Elleriniz ve yüzünüz şişiyorsa mutlaka doktoru arayın

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • 67TOPRAK
    Senior Member
    • 12-11-2005
    • 3015

    Elleriniz ve yüzünüz şişiyorsa mutlaka doktoru arayın


    Gebelik sırasında anne adayının vücudunda belirgin değişikliklerin olması normal... Ancak, bazı durumlarda hemen hekimi aramak veya hekim tarafından acilen muayene edilmek şart. Bunun için öncelikle vücudunuzdaki bazı belirtileri iyi gözlemlemelisiniz. Zirâ, muayene sırasında belirtinin ne sıklıkta olduğu, ne kadar süre devam ettiği, belirti şiddetini neyin artırıp, ağırlaştırdığı büyük önem taşıyor. Hekim de sizin vereceğiniz bilgiler ışığında bir sorununuzun olup olmadığını tespit ederek, hemen müdahale edebiliyor. Öte yandan hekiminizi aramanız gereken durumları iyi bilmek ve onu zamanında aramak, hem doğmayı bekleyen bebeğinizin hem de sizin sağlığınız için büyük önem taşıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gökmen İyigün, gebelikte doktorunuzu mutlaka aramanız gereken durumları sıraladı:

    AÐRI VARSA İHMÂL ETMEYİN

    Alt karın bölgenizde tek tarafta ya da her iki tarafta şiddetli ağrınız varsa, o gün hekiminizi aramalısınız. Eğer bu ağrıya kanama, bulantı ve kusma da eşlik ediyorsa durumunuz daha acil olabilir.

    Orta karın bölgesinde şiddetli ağrı (kusma ile birlikte olabilir), el ve yüzde şişme ile birlikte görülüyorsa,

    Hafif vajinal akıntı oluşmuşsa aynı gün hekiminizle görüşün.

    Ağır vajinal kanama (özellikle karın ve bel bölgesinde ağrı ile birlikte ise),

    Göğüs ucundan, mesaneden ya da rektumdan kan gelmesi durumunda acilen doktora gitmelisiniz.

    Yoğun ya da sızıntı şeklinde vajinal akıntı.

    ANİ SUSUZLUK HİSSİNE DİKKAT!

    Ani susuzluk hissi, idrar azlığı veya gün boyunca hiç idrar yapmama.

    Eller, yüz ve gözlerde şişme çok ani ve şiddetli olursa ya da baş ağrısı, görme bozukluğu ile birlikte ortaya çıkarsa acilen hekiminizi arayın.

    İki ya da üç saatten uzun süren şiddetli baş ağrısı, görme bozukluğu, yüz, göz ve ellerde şişlikle birlikte ise,

    Bayılma veya baş dönmesi,

    Titreme ve 37,5 C 'nin üstünde ateş (gribal yakınmalar ve üşüme dışında),

    Gebeliğin ilk üç ayında, günde 2-3 defadan fazla gözlenen kusma veya ileri dönemlerde kusma (bu durum ağrı ya da ateş birlikte olursa hekiminizi acilen aramalısınız),

    ANİ KİLO ALIRSANIZ...

    Aşırı yemeye bağlı olmayan ve ansızın 1 kilodan fazla kilo alma durumu el ve yüzde şişme ve /veya baş ağrısı ya da görme bozukluğu ile birliktey ise,

    20'nci haftadan sonra, 24 saatten daha uzun süre bebek hareketlerinin duyulmaması durumunda aynı gün hekiminizi arayın. 28'inci haftadan sonra saatte on hareketten daha az hareket etme, acilen hekimi aramayı gerektirir.

    Koyu renk idrarla birlikte veya tek başına bütün vücutta kaşıntı, renksiz dışkı sarılık durumunda aynı gün hekiminizi arayın.
İşlem Yapılıyor