Kanseri alt etmenin yolları

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • hizli
    Junior Member
    • 29-02-2004
    • 100

    Kanseri alt etmenin yolları

    Kanser

    Hücreler vücudumuzun en küçük yapıtaşlarıdır. Kas ve sinir hücreleri hariç tüm hücreler bölünme yeteneğine sahiptirler. Yenilenme, onarma ve iyileşme amacıyla bölünürler.Nerede ve ne sayıda bölüneceklerini bilirler. Bu bilinç kaybolursa hücreler kontrolsüz bölünmeye başlarlar, çoğalırlar, birikirler ve tümörleri (kitleleri) oluştururlar.

    Tümörlerin belirti ve bulguları hücrenin cinsine göre değişir. İyi huylu (selim= benign) ya da kötü huylu (habis=malign) tümör olarak karşımıza çıkarlar. İşte kötü huylu tümöre kanser denir. Kanser hücreleri kan, lenf ve komşuluk yoluyla vücudun diğer bölgelerine yayılım gösterir ki buna metastaz denir.

    Sigara, alkol, aşırı güneş ışığı ve röntgen ışını, kimyasal maddeler (benzin, boya, asbest …) virüsler, hava kirliliği, radyasyon, kötü beslenme … kanser oluşumu için en yaygın risk faktörleridir.

    Ülkemizde ve dünyada en sık görülen kanser türleri ise meme, akciğer ve prostat kanseridir.

    Kanser tedavisi için erken tanı çok önemlidir. Bunun için belli zaman aralıklarında kontroller yapılmalıdır. Ancak kişinin kendi değişikliklerini takip etmesi en az kontroller kadar önemlidir.

    Günümüzde ilerleyen tamamlayıcı tıp cihazları sayesinde, kanser hastalığı henüz kitle boyutuna bile gelmeden çok erken dönemde elektriksel bozukluklar veya regülasyon bozuklukları… ile tanınmakta ya da şüphelenilmektedir. Buna göre de gerekli koruyucu ve destekleyici terapiler yapılmaktadır.

    Tamamlayıcı tıp yöntemleri daha yaygın kullanılıncaya kadar dikkat edilmesi gereken değişiklikler; vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkan şişlik ve sertlikler, anormal vajinal kanama, makat kanaması, tuvalet düzen değişiklikleri, yutkunma güçlüğü, uzun sürelerle iyileşmeyen yaralar, ben ve siğillerde oluşan değişiklikler (büyüme, kanama, kaşıntı…), aşırı yorgunlukla beraber hızlı kilo kaybı, sık geçirilen mantar enfeksiyonları, ağızda sık sık çıkan aftlar, deride meydana gelen lekeler

    Kanser tanısı ne kadar erken konursa, tedavisi o kadar erken başlar ve kanser tedavisi ne kadar erken başlarsa tedavinin başarıya ulaşma şansı da o kadar yüksek olur.

    Günümüzde doğal beslenmeden uzaklaşmış, çok sayıda kimyasal kullanan, sigara içen, alkol tüketen, stressiz yaşayamayan, düzgün beslenemeyen, elektriksel kirliliğin, teknolojik merkezlerin arasında kalan ve Çernobil faciasını yaşayan nesiller olarak kendi sağlığımıza önce kendimiz dikkat etmek zorundayız.


    "İlkyardım" yazısına gelen yorumlardan dolayı; "ilkyardım sertifika kurslarına" katılmanın hepimizin vatandaşlık görevi olduğunu bir defa daha vurgulamak istiyorum!!
    Bağışıklık Sistemi

    Bağışıklık sistemi diğer adı ile immun sistem bir savunma sistemidir. Bu sistem vücudumuzu enfeksiyonlara yol açan mikroorganizmalara karşı korur.

    Bağışıklık sisteminin yapıları olan timus, kemik iliği, dalak, lenf sistemi, akyuvarlar, hormonlar ve bazı proteinler kusursuz bir işbölümü içinde çalışırlar. Sağlıklı bir vücutta sistem görevlerini yaşam boyu sürdürür. Sistemin zayıfladığı durumlarda hastalıklar oluşur.


    Sağlıklı bir bağışıklık sistemi kendimizi iyi hissetmemizi, iyi görünmemizi ve enerjimizi daha iyi kullanmamızı sağlar. Canlılığı azaltan toksik kimyasalların birikmesini önler. Bizi enfeksiyonlardan, kanserlerden ve çevresel zararlardan korur. İyileşme süreçlerini kolaylaştırır. Yaşlanma sürecini yavaşlatır.

    Sağlıklı ve uzun bir yaşam için bağışıklık sistemimizi zayıflatan faktörlerden korunmak gerekir; stresten kaçınmak, her şeye karşı pozitif yaklaşmak, alkol ve sigaradan uzak kalmak, dengeli ve düzenli beslenmek, spor yapmak, vitamin ve mineral takviyesi yapmak..

    Tamamlayıcı tıp yaklaşımının da temel hedeflerinden önemli bir tanesi bağışıklık sistemini dengelemek, canlandırmak, tüm metabolizmanın düzenini sağlamaktır. Bu denge sağlanınca organizma tüm risk faktörlerinin üstesinden gelebilme yeteneğine sahip olur. Daha doğal yollarla daha uzun ve daha sağlıklı yaşamlar hedeflenir.
İşlem Yapılıyor
X