cözümlenmesi gereklidir (buradaki aciklamalarin konusu disindadir).

    Bu da olmazsa Start -> setting -> control panel den -> PC Card ‘i tiklayin ve -> global setting de selection'u (secim’i) automatic (otomatik) secili olmaktan cikarin apply OK ye basin ve cikin. Laptopu kapatip acin, Acarken 4 nolu isleme dönün MR slot icinde tam otumus olsun.

    Daha da olmuyorsa farkli bilgisayarlar icin secenekler:
    Secenek 1: (Tonski tarafindan önerilmistir) There are laptops which are not donanim versiyonu ya da bios settingleri yüzünden pccard uyumlu olmayan laptoplar vardir. Start pccard setting den biosunuzda yoksa pcic ye getirin pci configuration dan pci latency timer’I 16 yapin ve cikin, gerekirse bilgisayari kapatip acin. Bundan sonra 4 nolu isleme dönün.
    Secenek 2: (Tonski tarafindan önerilmistir) Normal PC bios da PCI-PCMCIA kartokyucu-yazici var pccard opsiyonu yoksa bios da PCI configuration / PCI latency timer setting’i default olan 32 yerine 16 yapin bilgisayari kapatip acin Windows2000 de calisacaktir.

    MÖDÜLE YAZMA
    5. Eger bilgisayarinizin sag altindaki system trayde yeni sembol elde ettiyseniz yani dvbcam.sys dosyasi "Smartcard" altinda yer aliyorsa tebrikler. System trayde sembol cikmadiysa bile modulu slota takinca bip sesi gelmisse de tamam demektir.
    Artik loader_setup_1.3.exe yi calistirabilir ve UCAS paketini calistirabilirsiniz.
    Bunu da menu de ucas_loader 'i tiklayarak yapabilirsiniz. Buraya kadar Ucas loader yüklemediyseniz :

    http://www.ucassupport.nl/software/casinterface

    den "loader_setup_v1.3.exe" dosyasini bulun ve üzerini tiklayin. Bilgisayarinizda bir klasörde tutun.

    CAM'inizi slota yerlestirdikten sonra ve bip sesi geldikten sonra asagidaki islemi izleyin
    Settings -> PCMCIA -> CAM 0 (sifir) veya 1,
    PCMCIA slotlarindan biri bos olacak böylece secenek tek secenek kalacak. Simdi yukarida anlatilan *.upd uzantili dosyanizi bulup Ucas loaderde “file” i tiklayip yükleyin. Dosya mutlaka *.upd formatinda olmali.
    "Download Now" a bastiktan sonra baska birseye dokunmayin birsey yapmayin - önce cok hizli calisacaksonra hic calismiyormus gibi yine yavaslayacak. Bunun nedeni yeni yazilimin önce CAM'in RAM’ina yazilmasi sonra EEProm’a flashlanmasidir bu da zaman alir – yine bu sirada hicbirseye dokunmayin!! Ta ki sonunda CAM’i cikarmanizi söyleyinceye kadar, o zaman cikarin ve tekrar yerine yerlestirin (Humaxdaki sorun böyle halloluyor). Hemen yine bir bip sesi gelecek ancak CAM daha tam olarak baslatilamamistir bu yüzden ona dokunmayin!!!
    En az 30 saniye bekleyin, bundan sonra CAM’inizi cikartabilir (dikkat bu kez CAM’i cikartmadan önce system traydeki modül sembolünü tiklayin ve exit – cikis- deyin, yani modül slotunu kapatin) ve Ucas_loader’i kapatabilirsiniz artik CAM’iniz calisir haldedir. Her sey 3 dakika sürüyor.
    Aliciniz FTA (sifresiz) bir kanaldayken MR’i aliciniza koyun alicinizi acin, alici icerisine ilk koyusta ayrica islem gerekmez.
    Bu arada bilgisayarinizda driver tanimayi manuel yaptiysaniz tekrar otomatige cevirebilirsiniz.

    Eger calismazsa herseye bastan baslayin Driver yüklendikten sonra ve bip sesi geldikten sonra yanlis birsey yapamazsiniz. Ayrica CAM ‘in icindeki yazilim-yükleyici eger zaten oradaysa üzerine birsey yazilamaz, ya da tahrip olamaz.


    4.En başta da dediğim gibi çok riskli bir olay.Bu riski göze alabilen arkadaşlar bu yüklemeyi denesin....

    NOT:Bazı yazılar Turkey forum sitesinden alıntıdır.... PowerVu

    BİLİM BİR OKYANUS OLSA BİZ O OKYANUSUN KENARINDA ÇAKIL TAŞLARI İLE OYNAYAN ÇOCUKLAR GİBİYİZ
  • mestu
    Junior Member
    • 11-08-2004
    • 20

    #2
    Konu: 9500 CIM'E Laptoptan Versiyon atma

    arkadaşım peki bu uyguladığın usulleri joker modül içinde uygulayabilirmiyiz.Tşkler...

    Yorum

    • PowerVu
      Member
      • 12-04-2004
      • 2540

      #3
      Konu: 9500 CIM'E Laptoptan Versiyon atma

      mestu bir bilgim yok.Joker modülüm olmadıgı için deneme şansım da yok.Eğer cihaznın içinde joker modülün varsa cihazın içinden söküp cas 2 interface ile versiyon atabilirsin.Bu durumda fun card da filan ihitiyacın olmayacak.Modülü normal olarak CI slotuna takacaksın... İyi çalışmalar PowerVu

      BİLİM BİR OKYANUS OLSA BİZ O OKYANSUN KENARINDA ÇAKIL TAŞLARI İLE OYNAYAN ÇOCUKLAR GİBİYİZ...

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X