Futbol Dünyasından Son Haberler

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    #31
    Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

    Emre Aşık: Bir yere gitmiyorum


    Galatasaray'da kadro dışı bırakılan Emre Aşık, hiçbir kulübe gitmeyeceğini, sözleşmesi bitene kadar sarı-kırmızılı kulüpte kalacağını söyledi.



    Galatasaray'ın kadro dışı bıraktığı Emre Aşık, kendi internet sitesinde transferi ve geleceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

    Tecrübeli savunma oyuncusu, hiçbir kulüp ile transfer görüşmesi yapmayacağını ve sözleşmesi sona erene kadar Galatasaray'da kalacağını söyledi.

    Emre, 1.5 yıl önce transfer olduğu Galatasaray'da sorumluluklarını iyi bir şekilde yerine getirdiğini belirterek, ''Teknik ekibin isteği doğrusunda, alındığı ifade edilen bu karardan yaklaşık 1 ay kadar önce kulübümüzün 2 senelik sözleşme uzatma teklifini en ufak bir pazarlık yapmadan kabul ettim. Sezon başında eski takım arkadaşım Georghe Hagi'nin teknik direktörlüğünü yaptığı Romanya'nın Steaua Bükreş takımından transfer teklifi aldım. Maddi yönden oldukça iyi bir teklifi 'Bana iki hafta önce sözleşme imzalatan ve yeni sezon planlanmasında bana güvenerek strateji belirleyen kulübüme haksızlık etmiş olurum' diyerek reddettim. Diğer bir taraftan bu teklif konusunda duyumlar alan kulübümüzün yetkilileri böyle bir transfere onay vermeyi düşünmediklerini belirtmişlerdir. Bu gelişmeler üzerine Steaua Bükreş bir başka defans oyuncusuyla sözleşme imzalayarak transferi kapatmıştır. Bu tekliften sadece 20 gün sonra bana böyle bir kararın tebliğ edilmesini son derece yadırgadım'' ifadelerinde bulundu.

    ''TALİHSİZ OLAYIN ÜZÜNTÜSÜ İÇİNDEYİM''
    Görev aldığı bütün takımlarda her zaman giydiği formanın hakkını vermeye çalıştığını dile getiren Emre, ''Futbol kariyerimin sonuna gelirken, gönül verdiğim renkler altında böylesine talihsiz bir olayı yaşamış olmanın üzüntüsü içindeyim. Galatasaray dışında görev yaptığım takımlarda da her zaman için taşıdığım formanın hakkını vermeye, bana güvenen insanlara, tribünlerde beni bağrına basan taraftarlara layık olmaya çalıştım. O dönemde bile Galatasaraylı olduğumu herkese her zaman söyledim. Galatasaraylı Emre Aşık olarak bilinmekten her zaman onur duydum. Futbol hayatım bittikten sonra yaşadığım bu haksızlığa rağmen, bu durum hiç bir zaman değişmeyecektir'' ifadelerini kullandı.

    Deneyimli futbolcu, ''Hakkımda alınan karar doğrultusunda hem Galatasaray Kulübü'nü sıkıntıya sokmamak, hem bana ihtiyaç duyulduğu takdirde tekrar A Milli Takıma hizmet verebilmek hem de futbol yaşantımı bir futbolcuya yakışır bir şekilde sona erdirmek amacıyla bazı transfer görüşmeleri yaptım. Ama ne yazık ki bu görüşmeler ciddiye alınabilecek görüşmeler olarak nitelendirilebilecek seviyede olamamıştır. Bu noktada, bu tarihten sonra hiçbir kulüple transfer görüşmesi yapmayacağımı, sözleşmeme sona erene kadar kendi kulübümde kalacağımı, zamanı geldiğinde de futbolu çok sevdiğim sarı-kırmızılı formam üzerimdeyken bırakacağımı saygıdeğer Galatasaray camiasına ve futbol kamuoyuna saygılarımla arz ederim'' açıklamasında bulundu

    Yorum

    • mazlum22
      Senior Member
      • 03-03-2006
      • 7143

      #32
      Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

      Yarım asır, 4 şampiyon


      Bu hafta başlıyacak maçlarla 50. yılına girecek olan Türkiye Birinci Ligi'nde geride kalan 49 sezonda yalnızca 4 ayrı takım şampiyonlukları paylaştı. 1959'da başlayan lig tarihinde Fenerbahçe 17, Galatasaray 16, Beşiktaş 10, Trabzonspor ise 6 kez mutlu sona ulaştı.

