Sahte dreamBox lar .....

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ybæl©ik
    ADMINISTRATOR
    • 25-01-2003
    • 30775

    #91
    Konu: Sahte dreamBox lar .....

    Yazılanları ya anlamıyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz.

    82. ve 87. mesajlar diyorum, üzerine basa basa.

    Kimin ne sattığı bizi ilgilendirmez arkadaşım. Ozmena Forum ile burada bannerı olan veya olmayan herhangi bir firmanın ticari bir bağı yoktur, olamaz da. Firmaların foruma Banner koymak istemeleri karşılığında yer durumuna göre banner konulur ve bedeli de firmadan alınır. Bu alınan bedel de Forum giderlerinin finansmanında kullanılır.

    Daha neyi tartışıyorsunuz anlamak zor. Gerekli tüm açıklamalar yapıldı.

    Neyin sahte, neyin orjinal olup olmadığı konusunda gerekli bilgileri her tarafta bulmanız mümkündür. Cihazları satanlar da bellidir, piyasadaki fiyatları da bellidir.

    Forum dışındaki herhangi bir konuda Ozmena'dan garanti istemek, özellikle de herhangi bir firmanın sattığı ürün/ürünler hakkında bir garanti istemek pek mantık dahilinde olmasa gerek.

    İsteyen istediği firmadan istediği cihazı alabilir. Kimsenin burada Bannerı olan firmalardan ürün almak gibi bir mecburiyeti yoktur, kaldı ki bizlerin de bu yönde bir telkini ve çabası da olamaz.

    Bizler bile alışverişlerimizde, bu firmalarla bağlı kalmaksızın, serbest piyasa ekonomisi içerisinde ( tercih ettiğimiz ürünleri ) uygun fiyatlara bulduğumuz firmaları tercih etmekteyiz.

    Lütfen anlamak istediğiniz gibi değil, anlatılmak istenenleri anlamaya çalışınız.

    Teşekkürler.
    Son düzenleme ybæl©ik; 14-11-2007, 11:04.

    Yorum

    • aed
      Junior Member
      • 25-11-2006
      • 93

      #92
      Konu: Sahte dreamBox lar .....

      [QUOTE=ybalcik;1032553]mertali


      Ancak bizim amacımız her zaman kullanıcıdan yana olmaktır, tüketiciyi korumaktır.


      isteğiniz üzere 82 87 nolu yazılarınız okundu tekrardan.anlaşılmasında hiç bir güçlük yok:isteyen foruma ücretini ödeyerek banner verir.ve bu firmaların ticari politikaları, ürünleri,ne sahte,ne klonlu, ne gerçek ne orjinal bu forumu bağlamaz.bakın anlamışım..şimdi ben sizleri anlamaya davet ederim ki :
      firma ismi belirtmeden size banner ücreti ödenmeme kaygısına kapılmadan kullanıcı ve tüketiciyi koruma amacıyla ürün ve fiyat belirterek örneğin dm 500 s konusu açıkça netleştirilebilir.soru havada asılı duruyor: 247 ytl 500 s orjinalmidir,alınması tavsiye olunurmu?

      Yorum

      • ybæl©ik
        ADMINISTRATOR
        • 25-01-2003
        • 30775

        #93
        Konu: Sahte dreamBox lar .....

        247 ytl 500 s orjinalmidir,alınması tavsiye olunurmu?
        Bu soruyu ısrarla bize yöneltiyorsanız halen anlamamışsınız demektir. Bu durumda isterseniz yeniden anlatayım.

        Yok bu soruyu satıcı veya servislere yöneltiyorsanız, o halde belirtiniz ki muhataplar ona göre üzerlerine alarak cevap versinler.

        Yorum

        • ozkandonmez
          Administrator
          • 30-12-2002
          • 47398

          #94
          Konu: Sahte dreamBox lar .....

