UEFA Kupası gene SEVİLLA nın

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • cimbomlu45
    Member
    • 21-07-2006
    • 1811

    UEFA Kupası gene SEVİLLA nın

    normal süre 1-1 uzatmalar 2-2 penaltılar 3-1
  • cimbomlu45
    Member
    • 21-07-2006
    • 1811

    #2
    Konu: UEFA Kupası gene SEVİLLA nın

    UEFA Kupası 2. kez Sevilla'nın oldu

    İskoçya Hampden Park tarihi maça şahitlik etti. 36. UEFA Kupası'nı finalde Espanyol'u penaltılarla mağlup etmeyi başaran son şampiyon Sevilla kaldırdı. 17 Mayıs 2007 00:26


    İskoçya'nın Glasgow kentindeki Hampden Park Stadı’nda oynanan maçta iki İspanyol ekibi karşı karşıya geldi. Son şampiyon Sevilla, tarihinde ilk kez final oynayan Espanyol'u penaltılar sonucu 5-3 yenerek, üst üste 2. kez kupayı müzesine götürdü.
    2002'de Real Madrid ile Leverkusen arasındaki Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapan Hampden Park'ta oynanan maça son şampiyon Sevilla iyi başladı. Adriano ile sol kanattan çok iyi bindirmeler yapan Juande Ramos'un öğrencileri, 18. dakikada golü buldu. Kaleci Palop'tan gelen topla soldan ceza sahasına giren Adriano, çok klas bir vuruşla takımını öne geçiren isim oldu.
    Bu golün Espanyol'un direncini kıracağını düşünenler oldukça yanıldı. 21. dakikada Fabiano'nun şutu kurtaran Iraizoz, takımını hareketlendiren isim oldu. 28. dakikada ortasahadan aldığı topu ceza sahası önüne kadar süren Riera'nın şutunda top Alves'e de çarptı ve Palop'un uzanamayacağı köşeye gitti: 1-1. İlk yarı bu skorla sona erdi.

    KIRMIZI KART DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ
    İkinci yarıya iyi başlayan ekip ise Espanyol oldu. Önce Tamudo'nun vuruşunu Palop çıkardı. Ardından sol çaprazdan nefis bir vole çıkaran Riera, belki de sezonun en güzel golünü atıyordu ama Palop ve direğe takıldı.De La Pena liderliğindeki Mavi beyazlılar, tam oyunun tüm hakimiyetini ele geçirmişti ki 68. dakikada Kerzakhov'u düşüren Moises ikinci sarı kartını gördü ve hakem Massimo Busacca tarafından oyundan atıldı. Son 20 dakikada gelen sevilla atakları sonuç vermedi ve maç uzatmalara gitti.

    KANOUTE TARİH YAZDI
    Uzatma bölümünün de ilk yarısında Sevilla atak göründü. Önemli pozisyon bulamayan son şampiyon 105. dakikada Navas'ın sağdan yaptığı ortaya ayak koyan Malili Kanoute üstüste iki finalde de gol atan 4. isim olmayı başardı. Uzatmaların ikinci yarısında üstüste pozisyonları harcayan Sevilla bunun faturasını ağır ödedi. 116. dakikada gelişen ani bir Espanyol atağında Jonatas nefis bir vuruşla maça tekrar dengeyi getirdi.

    PENALTILAR SONUCU BELİRLEDİ
    120 dakika karşılıklı gollerle 2-2 sona erdi ve penaltılara geçildi. İki kez öne geçtiği maçın sonunda rakibini penaltılarla mağlup eden Sevilla, Real Madrid'din ardından bu kupaya üstüste uzunun ikinci ekip oldu.

    VALVERDE'NİN ŞANSSIZLIĞI
    İlk olarak geçen yıl final oynayan Sevilla, 2-1'lik sonuçla ikinci UEFA Kupası'na kazanmış oldu. 1988'de Leverkusen'e elenerek kupayı kaçıran Espanyol ise ikinci kez aynı hüznü yaşadı. Mavi beyazlıların teknik direktörü Valverde ise o tarihte futbolcu olarak kaçırdığı kupayı bu kez de teknik direktör olarak kaldırmayı başaramadı.
    Avrupa'nın en önemli futbol organizasyonlarından biri olan UEFA Kupası'nın 36. sezonunda zafer Sevilla'nın oldu.

    Yorum

    • delphin
      Senior Member
      • 27-12-2005
      • 15279

      #3
      Konu: UEFA Kupası gene SEVİLLA nın

      süper maçtı tebrikler sevilla

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        #4
        Konu: UEFA Kupası gene SEVİLLA nın

        gerçkten harika bi maçtı.sevillanın kalecisi yine yaptı yapacağını.1 asist yapıp 3 penaltı kurtardı ve kupayı sevillaya getirdi...

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X