      Geçen sezon ligi zirvede tamamlayan Fenerbahçe, 17 ile Birinci Lig'de en çok şampiyon olan takım.


      Birinci Futbol Ligi'nde geride kalan 49 sezonda, şampiyonlukları yalnızca 4 ayrı takım paylaştı.

      1959'da başlayan ligde şimdiye dek Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor dışında, 49 sezonda şampiyonluk sevincini yaşayan takım çıkmadı.

      Lig tarihinde Fenerbahçe 17, Galatasaray 16, Beşiktaş 10, Trabzonspor ise 6 kez mutlu sona ulaştı.

      İLK VE SON ŞAMPİYON FENERBAHÇE
      1959 yılında ilk kez düzenlenen Birinci Futbol Ligi'nde ilk şampiyonluğu Fenerbahçe kazandı.

      İki ayrı grupta birinciliği elde eden ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray, o zamanki statü gereği final maçlarında karşı karşıya geldi. İlk maçta rakibine 1-0 yenilen sarı-lacivertliler, rövanş maçını 4-0 kazanarak, 50 yaşına girmeye hazırlanan ligde ilk şampiyonluğu kazanan takım oldu.

      Birinci Lig'de son şampiyonluğu ise 2006-07 sezonunda, Beşiktaş'ın önünde mutlu sona ulaşan Fenerbahçe elde etti.

      '4 BÜYÜKLER'İN HASRET YILLARI
      Birinci Futbol Ligi'nde şampiyonluklara adeta ambargo koyan '4 Büyükler', zaman zaman mutlu sona ulaşmak için uzun süreler beklemek zorunda kaldı.

      Beşiktaş, 1966-67 sezonunda elde ettiği şampiyonluğun ardından tam 14 sezon mutlu sona ulaşmaya hasret kaldı. 1981-82 sezonunda Dorde Miliç yönetiminde şampiyon olan Beşiktaş, taraftarlarının uzun süren hasretine de son verdi.

      Galatasaray ise 1972-73 sezonunda ligi en önde tamamladıktan sonra 13 sezon boyunca şampiyonluk sevinci yaşayamadı. Sarı-kırmızılı takım, 1986-87 sezonunda Jupp Derwall yönetiminde şampiyon olarak, 13 yıllık hasreti dindirdi.

      EN AZ SÜRE BEKLEYEN FENERBAHÇE
      Ezeli rakipler arasında şampiyonluk için en az süre bekleyen takım ise Fenerbahçe olarak dikkati çekiyor.

      Sarı-lacivertli ekibin şimdiye kadarki en uzun süreli şampiyonluk hasreti 6 sezon sürdü. 1988-89 sezonunda gol rekoru kırarak şampiyon olan Fenerbahçe, 6 sezon bekledikten sonra, 1995-96 sezonunda Carlos Alberto Parreira yönetiminde ipi göğüsledi.

      TRABZONSPOR'UN BÜYÜK ÖZLEMİ
      Lig şampiyonluğunu şimdiye dek İstanbul dışına taşıyan tek Anadolu takımı olan Trabzonspor ise son yıllarda şampiyon olamamanın sıkıntısını yaşıyor.

      Son lig şampiyonluğunu 1983-84 sezonunda Ahmet Suat Özyazıcı döneminde yaşayan bordo-mavililer, o tarihten bu yana geçen 23 sezondur şampiyonluğa hasret.

      GALATASARAY'IN REKORU
      Galatasaray, üst üste en çok şampiyonluğa ulaşan takım unvanının sahibi.

      Lig tarihinde şimdiye dek bir takım en fazla 4 sezon üst üste şampiyon oldu.

      Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, 1996-97, 1997-98, 1998-99 ve 1999-2000 sezonlarında ipi en önde göğüsleyerek, Türk futbol tarihine geçti.