          Originally posted by aed View Post
          ozaman banneri olan yani sponsorunuz olamayan firmanın
          247 ytl ye dm 500s ini alalımmı?orjinaliğini teyit edermisiniz?eğer ozmenanın amacı biz nihai kullanıcıları düşünmek ise? olayın kritik noktası budur..gerisi lafı güzaf..
          Kardeş ,

          Mesaj içinde ve topic olarak DreamBox tarafından üretilen ayrıca sahteliği konusunda resimlerle ve yerleri ile belirtilen cihazlar var piyasada...

          Tavsiyem satın almayı planladığın yada hayal ettiğin firmaya açıp sorarsın "kardeşim cihazının orjinalmi değilmi" diye sizde dersinizki "orjinal olduğunu kanıtlarmısınız?" garanti veriyorz orjinal derse cihazı alırsınız gelen cihaz orjinal değilse iade hakkınız doğar.

          Dolayısıyla şu paraya orjinalmidir değilmidir sorusu sadece muallakta kalacak bir sorudur. DM 500 dışarıda 180 € iken Türkiyede uzun süre 300€ ya yakın rakamlarla satıldı kimse bir şey demedi o zamanda yurt dışı rakamları hep söyledik, sonra ticari faaliyetler değişti iş kızıştı sahteler devreye girdi ve DM 500 önce 180€ ya kadar geriledi ama sonra DM Almanya tarafından bu kadar rekabet yeter olması gereken yere getirin ricası üzerine 190-199€ lara çıktı.

          Şimdi siz karar verin bakalım buradan 247 YTL olan cihaz orjinalmidir değilmidir. Lütfen sorularınız yada sıkıştırdığınızı düşündüğünüz sorularınız akla mantığa uygun olsun.
          Son düzenleme ozkandonmez; 27-11-2007, 17:16.
          Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



          HAYDI IPTV YAPALIM

          TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

          LÜTFEN OKUYUN

          Yorum

          • Ýhtiyar
            Junior Member
            • 05-05-2004
            • 8

            #95
            Konu: Sahte dreamBox lar .....

            Klon cihazlar yasal mı?, değil mi? Yurt dışından yasal olarak ithal edilip, faturalı olarak satılan her mal satılan ülke tarafından yasal olarak kabul edilmiştir. Bu gibi cihazları yazılımla çökertmek, aynen bilgisayarları hacklemek gibi yasal hükümlere tabi olmak gerekir. Eğer bir mal faturasız satılıyorsa o mal ül***e yasal olmıyan yollardan girmiş demektir ki alan da satan kadar suçludur...Ancak cihazın yazılımıyla oynamak hac lemek ayrıca cihaz yasal olmass da suçtur. Yasal olmıyan cihazlar hakınnda gümrük kanunu hükümleri uygulanır.

            Yorum

            • ybæl©ik
              ADMINISTRATOR
              • 25-01-2003
              • 30775

              #96
              Konu: Sahte dreamBox lar .....

              Klon cihazlar yasal mı?, değil mi? Yurt dışından yasal olarak ithal edilip, faturalı olarak satılan her mal satılan ülke tarafından yasal olarak kabul edilmiştir.
              Klon cihazlar yasal değildir.

              Yurt dışından yasal olarak ithal edilen ve faturalandırılan hiçbir şey ORJİNAL'dir anlamına gelmez. Bu konudaki sorumluluk yeterli servis desteği sağlamak zorunda olan ve cihazları getiren firmadır.


              Bu yazdıklarınız sadece sizi bağlar yani Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde geçerlidir.

              Yabancı ( Alman ) menşeli ( Dream Multimedia ) bir firmanın patent hakkına sahip olduğu bir ürün herhangi bir şekilde taklit edilirse Uluslararası Hukuk, İkili Anlaşmalar devreye girer. Ki ikili ülke anlaşmaları da genelde yasadışı işlemlerdeki cezai müeyyideleri çok fazla kapsamaz.

              Şimdi burada DreamBox cihazlarda, tüm dünyada söz sahibi olan firma Dream Multimedia'dır. Diğer ülkelerdeki anlaşmalı ithalatçılar/distribütorler/alıcılar Dream Multimedia'nın verdiği izin ile ilgili ülke mevzuatına göre gerekli prosedürlerin tamamlanması sonucunda ürünleri ülkelerine getirebilirler. Bu satıcılar Orjinal ürünlerin yanında sahte/taklit ürün satamazlar zaten bunun bir mantığı olmadığı gibi, cezai müeyyidelerine de katlanırlar.

