Arabada Çocuk İçin En Tehlikeli Yer?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • frantic
    Senior Member
    • 26-01-2004
    • 3696

    Arabada Çocuk İçin En Tehlikeli Yer?

    Tatil için yollara düşen çocuklu aileler, alacağınız basit önlemlerle rahat ve sorunsuz bir seyahat geçirebilirsiniz.
    Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Klinik Şefi Doç. Dr. Gonca Yılmaz, yolculuğa kendi araçlarıyla çıkan ailelerin, bazı tedbirlerle bebek ve çocuklarının, olası bir kazadan az zarar görmesini sağlayabileceklerini söyledi.

    Yılmaz, yaralanmaların büyük kısmının yanlış koruma sisteminden kaynaklandığını da vurguladı. Bebek koltuklarının, hava yastığı olan araç koltuklarına yerleştirilmemesi gerektiğini belirten Yılmaz, kaza esnasında şişen hava yastığının bebeğe zarar verebileceğini söyledi. Bebek ve çocuklar için araçtaki en tehlikeli bölgenin erişkin kucağı olduğuna dikkati çeken Yılmaz "Bebek ve çocuklar, erişkinin kucağında ya da dizinde yeterince korunamayacağı için herhangi bir tehlike anında araçtan mermi çekirdeği gibi fırlayabilir ya da yetişkinin ağırlığı ile ezilebilir. Çocuklar için araç içindeki en güvenilir bölge arka koltuğun orta kısmıdır." dedi.

    Bebek ve çocukların, sıcak havalarda arabada bırakılmasının da çok tehlikeli olduğuna dikkati çeken Yılmaz, bu durumun ölümle sonuçlanabileceğini bildirdi. Yılmaz, arabada çocukların sağlığı için toz tutmayan paspasların tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Doç. Dr. Yılmaz'ın ailelere tavsiyeleri şöyle:

    Hamileler, bebekler ve çocuklar, öğle saatleri dışında güneşe çıkmalı. Güneş, bebek ve çocukların gelişimi için çok yararlıdır; ancak uzun süreli güneşte kalmak, güneş çarpmasına ve cilt kanserine yol açabilir. Bebek ve çocuklar, kademeli olarak 10-15-30 dakika güneşlendirilmeli ve mutlaka yüksek faktörlü koruyucu krem kullanılmalı.

    Güneşlenirken başlarında mutlaka şapka olmalı. Güneşten faydalanmak için kol ve bacakları çıplak kalmalı.

    Deniz ve havuz kenarında oynayan çocuklara mutlaka nezaret edilmeli. Su kenarlarında, kayalık ve taşlık zeminler kayganlaşır ve çocukların kayıp suya düşmesine sebep olur. Yeni yürümeye başlayan bebekler ve çocuklar korumasız su kenarlarından uzak tutulmalı.

    Seyahate çıkarken yanınızda ateş düşürücü, alerji ve soğuk algınlığı ilacı, yüksek faktörlü güneş kremi bulunsun.
  • freespirit
    Member
    • 05-03-2007
    • 853

    #2
    Konu: Arabada Çocuk İçin En Tehlikeli Yer?

    Verilen örneklerden birkaçına birebir şahit olmuşluğum var.
    Tekrar teşekkürler.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X