      ÜST ÜSTE 3'ER KEZ ŞAMPİYON OLAN TAKIMLAR
      Bunun yanı sıra Galatasaray 1970-71, 1971-72 ve 1972-73 sezonlarında, Trabzonspor 1978-79, 1979-80 ve 1980-81 sezonlarında, Beşiktaş da 1989-90, 1990-91 ve 1991-92 sezonlarında üst üste 3'er kez şampiyonluğa ulaşma başarısını gösterdi.

      Toplam 17 kezle, en çok şampiyonluk sahibi takım olan Fenerbahçe'nin ise şimdiye dek üst üste 3 lig şampiyonluğu bulunmuyor.

      BEŞİKTAŞ'IN 2 ŞAMPİYONLUÐU
      Beşiktaş Kulübü'nün, 1959'da başlayan ligden önceki 2 şampiyonluğunun, Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu kararıyla lig şampiyonluğuna eklenmesiyle siyah-beyazlıların şampiyonluk sayısı 12 olarak tescillendi

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        #33
        Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

        İlk kupa Manchester United'ınPremier Lig şampiyonu Manchester United ile FA Cup sahibi Chelsea'yi karşı karşıya getiren maçta rakibini penaltı atışları sonucu 3-0 mağlup eden 'Kırmızı Şeytanlar', Community Shield'in sahibi oldu.Wayne Rooney son penaltı atışını gole çevirerek kupayı Manchester'a getirdi.

        İngiltere'de sezonun ilk kupası Manchester United'ın oldu. Community Shield finalinde geçen sezonun FA Cup şampiyonu Chelsea ile karşılaşan Premier Lig şampiyonu Manchester United, ezeli rakibini penaltı atışları sonucu 3-0 mağlup etti.
        Yeni sezona yaptıkları transferlerle oldukça iddialı giren iki ekibin mücadelesinde Manchester United, 35. dakikada Ryan Giggs'in attığı golle 1-0 öne geçerken, Chelsea'nin Lyon'dan transferi Florent Malouda ilk yarının sonlarında attığı şık golle skora eşitlik getirdi.
        Wembley Stadı'nda 85 bin izleyicini önünde oynanan maçın ikinci yarısında taraflar tabelayı değiştiremeyince, galibi penaltı vuruşları belirledi. Penaltılarda kalesinde devleşen Van der Sar, Chelsea'li futbolculara gol şansı tanımazken, Manchester United adına Wayne Rooney 3. penaltı atışını ağlara gönderince takımını şampiyonluğa taşıdı

        Yorum

        • mazlum22
          Senior Member
          • 03-03-2006
          • 7143

          #34
          Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

          Üçüncü Lig kuraları çekildi

          Üçüncü Futbol Ligi'nde 2007-2008 sezonu fikstürü, Ankara'da çekildi. Swissotel'de yapılan fikstür çekimine Futbol Federasyonu yetkilileri ve kulüp temsilcileri katıldı. Ligde 16 takımın mücadele edeceği 1., 2. ve 4. gruplarda karşılaşmalar 15 Eylül tarihinde başlarken, 17 takımın yer alacağı 3. Grup'ta maçlar 1 Eylül tarihinde yapılacak. Gruplarda ilk hafta programı ise şöyle:
          -1. GRUP-
          Mezitlispor - Malatya Belediyesi
          Nusaybin Demir - Ceyhanspor
          Bingöl Belediyesi - Şırnakspor
          Batman Petrolspor - Batman Belediye
          Cizrespor - Belediye Vanspor
          Karsspor - Siirtspor
          Kilis Belediye - Aksarayspor
          Antakyaspor - Diyarbakır Kayapınar Belediyesi
          -2. GRUP-
          Kastamonuspor - Gümüşhanespor
          Tokatspor - Ankara Demirspor
          Bulancakspor - Gazi Belediyesi
          Sürmenespor - Ofspor
          Bafra Belediyesi - Ünyespor
          Tarım Kredispor - Demirçelik Divriğispor
          Artvin Hopaspor - Keçiörengücü
          Bağlum Belediyesi - Çorumspor
          -3. GRUP-
          Nilüfer Belediyesi-Yeni Ereğli
          Denizli Belediyesi-Altınordu
          Torbalıspor-Nazilli Belediyesi
          Akhisar Belediyesi-Kütahyaspor
          Tavşanlı Belediyesi-Ispartaspor
          Aydınspor-Aliağa Belediyesi
          Muğlaspor-Balıkesirspor
          Yeni Burdur-OYAK Renault
          Konya Şeker-BAY
          -4. GRUP-
          Zonguldakspor-Yıldırım Bosna
          Mustafakemalpaşaspor-Gölcükspor
          Lüleburgazspor-Beylerbeyi
          Orhangazi-Orhangazi Gençlerbirliği
          Anadolu Üsküdar-Körfez Belediyesi
          Bursa Merinos-Beykoz 1908
          Yalovaspor-Darıca Gençlerbirliği
          Bilecikspor-Küçükçekmece

