Futbol Dünyasından Son Haberler

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    Futbol Dünyasından Son Haberler


    Ve Grosso Lyon'da

    2006 Dünya Kupası'nda yıldızı parlayan ve ardından İtalya Serie A takımlarından Inter'e transfer olan ancak burada beklediğini bulamayan Grosso, Olimpik Lyon'a transfer oldu.

    Eric Abidal'in İspanyol ekibi Barcelona'ya transfer olması nedeniyle defans hattında yaşadığı eksikliği Grosso'yla dolduran Lyon, bu oyuncu için Inter 7 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Lyon daha önce Lille'den Keita ve Bodmer'i transfer etti.

    Öte yandan Lyon Başkanı Jean Michel Aulas, devre arasında kadroya katılan Milan Baros'un Lyon'daki geleceğinin kesin olmadığını ve Brezilyalı oyuncu Fred'in Copa America'da sakatlanmasının ardından gerekirse bir forvet oyuncusunun da transfer edilebileceğini belirtti.
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    #2
    Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

    Marsilya Bordeaux'yu Niang'la geçti

    İki fransız temsilcisi Bordeaux ile Marsilya hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Marsilya, Bordeaux'yu 2-1 geriden gelip 3-2 mağlup etti.
    Maça hızlı başlayan Marsilya 7. dakikada Niang ile öne geçti. Karşılaşmanın 20. dakikasında Wendell'in golü maça denge getirdi. 32. dakikada sahneye yine Wendell çıktı ve hem kendisinin hem de takımının 2. golünü kaydetti. Bu golden 4 dakika sonra Marisilya'nın ilk golünü atan Niang maça bir kez daha denge getirdi ve skor 2-2'ye geldi. Karşılaşmanın son golü 39. dakikada Bregerie'nin kendi kalesine attığı golle geldi ve Marsilya 3-2 öne geçti. Karşılaşmanın ikinci yarısında taraflar başka gol kaydedemedi ve maç bu skorla 3-2 sona erdi.

    Yorum

    • mazlum22
      Senior Member
      • 03-03-2006
      • 7143

      #3
      Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

      Marsilya Cisse'yi bitiriyor

      Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Marsilya, Liverpool'dan Zenden'le sözleşme imzalarken, Djibril Cisse'yle de prensipte anlaşmaya varıldığını duyurdu.
      Yıldız futbolcusu Franck Ribery'i Bayern Münih'e sattıktan sonra güç kaybeden Marsilya, kadrosunu Liverpool'un yıldızlarından Zenden'i transfer ederek güçlendirdi. Sezon sonunda Liverpool tarafından sözleşmesi feshedilen Zenden, Fransa'da sağlık kontrolünden geçtikten sonra Fransız ekibiyle sözleşme imzaladı. Marsilya Zenden transferinin ardından, kendisinde kiralık olarak forma giyen bir başka yıldız isim Djibril Cisse'yle de her konuda anlaşmaya varıldığını ve Fransız golcünün de kulüple sözleşme imzalayacağını bildirdi. Cisse'nin, Liverpool'un Fernando Torres'i Anfield Road'a getirmesinin ardından takımdan ayrılmaya karar verdiği ifade edildi.
      Bu arada Cisse'nin Bolton Wanderers ve West Ham United gibi Premier Lig takımlarından da transfer teklifleri aldığı ancak Şampiyonlar Ligi'nde boy göstereceği için Marsilya'yı tercih ettiği belirtiliyor

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        #4
        Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

        Armand PSG'yle devam

        Ligue 1'de geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayan Lyon'la anlaştığı iddia edilen Sylvain Armand'ın PSG ile olan sözleşmesini 2011'e kadar uzattığı açıklandı.

        2001'de FC Nantes ile Ligue 1 şampiyonluğu yaşayan Armand, PSG forması ile 109 kez mücadele etmişti

        Yorum

        • mazlum22
          Senior Member
          • 03-03-2006
          • 7143

          #5
          Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler


          Jorge Andrade Juve'de

          Bir sezon aranın ardından yeninden İtalya Serie A'ya dönen Juventus transfer piyasasını alt üst etmeye devam ediyor. Bu sezon İtalya Serie A'da bir yılın açısını çıkarmak isteyen Juventus Pepe ve Milito'dan sonuç alamayınca Deportivo'nun yıldız oyuncusu Jorge Andrade'ye yöneldi.

