Hükümet Atv'ye iyice sızdı!HÜKÜMETİN ELİNE GEÇİRDİÐİ TÜRKSAT KANALLARI BURADA;

Kapat
Konu Kapalı.
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • stadyum
    Member
    • 24-09-2004
    • 548

    Hükümet Atv'ye iyice sızdı!HÜKÜMETİN ELİNE GEÇİRDİÐİ TÜRKSAT KANALLARI BURADA;

    Hükümet Atv'ye iyice sızdı!HÜKÜMETİN ELİNE GEÇİRDİĞİ TÜRKSAT KANALLARI BURADA;

    AKŞAM: FEHMİ KORU BU SEFER ATV'YE SIZDI

    Gül'ün adaylığının iptal olduğu gece apar topar TRT1'e çıkarılan Fehmi Koru, atv ile anlaştı. TMSF'nin yönettiği atv, Yeni Şafak yazarı Koru ile cuma akşamları yeni bir tartışma programını yayına soktu...



    Bu defa da atv’ye sızdı
    TRT’de program yapması konusunda büyük tartışmalar yaşanan Yeni Şafak gazetesi yazarı Fehmi Koru, yönetimi TMSF’ye geçen atv’de program sunmaya başladı. Koru’nun, TMSF döneminde aynı gruba bağlı Sabah gazetesinde yazmaya başlayan akademisyen Hasan Bülent Kahraman ile sunduğu “Beyin Fırtınası” programı sürpriz bir biçimde yayınlanmaya başladı.

    TRT’de program yapmak istediği ancak bunun tepkiler üzerine reddedildiği ileri sürülen Fehmi Koru, bu iddiaları yalanlamıştı. Koru iddialarla ilgili olarak, “TRT’den program teklifi aldım ancak kabul etmedim” açıklamasını yaptı.

    Koru’nun atv’de programa başlaması sürpriz oldu. Daha önceki dönemde kanalla herhangi bir anlaşması bulunmadığı öğrenilen Koru’nun, yeni yönetimle program anlaşması imzaladığı ileri sürülüyor. Koru, programı akademisyen Hasan Bülent Kahraman ile birlikte ilk defa önceki gece sunmaya başladı. TMSF’nin yönetiminde bulunan atv’de Koru ve Kahraman’ın sunduğu program “Beyin Fırtınası” ismini taşıyor. Programın tanıtımında ise şu ifadelere yer veriliyor:

    TERS KÖŞEDEN BAKIYOR

    Birbirine ters köşeden bakan Fehmi Koru ile Hasan Bülent Kahraman bir televizyon programında ilk kez bir araya geliyor. Tartışma programı ‘Beyin Fırtınası’ cuma akşamları atv’de..” www.aksam.com.tr

    http://www.medyatava.net/haber.asp?id=37110

    --------------


    Fehmi Koru o gece TRT'Ye nasıl sızdı?



    EKRANDA CANLI MORAL GECESİ


    Dışişleri Konutu'ndaki yayını Fehmi Koru yönetti. Sabah' tan Ergun Babahan, Zaman'dan Ekrem Dumanlı, Milliyet'ten Fikret Bila ve Radikal'den İsmet Berkan katıldı.


    GÜL'E YAKIN İSİM: KORU


    1 MAYIS akşamı adaylığı fiilen iptal olan Gül, apar topar TRT 1'de 'Enine Boyuna' adlı programa çıktı. Normalde TRT'de böyle bir program yok. TRT yönetimi, Gül'ün üniversite yıllarından yakın arkadaşı Koru ve 4 gazeteciyle canlı yayına geçti.

    TRT'DE SUNUCU MU YOK!

    programın kamu televizyonunda yayınlanması TRT içinde rahatsızlık yarattı. Yönetim kurulu üyeleri genel müdüre, 'O programı koskoca TRT'de sunacak kimse yok mu' dedi.


    'BEN TRAFiK POLiSiYiM'


    BU program için Koru'ya para ödenip ödenmediği de soruldu. Bir yönetim kurulu üyesi 'Gazetecileri kim seçti' diyerek soruşturma istedi. AKŞAM'a konuşan Koru, '5 gazeteci katıldık, ben orada trafik polisliği yaptım' dedi

    1 Mayıs günü TRT 1’de yayınlanan, Abdullah Gül’ün konuk olduğu “Enine Boyuna” isimli program, kurumu karıştırdı. TRT’nin üst düzey yöneticileri, anlaşması olmadığı halde Fehmi Koru’nun programı sunması ve TRT spikerlerinin yer almaması nedeniyle, TRT Genel Müdürlüğü’nden olayın soruşturulmasını istedi. Benzer bir programı Kanal 7’de sürdüren Fehmi Koru’nun, bir yıldır planlanmasına rağmen, kurum içindeki muhalefet nedeniyle bu programı TRT’de gerçekleştiremediği konuşuluyor.


