Tıbbi atıklar tehlike saçıyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    Tıbbi atıklar tehlike saçıyor

    Van'da hastaneler tarafından naylon poşetlerin içerisine konulan tıbbı atıklar, şehir çöplüğüne gelişi güzel bir şekilde atılıyor. Çöpte çalışanlar ise tıbbı atıkları kurcalayarak içerisinde işe yarayan bir şey arıyorlar.

    İçerisinde her türlü mikrobu barındıran ve özel olarak imha edilmesi gereken tıbbı atıklar, Van-Özalp karayolu üzerinde bulunan şehir çöplüğüne gelişi güzel atılıyor. Çöplüğe atılan gelişi güzel tıbbı atıkları kurcalayan çocuklar, muhtemel tehlikeye aldırış etmeden 'Ölüm tehlikesi' yazılı olan naylon torbaları yırtarak içerisinden kendilerine yarayacak malzeme arıyor. Çöpler arasında, kan tahlillerinin yapıldığı cam şişeler, boş serumlar, şırıngalar, tarihi geçmiş ilaç kutuları ve çok sayıda tıbbı atıklar bulunuyor.

    Van Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Yusuf Coşar, akşam saatlerinde çöplüğe giderek incelemelerde bulundu. Coşar, bu atıkların Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne ait olduğunu tespit ettiklerin söyledi. Coşar, bu atıkların buraya atılmasında yetkililerden değil, orada çalışan temizlik işçilerinden kaynaklandığını ifade ederek, "Burada çalışanlar kendi işlerine özen göstermediği anlaşılıyor. Daha önce de aynı hastanede böyle bir konu meydana gelmişti. O zaman hastane müdürü ile bunu tespit ettik ve tutanak tuttuk. Şimdi ise bu tıbbı atıkları atan hastane hakkında gerekli yasal işlemleri yapacağız. Bizim temizlik işçilerimiz tıbbı atıkları özel araçla alarak önce açılan bir kuyu içerisine döküp yakıldıktan sonra üzerlerini kireçle doldurup kapatırlar" dedi.

    Hastane yetkileri ise, tıbbı atıkları özel poşetlere bırakarak normal çöplerden ayırdıklarını, belediye ekiplerinin hastaneye gelerek tıbbı atıkları alıp özel hazırlanmış kuyular içerisine atmaları gerektiğini söyledi.
İşlem Yapılıyor
X