          Juventus'un yeni teknik direktör Ranieri'nin isteği doğrultusunda Deportivo La Coruna'lı yöneticilerlerle temasa geçen Juventus, uzun uğraşlar sonunda bu transferi, bitirdi. Deportivo La Coruna'nın resmi internet sitesinde de iki kulübün Andrade'nin transferi konusunda anlaştıkları ve Portekizli oyuncunun önümüzdeki günlerde İtalya'ya giderek Juventus'a imza atacağı duyuruldu.

          Juventus daha önce de Çek savunmacı Grygera, Udinese'nin golcü futbolcusu Vincenzo Iaquinta, Lyon'un yıldızı Portekizli Tiago'yu renklerine bağlamıştı.

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            #6
            Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

            Bellamy West Ham'lı oldu

            Liverpool teknik direktörü Rafael Benitez, Craig Bellamy'nin West Ham United'a transferini onayladı ve Galli futbolcu West Ham'lı oldu.
            Fernando Torres'in alınmasından sonra forvet hattında forma giymesi zor görünen Bellamy 8 milyon pound karşılığında Liverpool'dan ayrıldı. Haftada 75bin pound alacak olan golcü oyuncu West Ham ile 4 yıllık sözleşme imzaladı

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              #7
              Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

              Real Madrid'de Schuster dönemi


              Fabio Capello ile yollarını ayıran Real Madrid, Getafe'nin teknik direktörü Bernd Schuster ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.



              İspanya La Liga'da 4 yıl aranın ardından Real Madrid'e yeniden şampiyonluk sevinci yaşatan İtalyan teknik direktör Fabio Capello'nun takımdan gönderilmesinin ardından, 47 yaşındaki Alman Schuster, takımın başına getirildi.

              Kulüp binasında başkan Roman Calderon ile bir araya gelen Schuster, kendisini 3 yıllığına Real Madrid'e bağlayan sözleşmeye imza attı.

              İmza töreninden sonra açıklamada bulunana Schuster, "Benim için çok mutlu bir gün. Genç bir teknik direktöre fırsat verdiği için kulübe teşekkür ederim" dedi.

              Ayrıca Schuster'in, Madrid ekibine gelmek için Getafe'ye 480 bin Euro'luk tazminatı kendisinin ödediği bildirildi.

              Son iki yıldır Getafe'yi çalıştıran Schuster, geçen sezon Getafe ile İspanya Kral Kupası'nda final oynamıştı. Futbolculuk döneminde Real Madrid forması da giyen Alman teknik adam, daha önce Fortuna Köln, FC Köln, Xerez, Shakhtar Donetsk ve Levante'de görev yapmıştı.

              Öte yandan Getafe, takımdan ayrılan Schuster'in yerine Danimarkalı Michael Laudrup ile anlaştı.

              Başarılı futbolculuk kariyerinin ardından Danimarka Milli Takımı yardımcı antrenörlüğü ve Brondby takımının teknik direktörlüğünü yapan 43 yaşındaki Laudrup, önümüzdeki sezon UEFA Kupası’nda mücale edecek Getafe ile iki yıllığına anlaştı.


              METZELDER MADRİD'DE
              Borussia Dortmund ile sözleşmesi sona eren ve Real Madrid ile prensip anlaşması yapan Alman milli oyuncu Christoph Metzelder, Madrid'e geldi.

              Madrid'de sağlık kontrolünden geçecek olan 26 yaşındaki oyuncu, daha sonra 4 yıllık sözleşme imzalayacak

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                #8
                Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                Cisse 5 yıl Marsilya'da


                Geçen sezon Marsilya'da kiralık olarak forma giyen Djibril Cisse, mavi-beyazlı kulüple 5 yıllık sözleşme imzaladı.