    Fehmi Koru’nun sunduğu program sebebiyle TRT’ye tepki yağınca, bir grup TRT yönetim kurulu üyesi, soruşturma istemiyle Genel Müdürlüğe bir yazı gönderdi. Yazıda, “TRT’nin genel yayın programında bulunmadığı halde ‘Enine Boyuna’ isimli program nasıl yayınlanmıştır” sorusu yöneltildi. TRT’nin bundan sonra her salı aynı programı yayınlayıp yayınlamayacağı da soruldu. Yazıda, Koru’nun benzeri bir programı Kanal 7’de sunduğu hatırlatılarak, “Özel bir TV kanalının programı nasıl oluyor da TRT’de yayınlanıyor? Programın başka bir kanalın programı olduğu biliniyorsa, bu kanala ödenen bir para var mıdır” diye soruldu.

    SÜRPRİZ ANKARA KULİSİ


    PROGRAMA katılan diğer gazeteciler Sabah Yayın Yönetmeni Ergun Babahan, Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila, Zaman Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Radikal Yayın Yönetmeni İsmet Berkan’dı.

    Güney, şikayetlerin kendisine ulaşmadığını ifade etti. Fehmi Koru’nun TRT’de program yapacağı iddiaları, uzun süredir Ankara kulislerinde konuşuluyordu. Yaklaşık bir yıl önce TRT’ye program önerisi götüren Koru’nun, yönetim kademesinden “olur” alsa da muhaliflerin direnişi ile karşılaştığı ve program yapamadığı ileri sürülmüştü.

    Teklifleri ben reddettim


    YENİ ŞAFAK gazetesi yayın danışmanı ve köşe yazarı Fehmi Koru, “Tartışmalardan haberdar değilim” dedi. Koru, kendisini programla ilgili TRT Genel Müdür Yardımcısı Muhsin Mete’nin aradığını belirterek, “Diğer arkadaşlarım gibi gittim. Birinin programda trafik polisliği yapması gerekiyordu, bunu yaptım. Ben de diğer gazeteciler gibi soru sordum” diye konuştu. Koru “TRT daha önce bana program teklif etti. Ben kabul etmedim. Şu anda bir şey yok” dedi.

    habervizyon.net ten alıntıdır..............

    -------------

    Sevgili arkadaşlar;

    bu işin kolayı var,

    artık,

    ATV SEYRETMİYECEKSİNİZ,,,,SEYREDENLERİ BİLGİLENDİRİP UYARACAKSINIZ...HÜKÜMETİN ELİNE GEÇTİĞİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRECEKSİNİZ

    KANAL1 SEYRETMİYECEKSİNİZ,,,,SEYREDENLERİ BİLGİLENDİRİP UYARACAKSINIZ.HÜKÜMETİN ELİNE GEÇTİĞİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRECEKSİNİZ

    SABAH OKUMAYACAKSINIZ, OKUYANLARA BU GAZETENİN HÜKÜMETİN ELİNE GEÇTİĞİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRECEKSİNİZ..


    TAKVİM OKUMAYACAKSINIZ, OKUYANLARA BU GAZETENİN HÜKÜMETİN ELİNE GEÇTİĞİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRECEKSİNİZ..

    TEMPO DERGİSİ OKUMAYACAKSINIZ, OKUYANLARA BU GAZETENİN HÜKÜMETİN ELİNE GEÇTİĞİ KONUSUNDA BİLGİLENDİRECEKSİNİZ..

    TRT ZATEN 4 KASIMDAN BERİ İZLEMİYORUZ HALA İZLEYEN VARSA BİR SÜRE DAHA YENİ MECLİS YENİ TRT KADROSUNU ATIYANA KADAR TRT NİN İZLENMEMESİNİN DAHA DOĞRU OLACAĞI FİKRİNİZİ PAYLAŞACAKSINIZ DOSTLARINIZLA....


    BU İŞ BU KADAR BASİT.........


    ----------------------

    TRT'nin fethi yakındır, yakın!
    Haluk Şahin

    27/05/2007 (1964 kişi okudu)