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            #35
            Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

            Bundesliga'nın en iyisi Gomez


            Almanya Bundesliga'da, son şampiyon Stuttgart'ın golcü futbolcusu Mario Gomez, 2006-2007 sezonunda 'yılın futbolcusu' seçildi.



            Stuttgart'ın golcüsü Mario Gomez, Bundesliga 2006-2007 sezonunda 'yılın futbolcusu' ödülüne layık görüldü.

            Kicker dergisince düzenlenen 'yılın futbolcusu' oylamasında en çok oyu alarak ligin en iyisi seçilen 22 yaşındakiı golcü, geçtiğimiz sezon takımı Stuttgart için 25 maçta görev almış ve 14 kez fileleri havalandırarak şampiyonluğa ulaşılmasında büyük katkı sağlamıştı.

            Spor gazetecilerinin katıldığı oylamada 196 oyla Mario Gomez birinci olurken, 175 oyla Werder Bremen'in Brezilyalı yıldızı Diego ikinci sırada yer aldı. Bayer Leverkusen'in tecrübeli kanat oyuncusu Bernd Schneider ise 156 oyla üçüncülüğü elde etti.

            2003 yılında Stuttgart'ın B takımında forma giymeye başlayan ve 43 maçta 21 gol atan Gomez, daha sonra A takımda şans bulmaya başlamış ve toplamda 64 lig maçında 20 gole imzasını atmıştı. İlk olarak Şubat ayında Almanya Milli takım formasını giyen Gomez, 3 maçta 3 gol kaydetti.

            Diğer yandan 'yılın teknik direktörü' oylamasında ise, Stuttgart'ın teknik patronu Armin Veh, 449 oy alarak Bundesliga'da 'yılın hocası' seçildi.

            Stuttgart'ı 15 yıl sonraki ilk Bundesliga şampiyonluğuna taşıyan Armin Veh'in ardından, ikinciliği 221 oyla Nürnberg Teknik Direktörü Hans Meyer elde etti.

            Meyer yönetimindeki Nürnberg ise Stuttgart'ı finalde yenerek 45 yıl sonra ilk kez Almanya Kupası'nın sahibi olmuştu

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              #36
              Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

              Diawara Bordeaux'da


              Fransa Birinci Ligi takımlarından Bordeaux, geçen sezon Premier Lig'e veda eden Charlton Athletic'in savunma oyuncusu Souleymane Diawara'yı transfer etti.



              Fransa Lig Kupası şampiyonu Bordeaux, Charlton Athletic'in Senegalli defans oyuncusu Souleymane Diawara'yı 4 yıllığına renklerine bağladı.

              Bordeaux Kulübü'nün resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, "Souleymane Diawara sağlık kontrolünden geçtikten ve kalan küçük pürüzler halledildikten sonra ilk fırsatta takımımıza katılacaktır" denildi.

              Geçtiğimiz sezonun başında Sochaux'dan Charlton'a 5.5 milyon Euro karşılığında transfer olan 28 yaşındaki futbolcu, İngiliz ekipte 25 maçta forma giymiş ve 6 sarı kart görmüştü.

              Le Havre ve Sochaux takımlarında da forma giyen ve bu takımlarda toplam 184 lig mçaında forma giyip 6 da gol atan Senegalli futbolcu, milli takımda ise 12 kez görev almıştı.