                Fransa Birinci Ligi takımlarından Marsilya, Fransız golcü Djibril Cisse ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

                Fransa Ligi'nde daha önce Auxerre forması giyen ve 128 maçta 70 gol kaydeden Cisse, daha sonra 25 milyon dolar karşılığında İngiltere'nin Liverpool takımına transfer olmuştu.

                Geçen sezonu Marsilya'da kiralık olarak geçiren Cisse'nin kira sözleşmesinde 16.35 milyon dolar getirmesi halinde transfer olabilme opsiyonu da bulunuyordu

                Yorum

                • mazlum22
                  Senior Member
                  • 03-03-2006
                  • 7143

                  #9
                  Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                  Saviola Real Madrid'de


                  Barcelona'nın Arjantinli futbolcusu Saviola, Real Madrid ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

                  İspanya'nın Real Madrid kulübü, Barcelonalı Javier Saviola'yı transfer etti. 25 yaşındaki Arjantinli futbolcu, Santiago Bernabeu Stadı'nda Real Madrid ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

                  İmza töreninde bir açıklama yapan Saviola, ''Ben profesyonel bir futbolcuyum. Barcelonalı taraftarlara teşekkür ederim ama artık Real Madridliyim. Real Madrid beni aradığında bir dakika bile düşünmedim. Benim için kaçırılmaması gereken bir fırsattı'' diye konuştu.

                  Ezeli rakibi Barcelona'dan bonservis ücreti ödemeden Saviola'yı alan Real Madrid de kulüp başkanı Ramon Calderon da, ''Bize unutulmayacak günler yaşatacak bir futbolcuyu aldık. Sadece futbol kalitesi değil, yüreğiyle de oynayan bir futbolcu'' dedi.

                  2001 yılında büyük umutlarla Barcelona'ya gelen Saviola, burada bekleneni tam olarak veremezken, teknik direktör Frank Rijkaard'ın gözüne girmeyi başaramadı.

                  Öte yandan transfer çalışmalarını devam ettiren Real Madrid'in, Fenerbahçe'ye transfer olan Roberto Carlos'un yerine Hollanda'nın Feyenoord takımında oynayan Hollandalı Royston Drenthe'yi almak istediği beliritldi

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    #10
                    Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                    Ricardo Oliveira Zaragoza'da


                    AC Milan'ın Brezilyalı forveti Ricardo Oliveira, kiralık olarak Real Zaragoza'ya gitti.

                    İtalya Serie A takımlarından AC Milan, Brezilyalı golcüsü Ricardo Oliveira'yı, İspanyol Real Zaragoza'ya kiraladı.

                    AC Milan'dan yapılan açıklamada, Oliveira'nın 2007-2008 sezonu için Real Zaragoza kiralık olarak verildiği, Zaragoza'nın istemesi halinde bonservis önceliğinin de İspanyol takıma ait olduğu bildirildi.

                    Geçen yıl Real Betis'ten AC Milan'a katılan 27 yaşındaki Brezilyalı golcü, 26 kez forma giydiği Serie A'da 3 gol atarken, İtalya Kupası'nda da 2 kez rakip fileleri havalandırmıştı.

                    Adı sık sık kız kardeşiyle gündeme gelen Oliveira, yaşadığı sıkıntılı günler nedeniyle takımında istenilen performansı sergileyemediğini söylemişti. Ünlü futbolcunun kız kardeşi Maria de Lourdes Silva de Oliveira, geçen yıl silahlı 2 kişi tarafından Sao Paulo'da kaçırılmış ve 5 ay sonra Mart ayı içinde serbest bırakılmıştı

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      #11
                      Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                      Bremen'den rekor transfer


                      Almanya Bundesliga kulübü Werder Bremen, Brezilya takımlarından Corinthians'ta forma giyen Carlos Alberto'yu 7.8 milyon Euro'ya kadrosuna kattı. Brezilyalı oyuncu kulüp tarihinin en pahalı transferi oldu.



                      Bundesliga ekibi Werder Bremen, tarihinin en pahalı transferine imza attı. Bremen, 22 yaşındaki Brezilyalı Carlos Alberto'yu 7.8 milyon dolar karşılığında transfer etti.