    Taksim'e cami yapılamayınca 'İstanbul'un fethi' projesi yarım kaldı, ama en az onun kadar önem verdikleri 'TRT'nin fethi' için çalışmaları tam gaz devam ediyor. Bu büyük kamu yayın kuruluşunu Egemenliği ALTına
    alan cemaatçi zihniyet son günlerde epey zamandır uğraştığı bir burcu daha ele geçirdi:
    Yayın ve Denetleme Kurulu Başkanı Latif Okul'u görevden aldılar!
    TRT'yi bilmeyenler ve Latif Okul'u tanımayanlar bunun ne kadar vahim bir gelişme olduğunu anlamakta zorluk çekebilirler. Latif Okul TRT'de özerklik ve tarafsızlık mücadelesi vermiş, demokratik ve laik Türkiye'ye gönülden bağlı 'altın' yayıncılar kuşağının son temsilcilerinden birisiydi, belki de sonuncusuydu.
    Birlikte çalıştığımız 1974-75 yılında televizyon müdürümüz sevgili ve rahmetli Tarcan Günenç ondan Latif Ekol diye söz ederdi. Latif gerçekten 'ekol' sözcüğünü hak eden bir kişiliğe ve meslek ahlakına sahipti. Çalıştığı ve inandığı kurumun yayın ilkelerini gözü gibi korurdu. Latif, bu çerçevede, TRT'nin dinselleştirilmesi sürecine karşı yılmaz bir mücadele verdi. Papa'nın ziyareti sırasındaki yayın kepazeliğini eleştirerek, TRT yayınlarına türbanlı çocuklara ilahi söylettirilmesine karşı çıkarak, dinsel yayınlardaki patlamanın kurumun temel misyonu ve ilkeleriyle çatıştığını belirterek denetim görevini en iyi şekilde yerine getirdi.
    Ama biliyorsunuz, Türkiye'de şu anda iktidarda olan anlayış, denetimden hiç ama hiç hoşlanmıyor. Latif'i, emekliliğine aylar kala, hiçbir gerekçe göstermeden kızağa çektiler.
    Bu yanlarına kâr kalır mı? Türk yayıncılık tarihini iyi bilen biri olarak söyleyeyim: Pek emin değilim. Biliyorsunuz Demokrat Parti'nin Vatan Cephesi listeleriyle doruğa çıkan 'partizan radyo' dönemi daha sonra Anayasa'yı ihlal davası çerçevesinde yargılama konusu olmuş ve sorumlular mahkûm edilmişti.
    Bir başka deyişle, emsal var: Bu ülkenin kamu yayın kuruluşunun temel ilkelerinin çiğnenmesinin Anayasa ihlali çerçevesinde ele alındığının hatırlanması yararlı olur.
    TRT'nin şu anda yönetimde bulunan kadrolar tarafından nasıl asıl misyonundan uzaklaştırılarak dinselleştirildiğinin kanıtlarını saymaya gerek yok. TRT'nin hangi kanalını açarsanız açın karşınıza mutlaka dini bir programı çıkıyor.
    İddiaya girerim: Vatikan televizyonunda bu kadar çok dini yayın yoktur! Arap televizyonlarının hemen hiçbirinde bu kadar dini program yoktur. Bu TRT ki, 'laik' Türkiye'nin tüm dinlere eşit mesafede durması gereken yayın kuruluşu! Çağdaşlığın lokomotifi!
    Anlı şanlı profesörlerin, herhalde belirli cemaatlarce onaylanmak koşuluyla, yer aldığı dinsel programlardan bazılarını izlemek gafletinde bulundum. Hemen hepsinde verilen mesaj aynıydı:
    'Gözleme dayanan pozitivist bilim çökmüştür, Batı medeniyeti çürümüştür, kurtuluş imanda ve İslamdadır!' (Latif gibiler uzaklaştırıldı ya, yakında 'kurtuluş'un hangi cemaatin İslam anlayışında olduğunu da söylerler!)
    Pervasızlığın bu kadarı da fazla. Latif Okul'a tahammül edemeyen
    bu yeni 'ekol'ün iyi bir derse ihtiyacı olduğu anlaşılıyor
    !

    http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=222410

    ------------------
    Hangi Fetih.
    HALUK Şahin Üstad ne kadar iyimser.. "TRT'nin fethi yakın" diye başlık atmış yazısına.. Fetih mi kaldı, Haluk, fetih mi kaldı.. TRT iktidar borazanı resmen.. Bizim atv ile yarışıyor..
    Seçim sath-ı mailine girdik ya.. Bildikleri gibi at oynatmak için Latif Okul'u görevden almışlar..
    TRT'nin parlak günlerinin parlak yayıncısıydı Latif.. Ben Cumhuriyet'te TV sayfası yapardım, o Ankara TV müdürüydü. Genç, ilerici, iyi yetişmiş.. Olgunluk çağında Yayın ve Denetleme Kurulu'nun başına geldi. TRT'nin bağımsızlık mücadelesine baş koymuş bir Atatürkçü, demokrasi ve özgürlük aşığı, laik Latif'in seçim ortamında yayınları denetlemesi işlerine gelir mi
    Dini siyasete alet ettirmeyen bir denetçi hele bugünlerde olur mu.
    Latif, özgür yayıncılığın son kalesiydi TRT'de.. Onu da yıktılar..
    TRT düştü, Haluk hâlâ "Fetih yakın" diyor..


    http://www.sabah.com.tr/haber,B0444C...BE1361922.html

    -------------------------

    Kamuoyunun bilgisine sunarım.......tv ci kanal ayarlayıcı arkadaşlara tavsiyen 5 ytl karşılığında kanal sıralaması yüklemesi yaparken Türkiye nin AYDINLIK LAİK GELECEĞİNE önem veren kanalları başa koymalarıdır.........
  • YÜZBAÞI OÐULLARI
    Diamond Group
    • 01-04-2004
    • 19785

    #2
    Konu: Hükümet Atv'ye iyice sızdı!HÜKÜMETİN ELİNE GEÇİRDİÐİ TÜRKSAT KANALLARI BURADA;

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X