Van’da kuş gribine karşı ilaç stoku

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    Van’da kuş gribine karşı ilaç stoku

    VAN Kuş Gribini İzleme ve Takip Komitesi, Van Vali Yardımcısı Osman Ahsen başkanlığında toplanarak, kuş gribi hastalığı konusunda çeşitli kararlar aldı. Toplantıda olası Kuş Gribi vakalarında kullanılmak üzere, Sağlık ve Tarım Müdürlükleri tarafından gerekli malzemelerin bulundurulması kararlaştırılırken, 1860 Tamiflu ilacının da stoklandığı açıklandı.

    Dünyada yeniden Kuş Gribi hastalığının artış göstermesi üzerine Van Vali Yardımcısı Osman Ahsen başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, Van Sağlık Müdürlüğü’nün pandemi (dünyayı etkileyen salgın) planı çerçevesinde 1860 kutu Tamiflu ilacının ve kuş gribi mücadelesinde kullanılmak üzere gerekli malzemelerin stok olarak bulundurulmasına oy birliği ile karar verildi. Sağlık, Tarım müdürlerinin katıldığı toplantıda ayrıca, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ve Doğa Gözcüleri Derneği tarafından Van’daki sazlık ve sulak alanlarda göçmen kuşlarının göçlerinin gözlenmesi ve göçmen kuşlarla ilgili daha önce 1590 öğretmen ve 300 veliye yapılan eğitim çalışmalarına da devam edilmesi karara bağlandı.

    Toplantıda, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Tarım Müdürlüğü tarafından Kuş Gribi hastalığı ve insanlarda bu hastalığa karşı koruyucu bilgilendirmeye yönelik toplam 10 bin afiş dağıtımının tüm ilçe ve köylerde yapıldığı belirtilirken, risk grubu personelin grip aşılamasının yapılmasına da devam edildiği kaydedildi.

    AKREP VE BÖCEKLERE KARŞI ÖNLEM

    Bu arada, Van’da kanatlı hayvanların tamamına yakının itlaf edilmesi üzerine özellikle toprak evlerde akrep ve böcek temizliği konusunda Belediye Başkanlıkları, İl Tarım, Sağlık, Çevre ve Orman Müdürlüğünce köy ve mahallelerde halka yönelik bilgilendirme çalışmalarının artırılması da istendi. Belediyeler tarafından canlı kanatlı hayvan satışının yapılmaması için gerekli olan tedbirlerin alınması ve kararlılıkla uygulanmaları gerektiği de vurgulandı.
İşlem Yapılıyor
X