                      Kulüp tarihinin en pahalı transferi olan Alberto, "Bremen'i sevdiği için geldim. Burada şampiyonluklar yaşama istiyorum" dedi.

                      Geçen sezon Fluminense’de kiralık oynayan orta saha oyuncusu, daha önce forma giydiği Porto ile 2004 yılında Portekiz’deve Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluk sevinci yaşamıştı

                      Yorum

                      • mazlum22
                        Senior Member
                        • 03-03-2006
                        • 7143

                        #12
                        Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                        Ayala'dan Villarreal'e çalım


                        Sezon içinde Villarreal ile anlaştığı açıklanan Valencialı savunma oyuncusu Roberto Ayala, Real Zaragoza ile 3 yıllığına anlaştı.



                        Real Zaragoza kulübünün internet sitesinden yapılan açıklamada, Arjantinli oyuncunun Villarreal ile yaptığı anlaşmayı bozarak, gelecek sezon Real Zaragoza'da forma giymeyi tercih ettiği belirtildi.
                        Zaragoza Kulübü, şu an Arjantin Milli Takımı ile Copa America'da bulunan oyuncuyla 3 yıllığına anlaştığını açıkladı.

                        Tecrübeli savunma oyuncusunun Villarreal ile yaptığı anlaşmayı bozmasından doğan 6 milyon Euroluk tazminat miktarını Zaragoza'nın ödeyeceği ve sezon sonunda serbest kalarak Valencia'dan ayrılan oyuncunun Villarreal'le bağının kalmadığı açıklandı.

                        Konu hakkında Zaragoza ile görüştüklerini belirten Villarreal başkanı Jose Manuel Llaneza, "Onlar oyuncuyu bedava almak istediler ama bir anlaşma sağlayamadık. Söyleyecek bir şey yok" dedi.

                        114 kez milli formayı giyen Ayala, daha önce River Plate, Milan ve Valencia'da forma giymişti

                        Yorum

                        • mazlum22
                          Senior Member
                          • 03-03-2006
                          • 7143

                          #13
                          Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                          Robben Madrid'e yakın


                          Üç yıldır Chelsea forması giyen Hollandalı oyuncu Arjen Robben, Real Madrid'le her konuda anlaştığını açıkladı.

                          Chelsea'nin Hollandalı yıldızı Arjen Robben, İspanya şampiyonu Real Madrid yolunda.

                          Mavi-beyazlıların teknik direktörü Jose Mourinho, Robben'i bırakmak istmediğini açıklasa da, İngiliz basını 15 milyon Euro karşılığında Chelsea'nin Hollandalı oyuncuyu satmaya sıcak baktığını yazıyor.

                          BBC, mor-beyazlılarla 5 yıllığına anlaşan Robben'in Mourinho'nun karşı çıkmasına rağmen cuma günü takımın Amerika kampını terk ederek Madrid'e gideceği haberine yer verdi.

                          Real Madrid kulübüyle el sıkışmaya yakın olan Chelsea, Robben'nin transferi gerçekleşmesi halinde Feyenoord'un 20 yaşındaki yıldızı Royston Drenthe'yi renklerine katacak

                          Yorum

                          • mazlum22
                            Senior Member
                            • 03-03-2006
                            • 7143

                            #14
                            Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                            Brezilya zirvede


                            Copa America'da şampiyon olan Brezilya, FIFA klasmanında yeniden ilk sıraya yükseldi. 3 basamak gerileyen Türk Milli Takımı ise 24. sırada yer aldı.

                            Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği, Temmuz ayı dünya sıralamasını açıkladı. FIFA tarafından her ay düzenli olarak açıklanan dünya klasmanında Brezilya zirvede yer alırken, Türkiye A Milli Futbol Takımı 3 basamak gerileyerek 24. sıraya düştü.

                            FIFA'nın Haziran ayı değerlendirmesinde 904 puanla 21. sırada bulunan Türkiye, bu ay içinde 28 puan birden kaybederek 876 puana geriledi ve 21. sıradaki yerini kaybetti. Uzun bir aranın ardından ilk 20 takım arasına girmeyi başaran A Milli Futbol Takımı, geçen ay içinde düşüşe geçerek ilk 20'nin dışında kalmıştı. Milli takım, üst üste 2 ay gerileyerek 19'unculuktan 24'üncülüğe kadar düştü.

