Kent yaşamı ve Cinsel hayat

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    Kent yaşamı ve Cinsel hayat

    Kent yaşamı ve stres cinselliği nasıl etkiliyor?
    Daha sakin hayatların yaşandığı kasabalarda ve köylerde insanların cinselliğe ayıracak daha çok zamanı bulunmakta. Hem de daha dinç ve az stresli oldukları zaman da performansları daha kaliteli olmakta. Jinemed Sağlık Merkezleri Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Teksen Çamlıbel, Mynet okurları için yazdı.

    Şehir hayatı, özellikle de İstanbul gibi kalabalık ve stresin yoğun olduğu kentler insanların cinsel hayatına nasıl yansıyor?

    Hastalarla olan konuşmalarımda-dertleşmelerimde görüyorum ki özellikle karı-koca çalışan çiftler eve çok yorgun gelmekte ve cinselliğe ayrılacak zaman ve enerji bulamamaktalar. Cinselliğin ayda bir güne kadar indiği pek çok çift mevcuttur. Ve kimse de bu sorundan arkadaşına bahsetmediği için bu tarz bir bilgi de dağılmamaktadır.

    Bu yansıma özellikle hangi cinsel sorunlarda kendini gösteriyor (cinsel isteksizlik, ereksiyon güçlüğü vs...)?
    Birincil olarak cinselliğe ayrılacak zaman olmadığı için hep diğer işler ön plana çıkıyor. Eve iş getirilip evde çalışılıyor hele evde bir de çocuk varsa onun yaşantısı, bakımı çok daha önde geliyor. Eğer cinselliğe zaman ayrılmış ise de daha keyifli bir hale gelmesi gereken ön uyarmaya zaman harcanmazsa cinsellik bir iş gibi çok kısa zamanda olup biter. Erkeklerde isteksizlik ve ereksiyon güçlüğü, kadınlar da ise cinsel isteksizlik, keyif alamama, ıslanamama gibi şikâyetler gelmektedir.

    Başlık başlık incelemek gerekirse geç saatlere kadar süren iş yaşamı olan bir kişinin cinsel performansı durumdan etkilenir mi? Aynı şekilde bu yoğun çalışma temposu partneri nasıl etkiler?

    Daha önce anlattığım gibi kronik yorgunluk ilişkiye zaman ayıramamaya ayrılsa bile performansın zayıflamasına, sürenin kısalmasına yol açmaktadır.

    Şehrin bir özelliği de stres kaynağı oluşu. Gürültü, trafik, stres... Bu durumlar hem kadın hem de erkek cinselliğine olumsuz etkiliyor mu?

    Kesinlikle etkiliyor. Bütün bunlar kişinin yorgunluğa hem bedensel hem de zihinsel yorgunluğa yol açmaktadır.

    Hava kirliliği, düzensiz beslenme gibi faktörlerin de yansıması var mı?

    Bu faktörlerin cinsel performansa çok etki ettiğini söyleyemem. Ancak yapılan araştırmalara göre, hamile kalmak isteyen ve korunmayan bir çiftin ortalama 8 ay sonra çocuğu olabilmesine rağmen, özellikle oto yol gişelerinde çalışanların çocuklarının 15 ay sonra olduğu kanıtlanmıştır.

    Şehrin bu olumsuz etkilerine karşı nasıl korunabilinir?

    İnsanların iş ve ev arası mesafelerinin mümkün olduğu kadar kısaltılması alınacak önlemdir. Düzenli jimnastik yapabilmek kişinin fiziksel gücünü artırabileceği için hem daha kolay yorulmasını engeller hem de cinsel performansı artırır. Herkes, bir oda, bir salon evde bile jimnastik yapabilir. Dolayısıyla insanların benim evimin önünde koşacak, yürüyecek yer yok gibi bahanelere sığınmayıp ev içinde yapılabilecek jimnastiklerin aynı etkide olduğunu bilerek hareketli olmalarını tavsiye ediyorum. Özellikle düzenli egzersiz yapılması hem kilo verilerek görüntüyü daha sağlıklı hale getirirken hem de beyinden salgılanan ve mutluluk hormonları olarak adlandırılan enkefalin ve endorfinlerin salgılanmasına neden olacaktır.

    Özellikle yoğun çalışma saatleri ve stresin yatak odasına kadar taşınması engellenemeyebiliyor. Neler önerirsiniz?

    Kişiler kendi aralarındaki duygusal bağlarını sıcak tuttukları sürece sorun, daha kolay çözülebilir. Unutulmamalıdır ki en büyük sorun, özel hayatı, iş hayatı, trafik gibi etkenlerin insanlar arası bir tartışma konusu yapılıp huzursuzluğun ev içine taşınması olmaktadır. Bunun toplumsal hayatın kaçınılmaz bir parçası olduğunu kabul edip durumlara anlayışla yaklaşmak ve daha iyiyi daha güzeli bulmak için iyi çalışmaya başlamak çözümün ilk parçasıdır. Kişinin cinsel hayatını artıracak değişik aktiviteler de (cinsel film seyretmek gibi) ilginç fanteziler bulmakta sayılabir
İşlem Yapılıyor
X