Futbol Dünyasından Son Haberler

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    #16
    Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

    Dudek Real Madrid'de


    İspanya La Liga şampiyonu Real Madrid, Liverpool'un serbest bıraktığı Polonyalı kaleci Jerzy Dudek'i renklerine bağladı.








    Real Madrid Kulübü'nün resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, Liverpool tarafından serbest bırakılan Polonyalı kaleci Jerzy Dudek ile 2 yıllık resmi sözleşme imzalandığı bildirildi.



    Yıllık 1.5 milyon Euro ücret alacak olan 34 yaşındaki file bekçisi, Iker Casillas'ın arkasında yedek bekleyen Diego Lopez'in Villarreal'e transfer olmasından sonra Madrid temsilcisinin yeni 2 numaralı kalecisi olacak.



    2001 yılında Feyenoord'dan Liverpool'a 4.85 milyon paund karşılığında transfer olan ve 2005 yılında kazanılan Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Dudek, son 2 sezondur Pepe Reina'nın arkasında Liverpool'da ikinci kaleci olarak görev alıyordu.



    Dudek, Real Madrid'in bu transfer döneminde defans oyuncuları Dortmund'lu Christoph Metzelder ile Porto'lu Pepe ve Arjantin'li golcü Javier Saviola'dan sonra kadrosuna kattığı 4. futbolcu oldu

    Yorum

    • mazlum22
      Senior Member
      • 03-03-2006
      • 7143

      #17
      Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

      Helguera Valencia ile anlaştı


      Real Madrid ile yollarını ayıran savunma oyuncusu Ivan Helguera Valencia ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.










      Real Madrid ile kontratını karşılıklı olarak fesh eden Ivan Helguera, Valencia ile anlaştı.



      32 yaşındaki İspanyol oyuncunun siyah-beyazlı kulüple 3 yıllık sözleşme imzaladığı açıkladı.



      8 sezondur Real Madrid forması giyen Helguera, 247 lig maçında 19 gol attığı başkent ekibiyle 3 lig, 2 İspanya Süper Kupası, 2 Şampiyonlar Ligi, 1 Avrupa Süper Kupası ve 1 kere de Dünya Kulüpler Kupası şampiyonluğu yaşamıştı.



      SCHUSTER: ROBBEN'İ TRANFER EDECEĞİZ

      Öte yandan Real Madrid'in yeni teknik direktörü Bernd Schuster, Chelsea'nin Hollandalı kanat oyuncusu Arjen Robben'i kesinlikle transfer edeceklerini söyledi.



      Schuster, "Belki bugün belki birkaç gün sonra ama Robben'i kadromuza katacağız. Şu anda bizimle çalışmaması önemli değil, Chelsea ile sezon başı hazırlıklarına devam ediyor ve iyi durumda olduğunu biliyorum" dedi

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        #18
        Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

        Simao Atletico Madrid'de


        Atletico Madrid, 20 milyon Euro ödeyerek Benfica'nın 27 yaşındaki kanat oyuncusu Simao'yu kadrosuna kattı.

        Torres ve Petrov'u İngiltere Premier Ligi'ne yollayan Atletico Madrid, Benfica'nın 27 yaşındaki kaptanı Simao'yu transfer etti. Madrid ekibi, Simao için kulübü Benfica'ya 20 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek.

        Simao'nun ilk İspanya deneyimi 1999'da 15 milyon Euro karşılığında Sporting Lisbon'dan Barcelona'ya transfer olmasıyla başlamıştı. Katalan ekibinde geçirdiği iki sezonda 46 maça çıkan ve 3 gol atan Simao, 2001'de 12 milyon Euro karşılığında Portekiz'in Benfica takımına transfer oldu. Benfica'nın 11 sene sonra gelen 2004-05 şampiyonluğunda önemli katkısı olan Simao, 6 sezonda oynadığı 172 maçta 76 gole imza attı.

        Simao'dan önce Diego Forlan, Luis Garcia, Raul Garcia, Cleber ve Abbiati'yi renklerine bağlayan Atletico Madrid, 28 Temmuz'da UEFA Kupası'na katılmak için İntertoto'da Romanya'nın Gloria Bistrita takımıyla 2-1 kaybettiği maçın rövanşına çıkacak

        Yorum

        • mazlum22
          Senior Member
          • 03-03-2006
          • 7143

          #19
          Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

          Partizan UEFA Kupası'ndan ihraç







          Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), taraftarları olay çıkaran Sırbistan'ın Partizan Belgrad takımını UEFA Kupası'ndan bir yıl ihraç etti.

          Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Nyon'da toplanan UEFA Disiplin Komitesi'nin Partizan'ı UEFA Kupası'ndan bir yıl ihraç ettiği ve 50 bin İsviçre frangı para cezasına çarptırdığı belirtildi.

          UEFA Kupası birinci ön eleme turu ilk maçında Bosna Hersek'in Zrinjski Mostar takımıyla karşılaşan Partizan'ın taraftarları olay çıkarmış, hakem maçı 10 dakika durdurduktan sonra polisin müdahele etmesiyle taraftarlar sakinleşmiş ve mücadele yeniden başlamıştı.

          Mostar'da oynanan maçta Partizanlı holiganlar polisle de çatışırken, rakip takım taraftarlarına taş ve metal parçalarıyla saldırıda bulunmuştu.

          Partizan'ın 6-1 kazandığı karşılaşmanın rövanşı 2 Ağustos'ta oynanacaktı.

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            #20
            Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

            Chivu resmen Inter'de


            Real Madrid ve Barcelona'nın da istediği Romalı savunma oyuncusu Cristian Chivu, Inter Milan'a transfer oldu.


            Inter, uzun süredir peşinde olduğu Romalı savunma oyuncusu Chrisrian Chivu'yu renklerine bağladı.

            Roma, 26 yaşındaki Romen oyuncunun transferi karşılığında Inter'den 13 milyon Euro ve genç oyuncu Marco Andreolli'yi aldı. Inter ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Chivu, daha sonra takımının kamp yaptığı İngiltere'ye gitti.

            Chivu, düzenlediği basın toplantısında, "Roma'da çok güzel bir 4 yıl geçirdim.Ben Roma'da parladım ve buralara geldim. O nedenle Roma'nın, kalbimde her zaman özel bir yeri olacak. Inter'e gitmemin tek sebebi yeni bir tecrübe kazanmak" diye konuştu.

            Romen oyuncu 2003 yılında 18 milyon Euro karşılığında Ajax'tan Roma'ya transfer olmuştu

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              #21
              Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

              Süper yetenek Benfica'da

              ABD'de umut vadeden futbolcular arasında gösterilen Gana asıllı Freddy Adu, Portekiz takımlarından Benfica'ya transfer oldu. Kanada'da düzenlenen Gençler Şampiyonası'nda ABD 20 yaş altı milli takımında gösterdiği performansla transfer piyasasının gözde isimleri arasında yer alan Adu'nun, Benfica ile imzalayacağı 5 yıllık sözleşmeden ne kadar alacağı henüz öğrenilemezken, yetenekli futbolcunun kulübü Real Salt Lake'in bu transferden 2 milyon Dolar gelir elde edeceği belirtildi.
              Gana doğumlu Amerikan vatandaşı olan Adu aynı 1 kez ABD Milli Takımı'nın formasını giydi ancak teknik direktörü ile yaşadığı sorunlar A takımdan uzak kalmasına sebep oldu. Amerikan 20 yaş altı Milli Takımı'nda da oynayan Adu 3 Haziran 1989'da Gana, Tema'da dünyaya geldi..
              1.72 boyunda, 69 killo ağırlığında olan Adu ABD Milli Takımı'nın formasını ilk kez 11 Temmuz 2006'da bir hazırlık maçında Kanada karşısında giydi.
              Adu'nun başta Nike olmak üzere bir çok büyük firmayla milyon dolarlık reklam anlaşmaları bulunuyor.

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                #22
                Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                Brezilya, 2014 Dünya Kupası'na resmen talip





                Futbolda 2014 Dünya Kupasını düzenlemek için Brezilya'nın resmen başvuruda bulunduğu bildirildi.
                AA - 2014 yılında yapılacak Dünya Kupasını düzenlemek için daha önce açıklama yapan Brezilya Futbol Federasyonu (CBF) yetkilileri, bugün Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin Zürih'teki merkezine gelerek 900 sayfalık bir dosyayı sundular.

                FIFA'nın aldığı dönüşümlü düzenleme hakkı kararı gereği 2014 yılında yapılacak Dünya Kupasını Güney Amerika'dan bir ülkenin düzenlemesi öngörülüyordu.

                Kolombiya'nın önce aday olması, daha sonra nisan ayı içinde adaylıktan çekilmesi üzerine yarışta tek kalan Brezilya'ya 2014 Dünya Kupası'nın ev sahibi olarak bakılıyor.

                Son olarak 1950 yılında kupaya ev sahipliği yapan "sambacılar"ın gerekli hazırlığı yapmaması halinde düzenleme hakkının ellerinden alınacağını ifade eden FIFA Başkanı Sepp Blatter, "Halen Dünya Kupası Brezilya'ya verilmiş değil. Eğer bir aksilik olur, yeterli hazırlık yapılmazsa başka bir ülkeye bu hakkı veririz. Normal takvimden 1 yıl ileride gidiyoruz ve bu süreyi de bunun için kullanırız" dedi.

                Yorum

                • mazlum22
                  Senior Member
                  • 03-03-2006
                  • 7143

                  #23
                  Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                  M.United 9 yaşındaki yeteneği de kaptı!


                  Transferde genç yetenekleri kadrosuna katarak güçlenen ve etkili bir kadro kuran İngiliz ekibi Manchester United geleceğe yatırım yapmaya devam ediyor. Ada ekibi 9 yaşındaki Youtube yıldızı Rhain Davis'i de kanca attı ve futbol kariyerinin henüz başında olan genç ismi akademisine dahil etti.

                  Yeni Rooney ve Ronaldo olabilecek yetenekte olduğu belirtilen 9 yaşındaki İngiliz doğumlu Rhain Davis M.United altyapısında yetişecek. Yaşamını Avustralya'da sürdüren Davis'in teknik hareketlerini içeren video, dünyaca ünlü video paylaşım sitesi Youtube'da 800 binin üzerinde bir gösterim elde etmiş ve Davis şimdiden dünyada tanınmaya başlamıştı. Davis'i Türk futbolseverler ise Beşiktaş'ın yetenekli ismi Muhammed ile kıyaslıyor.

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    #24
                    Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                    Konyaspor'a yeni golcü


                    Yeşil-beyazlılar, geçen sezon Birleşik Arap Emirlikleri'nde Alwahta takımında forma giyen Fildişi Sahilleri asıllı Fransız oyuncu Eli Kroupi ile prensipte anlaştı.



                    Konyaspor, Fildişi Sahilleri asıllı Fransız oyuncu Eli Kroupi ile prensipte anlaştı.

                    Teknik heyetin raporu ve istekleri doğrultusunda sezon başlamadan önce forvetteki sıkıntıyı çözmeyi planlayan Konyaspor yönetimi, uzun süren arayışların sonunda aradığı oyuncuyu Birleşik Arap Emirlikleri'nde buldu.

                    Yapılan görüşmelerin ardından Birleşik Arap Emirlikleri'nde Alwahta takımının formasını giyen Eli Kroupi ile anlaşma sağlanırken, bu oyuncunun geçen yıl 30 maçta 20 gol attığı öğrenildi.

                    Fildişi Sahilleri asıllı Fransız oyuncunun Fransa'da da bazı kulüplerde oynadığını bildiren yetkililer, 2002 yılında UEFA kupasında mücadele eden Fransız ekibi FC Lorient takımının formasını giyen Kroupi'nin Denizlispor'a karşı oynadığını kaydetti.

                    28 yaşındaki oyuncu Türkiye'de oynamak istediği için Konyaspor'a geldiğini, atacağı gollerle hedeflenen başarıya ulaşmada katkı sağlayacağını söyledi.

                    Kroupi'nin oynadığı maçlarda gol attıktan sonra sevinç gösterisini taklalar atarak şova dönüştürdüğü, bu açıdan taraftarın kendisini çok seveceği bildirildi.

                    Konya'ya gelen Kroupi, sabah saatlerinde Büyükşehir Belediye Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Prensipte anlaşılan Kroupi ile bugün masaya oturulacağı ve son pürüzlerin giderilmesi durumunda sözleşme imzalanacağı öğrenildi

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      #25
                      Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                      İşte ilk hafta programı!

                      Turkcell Süper Lig'de 2007-08 futbol sezonunun ilk hafta maç programı bugün açıklandı. Futbol Federasyonu'dan yapılan açıklamaya göre, geçen sezonun şampiyonu Fenerbahçe ile ligin yeni ekiplerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında 10 Ağustos Cuma günü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 21.45'de başlayacak karşılaşmayla ligde yeni sezonun perdesi açılıyor.
                      Sıcak havalar nedeniyle ilk hafta maçları geç saatte başlayacak. Sadece Trabzonspor-Sivassspor maçı 18.45'te başlarken, 3 büyüklerin maçları 21.45'te, diğer maçlar ise 21.00'de oynanacak. Bu arada, Galatasaray'ın, ilk haftada Çaykur Rizespor ile yapacağı maçı, Ali Sami Yen Stadı'ndaki çim bakım çalışması nedeniyle Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayacağı bildirildi.
                      Turkcell Süper Ligi 1. hafta programı şöyle:

                      10 Ağustos 2007 Cuma

                      İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Fenerbahçe ... 21:45


                      11 Ağustos 2007 Cumartesi

                      Ankaraspor - Ankaragücü ... 21:00
                      Beşiktaş - Konyaspor ... 21:45


                      12 Ağustos 2007 Pazar

                      Trabzonspor - Sivasspor ... 18:45
                      Gaziantepspor - Kasımpaşa ... 21:00
                      Gençlerbirliği - Gençlerbirliği Oftaşspor ... 21:00
                      Denizlispor - Bursaspor .... 21:00
                      Kayserispor - Vestel Manisaspor ... 21:00
                      Galatasaray - Çaykur Rizespor ... 21:45

                      Yorum

                      • mazlum22
                        Senior Member
                        • 03-03-2006
                        • 7143

                        #26
                        Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                        Brezilyalı genç yıldız adayı Milan'da


                        AC Milan, Internacional takımında forma giyen 17 yaşındaki Brezilyalı oyun kurucu Alexandre Pato'yu transfer etti.

                        AC Milan, geleceğin yıldızı olarak gösterilen 17 yaşındaki Brezilyalı Alexandre Pato'yu kadrosuna katıyor.
                        Alınması için kulübü Internacional'e 20 milyon Euro'luk bonservis bedeli ödeyen Milan, Pato'yu Milano'ya getirecek. Uluslararası transfer kuralları göre 3 Eylül'e kadar özel maçlara bile çıkamayacak olan 2 Eylül 1989 doğumlu Pato, 3 Ocak'dan itibaren lig karşılaşmalarında forma giyebilecek.
                        Kariyerinde şimdiden FIFA Kulüpler Dünya Şampiyonluğu, Güney Amerika Süper Kupası ve Brezilya U-21 forması ile 2007 Güney Amerika U-21 şampiyonluğu bulunduran Pato, futbola Brezilya'nın Internacional kulübünde başladı.
                        Çıktığı ilk resmi karşılaşmada yaptığı 3 asist ve attığı 1 golle kulübünün Palmeiras'a karşı 4-1 kazanmasını sağlayan genç oyun kurucu, otoriteler tarafından Ronaldinho'nun ilk zamanları ile kıyaslanıyor

                        Yorum

                        • mazlum22
                          Senior Member
                          • 03-03-2006
                          • 7143

                          #27
                          Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                          Alan Smith Newcastle'da


                          Newcastle United, Manchester United'dan Alan Smith'i 6 milyon Pound karşılığında renklerine bağladı.


                          Emre Belözoğlu'nun forma giydiği Newcastle United, Manchester United'ın satış listesine koyduğu Alan Smith'i kadrosuna kattı.

                          Daha önce 26 yaşındaki golcü futbolcunun kulübü ile 6 milyon Pound'a anlaşan, Newcastle, sağlık kontrolünden geçen oyuncu ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

                          Middlesbrough, Everton, West Ham ve Sunderland'ın de yakın takibinde olan İngiliz golcü, 2004 yılında Leeds United'dan 7 milyon Pound'a Manchester'a gelmişti.

                          Manchester'da bekleneni veremeyen golcü futbolcu, 2006 yılının Şubat ayında Liverpool ile oynanan maçta bacağını kırmış ve uzun süre sahalardan uzak kalmıştı.

                          Bu arada Newcastle United, Lyon'un 31 yaşındaki Brezilyalı defans oyuncusu Claudio Cacapa'yı da renklerine bağladı.

                          Takımın başına Sam Allardyce'ı getiren Newcastle, daha önce Viduka, Joey Barton, David Rozehnal ve Geremi'yi renklerine bağlamıştı

                          Yorum

                          • mazlum22
                            Senior Member
                            • 03-03-2006
                            • 7143

                            #28
                            Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                            Tevez artık özgür


                            West Ham United'dan ayrılmak istediğini belirten ve kulübüyle mahkemelik olan Arjantinli Carlos Tevez'in sözleşmesinin 2 milyon Pound karşılığında feshedildiği açıklandı. Genç oyuncun daha önce prensipte anlaştığı Manchester United’a gitmesi için önünde engel kalmadı.

                            Manchester United'ın ısrarla kadrosuna katmak istediği Carlos Tevez'in, kulübü West Ham United ile olan sözleşmesinin feshedildiği açıklandı.
                            Geçtiğimiz sezon Corinthias'dan West Ham'e transfer olan Carlos Tevez'in menajeri Kia Joorabchian, Londra kulübüne 2 milyon Pound ödendiğini ve oyuncunun serbset kaldığını söyledi.
                            West Ham'in Tevez üzerindeki haklarından vazgeçmesi ve mahkemenin sonuçlanmasıyla birlikte İngiltere'ye dönecek olan Tevez'in Manchester United'a imza atması bekleniyor.
                            United, 2 sezon için kiralayacağı Tevez'e senede 4.5 milyon Pound ödeyecek. İmzalanacak sözleşmede, Manchester'ın istemesi halinde 30 milyon Pound ödeyerek Arjantinlinin bonservisini 3 yıllığına elinde tutabileceğine dair bir madde bulunuyor

                            Yorum

                            • mazlum22
                              Senior Member
                              • 03-03-2006
                              • 7143

                              #29
                              Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                              Bursaspor, eski Cimbom'lu ile anlaştı





                              Bursaspor, uzun süredir görüşmelerini sürdürdüğü Galatasaray'ın sağ kanat oyuncusuyla 2 yıllık anlaşma sağladı. Tecrübeli futbolcu yarın imzayı atacak...
                              Bursaspor, uzun süredir görüşmelerini sürdürdüğü Galatasaray'ın sağ kanat oyuncusu Cihan Haspolatlı ile 2 yıllık anlaşma sağladı.

                              Cihan Haspolatlı, yarın Bursa’ya gelerek saat 16.30’da önce resmi sözleşmeye imza atacak, ardından da saat 19.30’da Bursaspor’un sezon açılışında taraftarın önüne çıkacak.

                              Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Karasu, “Bursaspor’a yakışır bir oyuncuyu daha kadromuza katıyoruz. Taraftarımızın arzuladığı Bursaspor’u ortaya koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

                              Cihan'ın FIFA Menajeri Ali Güven, Bursaspor yönetimi ile yapılan pazarlıklar sonucunda 2 yıllık anlaşmaya vardıklarını belirterek, tecrübeli futbolcunun yarın kendisini yeşil-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza atacağını ifade etti..

                              Yorum

                              • mazlum22
                                Senior Member
                                • 03-03-2006
                                • 7143

                                #30
                                Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                                G.Birliği'nde Burhan Eşer imzayı attı





                                Transfer çalışmalarını sürdüren Gençlerbirliği, geçen sezon Diyarbakırspor'da forma giyen Burhan Eşer'i renklerine bağladı.
                                Kulüp binasında düzenlenen imza törenine, kulüp genel menajeri Cem Onuk, yönetici Enis Safi ve Burhan Eşer katıldı.

                                Genel Menajer Onuk, yaptığı açıklamada, Buhan ile 1 yılı opsiyonlu 4 yıllık
                                sözleşme imzaladıklarını belirterek, ''Kulüplerde transfer süresi içinde
                                çalışmalar bitmez. Enteresan oyuncular çıkarsa değerlendiririz. Ancak kulüp
                                olarak Burhan'ı transfer ederek düşündüğümüz transferlerin sonuncusunu yaptık. Geçen sezon da kendisiyle ilgileniyorduk ama maddi konularda anlaşamamıştık. Bu sezon bize katıldığı için mutluyuz'' diye konuştu.

                                22 yaşındaki genç futbolcu Burhan ise, Türkiye'nin sayılı kulüplerinden
                                birine geldiğini ifade ederek, ''Gençlerbirliği'nin de benim de hedeflerim var.
                                Yeni kulübüm için elimden gelen her şeyi yapacağım. Bu transferde emeği geçen herkese teşekkür ederim'' dedi.

                                Ümit milli futbolcu Burhan, Diyarbakırspor'da geçen sezon oynadığı 34 maçta 7 gol atmıştı.

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X