                            ZİRVE BREZİLYA'NIN
                            Dünya üzerindeki 200'den fazla ülke milli takımının değerlendirildiği klasmanda son dünya şampiyonu İtalya, Nisan ayında kazandığı birincilik koltuğunu bu ay eski sahibi Brezilya'ya devretti.

                            Venezuela'da yapılan 42. Copa America finalinde Arjantin'i 3-0 yenerek kupanın sahibi olan Brezilya, Temmuz ayı içinde 16 puan toplayarak 2 basamak yükseldi ve birinci sıraya yerleşti. 4.5 yıl zirvede kalan Brezilya, son dünya şampiyonu İtalya'nın müthiş yükselişine engel olamayınca zirvedeki yerini kaybetmişti.


                            Klasmanda 16 puan toplayan Brezilya, puanını 1500'e çıkarırken, bu ay içinde 103 puan toplayan Copa America finalisti Arjantin, 3 basamak birden çıkarak uzun bir aranın ardından ikinciliğe yükseldi. Haziran ayında 285 puan birden kaybeden İtalya ise 1368 puanla 3. sırada yer bulurken, son dünya kupası finalisti Fransa, 228 puan kaybettiği bu ay içinde 2 basamak geriledi ve 4. olabildi.

                            Son 4 yıl içinde yapılan resmi ve dostluk maçlarının değerlendirilmeye alındığı klasmanda, Almanya 5, Hollanda 6, Hırvatistan 7, Portekiz 8, İspanya 9 ve Meksika 10. sırayı aldı.

                            A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'ndaki rakiplerinden Yunanistan, 33 puan kaybettiği bu ay sonunda 978 puanla 1 basamak düşerek 16. sıraya geriledi. Grup elemelerinde Türkiye'yi mağlup eden Bosna Hersek, bu ay da yükselişini sürdürürken 28. sıradan 27'inciliğe çıktı. Norveç ise puan kazanamamasına karşın 1 sıra yükselerek 737 puanla 35. sırada yer aldı. Macaristan'ın 461 puanla 66'ıncı olduğu listede, Moldova 1 sıra gerileyerek 320 puanla 102. oldu. Malta ise puanını korumasına karşın 3 basamak düştü ve listede 120. sırada yer bulabildi

                            Yorum

                            • mazlum22
                              Senior Member
                              • 03-03-2006
                              • 7143

                              #15
                              Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                              Ankaraspor Yunan ekiple karşılaştı





                              Yeni sezona Hollanda'da hazırlanan Ankaraspor, ilk hazırlık maçında
                              Yunanistan'ın güçlü ekiplerinden AEK ile karşı karşıya geldi...
                              Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Ankaraspor, ilk hazırlık maçında Yunanistan 1. Ligi ekiplerinden AEK ile 1-1 berabere kaldı...

                              Ankaraspor, AEK karşısında sahaya, Haluk, Fırat, Muhammet Yoldaş,
                              Ramazan, Batak, Özer, Anıl, Hürriyet, Bilal, Tita ve Tayfun 11'yle
                              çıktı. Yunan ekibi AEK ise, Moretto, Silva, Arruabarrena, Dellas,
                              Alves, Vikos, Da Silva, Manduca, Liberapoulos, Rivaldo ve Vikos 11'yle
                              maça başladı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona ererken, 2. yarıda
                              teknik direktörler çok sayıda oyuncuya forma verdi.

                              İkinci yarıya hızlı başlayan Ankaraspor, sakatlıktan kurtulan golcüsü Mehmet Yılmaz'ın 52. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Rakibi karşısında üstün bir oyun sergileyen Mavi-beyazlılar, Vikos'un 82. dakikada attığı gole engel olamadı ve karşılaşma 1-1 beraberlikle sona erdi.

                              Ankaraspor, Hollanda'daki 2. hazırlık maçında 22 Temmuz'da
                              Almanya'nın Bayer Uerdingen takımıyla karşı karşıya gelecek..

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor