Türkiye bir uydu daha kaybetti

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • erciyesboran
    Banned
    • 29-12-2005
    • 4110

    Türkiye bir uydu daha kaybetti

    Türkiye bir uydu daha kaybetti

    2003'te uzaya fırlatılan araştırma uydusu BİLSAT'ın kayıp olduğu öne sürüldü ve olay soru önergesi oldu



    TÜBİTAK'ın bir İngiliz şirketiyle birlikte üreterek 26 Eylül 2003'te uzaya gönderdiği Türkiye'nin ilk mini gözlem uydusu BİLSAT'ın, Temmuz 2006'da kaybolduğu öne sürüldü. Eski ODTÜ Öğretim Üyesi ve CHP Uşak Milletvekili Prof. Dr. Osman Coşkunoğlu, konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM gündemine de taşıdı.
    Türkiye'nin üçü haberleşme, biri de araştırma amaçlı dört uydusunun bulunduğunu, daha önce Milliyet gazetesinin TÜRKSAT 1B'nin kaybolduğunu gündeme getirdiğini anımsatan Coşkunoğlu, "BİLSAT'ın kaybolduğu söylentisini kasım ayı ortalarında duydum. Araştırdığımda, Temmuz 2006'dan itibaren uydu ile haberleşme olanağı kalmadığını, kaybolduğunu öğrendim" dedi.

    Gecikmeden bildirilmeli
    TÜRKSAT 1B'nin kaybolduğunu da basından önce duyduğunu, konuyu açtığı yetkililerden, "Açıklamak için 18 aylık süremiz var, dolmasını bekliyoruz" yanıtını aldığını aktaran Coşkunoğlu, uydular kaybolduğunda, zaman geçirilmeden Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'ne (ITU) bildirilmesi gerektiğini kaydetti.
    Uydu kaybolduğunda, sahibi olan ülkenin o yörüngeyi ancak iki yıl elinde tutabildiğini kaydeden Coşkunoğlu, bu nedenle açıklamaların geciktirildiğini sandığını söyledi. Coşkunoğlu, TÜRKSAT 1B'nin kaybının da ITU'ya geç bildirilmesinin ulus olarak güvenilirliği sarstığını da vurguladı.
    Soru önergesini TBMM'ye sunan Coşkunoğlu, Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:
    "TÜBİTAK'ın kontrolü altındaki BİLSAT uydumuz ile irtibatın aylar önce koptuğu anlaşılıyor. Bu bilgi kamuoyundan neden gizlenmiştir? Bu konuda ne yapmayı düşünüyorsunuz?"

    not:Konu Turksat ile degil ama Turkiye ile ilgili. O yuzden buraya yazdim. Saskinlik belirtme yerine, mantikli yorum yapacak arkadaslardan yorum bekliyoruz...
    Son düzenleme erciyesboran; 05-01-2007, 23:56.
  • ozkandonmez
    Administrator
    • 30-12-2002
    • 47398

    #2
    Konu: Türkiye bir uydu daha kaybetti

    Bu olayın mantığını anlamadan nasıl mantıklı bir yanıt verilebilirki ;

    "Açıklamak için 18 aylık süremiz var, dolmasını bekliyoruz"

    ve

    "Uydu kaybolduğunda, sahibi olan ülkenin o yörüngeyi ancak iki yıl elinde tutabildiğini kaydeden Coşkunoğlu, bu nedenle açıklamaların geciktirildiğini sandığını söyledi."

    Cümleleri olayı tümüyle açıklıyor gibi görünsede duyurulmama amacının yörüngenin elde tutulabilmesi ile alakalı olmadığı hissini uyandırıyor.
    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X