              Bu aşamada Dream Multimedia, uydudan göndereceği veya başka bir şekilde verebileceği herhangi bir yazılımla Orjinal olmayan cihazlara zarar verebilir. Çünkü bu yazılım Orjinal cihazlar içindir. Taklit/sahte cihaz sahiplerinin bu yazılımı yükleyerek herhangi bir zararla karşılaşmaları Dream Multimedia'yı ilgilendirmez. ( Bu bir hack olayı değildir. ) Tam aksine sahtecilere ve vurgunculara karşı önlem almak ve tüketicileri korumak amaçlıdır. Bu duruma yasalar da onay verirler.

              ( Şimdi siz sahte cihaz getirteceksiniz, faturalı veya faturasız, - faturalı olması Orjinal olduğu anlamı taşımaz sadece mali açıdan kayıt altına alınmışlığın göstergesidir, - sonra da kalkacaksınız ben cihaza yazılım yükledim ama cihaz uçtu diye yasal yollara başvuracaksınız. İllegal bir konuda ne kadar hak aranır ayrı bir konu. Ayrıca zaten kullanıcının cihaza müdahale etmesi, cihazın garanti kapsam dışı bırakılması anlamına gelir ki bu başlı başına bir hatadır. )

              Ama şu ana kadar Dream Multimedia firması sahte cihazlar konusunda herhangi bir girişimde bulunmamıştır, bulunacağını da zannetmiyorum.
              Son düzenleme ybæl©ik; 08-08-2008, 12:25.

              Yorum

              • ozkandonmez
                Administrator
                • 30-12-2002
                • 47398

                #97
                Konu: Sahte dreamBox lar .....

                Zaten müdehalede bulunmasına gerek yok zira bir hayli sattığı 500 modellerinin üretimini geçtiğimiz dönemde durdu ve bunuda duyurdu, bu manada en azından kopyelerin önüne geçtiler, klonlarada tabiki her hangi bir zamanda gerekli müdehale haklarını orjinal kullanan müşterileri için saklı tutacaklardır.
                Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



                HAYDI IPTV YAPALIM

                TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

                LÜTFEN OKUYUN

                Yorum

                • Ýhtiyar
                  Junior Member
                  • 05-05-2004
                  • 8

                  #98
                  Konu: Sahte dreamBox lar .....

                  Sahte mi? Deği mi?
                  Günümüzde bir çok beyaz eşya ve elektronik üreticisi firmalar maliyetlerin düşük olması nedeniyle üretim-lerini Çin Halk Cumhuriyetine kaydırmış durumdalar. Bunlardan biriside Dreambox.
                  Ayrıca bilinmesi gerekirki Türkiye Avrupa Birliği
                  Gümrük anlaşmasına taraf olduğu için ithal malları listesinde Avrupa da üretilen bir malı, başka ülkelerden aynı marka altında ithal edemez ve Benzeri malların ithalatınıda Avrupa Birliği engel koyabilir..
                  İthalatçı İthal edeceği malın ithal edebilmesi için bir çok prosüdür izlemek zorundadır. Ki şthal müsadesinde bu mal veya malların müsadeye tabi olup olmadığına bakmak zorundadır. Bu müsaadeyi aldıktan sonra ithalat prosüdürünü gerçekleştirir.
                  Kaçak olarak giren mallar için aynı şey söylenemez. Çünkü malı satan fatura kesemez. Dolayısıyla kaçak malı satan ve alan aynı suçu işlemiş olur.
                  Eğer faturalı bir mal alıyorsanız gönül rahatlığı içinde kullanın.
                  Hack yani bozma olayına gelince bu internet üzerinden işlenen bir suçtur ki, bu size maddi ve manevi bir zarar veriryorsa örneğin 'time bomb'Hiç çekinmeden faturalı cihazınızı alın savcılığa müracaat edin bilirkişi ücretini yatırın bu yapanı tesbit ettirin ve cezalandırılsın. Her ne marka altında resmi olarak ithal edilmiş millileştirilmiş ve faturası kesilmiş mallara kimse zarar veremez.

                  Yorum

                  • carisma_41
                    Junior Member
                    • 12-12-2004
                    • 93

                    #99
                    Konu: Sahte dreamBox lar .....

                    sanki orjinali yasal dreambox hicbiriri yasal degil

                    Yorum

                    • ozkandonmez
                      Administrator
                      • 30-12-2002
                      • 47398

                      Konu: Sahte dreamBox lar .....

                      Elektronik cihazlardaki orjinallik , garanti ile ilgili mevzularda geçerlidir. Orjinal cihaz üreticisi cihazlarında kullanılmak üzere geliştirdiği yazılımları başka klonlanmış yada kopye cihazlarında kullanılmasını engelleme hakkına sahiptir, kaldıki yazılım içine koyacağı bir kodla bunu engelleyebilir. Zira bu cihaz için yatırımları yapmış durumdadır, diğerleri ise lisanslı bir ürünü herhangi bir yolla üretip piyasa arz edilmektedir. Çoğu insanada orjinalmiş gibi satılmaktadır.

                      Vergi ve faturalama konusunda fazla bilgim olmamasına rağmen mantıken düşünüldüğünde ülke içinde faturalı olarak satılıyor olsa dahi ithalatçısını iyi bilmeniz gereklidir (garanti açısından). Aldığınız fatura içeriğinde cihazın tam adı ve seri numarası yazılı olmalıdır. İçeriğinde "uydu alıcısı" gibi sade bir deyim olacak olursa siz o fatura ile hiç bir şey idda edemezsiniz.
                      Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



                      HAYDI IPTV YAPALIM

                      TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

                      LÜTFEN OKUYUN

                      Yorum

                      • ardatu
                        Junior Member
                        • 10-05-2007
                        • 43

                        Konu: Sahte dreamBox lar .....

                        Arkaadaşım nasıl hiçbiri yasal değil sen o ciahzı yasal olmayan bir iş için kulanıyorsan ve kulandırıyorsan o senin sorunun sen nasıl olur ve nasıl cüretkar bir tavırla hiç biri yasal deyil diyerek kopyacılar la argecileri aynı kefeye koyarsın senin gibi bir düşünce mantığı ile dünyada hiç bir iş yapılmaz be kadar bencil ve kendine odaklanmış madii menfat düşünerek bu yazıyı yazdın kopya dreambox satıp da server erişimide veriyorsun nedir ?
                        Kopya olan herşey kaçak ve vergisi öedenmeden değişik yollarla ül***e sokulur ve siz bunları alarak aslında ülkenize zarar veriyosunuz.
                        Bu ülkede kanun var nizam var bunların şu an iyi geç tecelli ediyor olması kimsenin yaptığının yanına kalması anlamına gelmez.
                        Hangi deram kopyada trt bandrolü var hangisinde garanti belgesi var ?
                        Aldığı mala fatura almayan vatandaş satan kadar suçludur sen kalkmışsın birde buarada insanları ilegaliteye itiyorsun ne demek bu ya birilerinin haklarını çalıp başkasına satmaya kalkmak nedir bu sizin savunduğunuz millete para ile server hizmeti vermek hadi yabancı kanaları anladık neyse bide utanmadan binlerce çalışan vatandaşımızın ekmek kapılarına yatırımcılara zara vermek açıkca ,da bunu savunmak ne anlama geliyor biliyormsusnuz

                        Yorum

                        • ozkandonmez
                          Administrator
                          • 30-12-2002
                          • 47398

                          Konu: Sahte dreamBox lar .....

                          @ardatu ,

                          mesajını 101. mesaja istinadenmi yazdın ? belirtirmisin
                          Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



                          HAYDI IPTV YAPALIM

                          TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

                          LÜTFEN OKUYUN

                          Yorum

                          İşlem Yapılıyor
                          X