              Takımın başına eski Fransız milli futbolcu Laurent Blanc'i getiren Bordeaux daha önce, defans oyuncusu Mathieu Chalme, orta saha Alou Diarra ve golcü futbolcular David Bellion ile Jussie Ferreira'yı renklerine bağlamıştı

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                #37
                Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                Süper Lig'de 2 ve 3. hafta programı





                Süper Lig'de 2. ve 3. hafta maçlarının programı açıklandı. Federasyon'dan yapılan açıklamaya göre, Süper Lig'de 2. ve 3. hafta maçlarının programı şöyle...
                Turkcell Süper Lig'de 2. ve 3. hafta maçlarının programı açıklandı. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Turkcell Süper Lig'de 2. ve
                3. hafta maçlarının programı şöyle:

                2. HAFTA

                17 Ağustos Cuma:
                21.45 Gençlerbirliği OFTAŞ Spor-Trabzonspor (Ankara 19 Mayıs)

                18 Ağustos Cumartesi:
                21.45 Fenerbahçe-Gaziantepspor (FB Şükrü Saracoğlu)

                19 Ağustos Pazar:
                18.45 Bursaspor-Galatasaray (Bursa Atatürk)
                21.00 Sivasspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor (4 Eylül)
                21.00 Ankaragücü-Denizlispor (Ankara 19 Mayıs)
                21.00 Konyaspor-Kayserispor (Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk)
                21.00 Vestel Manisaspor-Ankaraspor (Manisa 19 Mayıs)
                21.00 Çaykur Rizespor-Gençlerbirliği (Rize Atatürk)
                21.45 Kasımpaşa-Beşiktaş (Atatürk Olimpiyat)

                3. HAFTA

                25 Ağustos Cumartesi:
                18.45 Fenerbahçe-Sivasspor (FB Şükrü Saracoğlu)
                21.00 İ.B.Belediyespor-G.Birliği OFTAŞ Spor (Atatürk Olimpiyat)
                21.00 Gençlerbirliği-Bursaspor (Ankara 19 Mayıs)
                21.45 Gaziantepspor-Beşiktaş (Kamil Ocak)

                26 Ağustos Pazar:
                18.45 Trabzonspor-Çaykur Rizespor (Hüseyin Avni Aker)
                21.00 Denizlispor-Vestel Manisaspor (Denizli Atatürk)
                21.00 Kayserispor-Kasımpaşa (Kayseri Büyükşehir Belediyesi Atatürk)
                21.00 Ankaraspor-Konyaspor (Yenikent ASAŞ)
                21.45 Galatasaray-Ankaragücü (Ali Sami Yen-Seyircisiz)

                Yorum

                • mazlum22
                  Senior Member
                  • 03-03-2006
                  • 7143

                  #38
                  Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                  .Saray'ın maçına Fransız hakem





                  Galatasaray'ın UEFA Kupası 2. ön eleme turunda Hırvatistan'ın Slaven Koprivnica takımıyla deplasmanda yapacağı ilk maçın hakemi belli oldu...
                  Galatasaray'ın, UEFA Kupası 2. ön eleme turunda Hırvatistan'ın Slaven Koprivnica takımıyla 16 Ağustos Perşembe günü deplasmanda yapacağı ilk maçı Fransız hakem Stephane Lannoy yönetecek.

                  Lannoy'un yardımcılıklarını Eric Castellani ile Laurent Ugo yapacak.
                  Müsabakanın 4. hakemi ise Antony Gautier.

                  Sarı-kırmızılı takımın 30 Ağustos Perşembe günü İstanbul'da yapacağı rövanş maçında ise İtalya Futbol Federasyonu'ndan Nicola Rizzoli'nin görev yapacağı dün açıklanmıştı.

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    #39
                    Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                    Erciyes, UEFA'da en iyisini yapacak





                    K. Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Bulut, Tel Aviv karşılaşmasında işlerinin zor olduğunu ancak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi...
                    UEFA Kupası eleme maçında Tel Aviv ile mücadele edecek K. Erciyesspor, Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda antrenmanını sürdürdü.

                    Teknik Direktör Mehmet Bulut nezaretinde akşam idmanı yapan futbolcular, ısınma hareketlerinin ardından çift kale maç yaparak çalışmalarını sürdürdü.

                    Bir hayli hırslı olan futbolcular, 16 Ağustos'ta Tel Aviv ile karşılaşacakları müsabakadan galip gelmek istiyor.

                    Teknik Direktör Mehmet Bulut, Kayseri tarihinde ilk defa UEFA kupasına katılma şansı yakalayan Kayseri Erciyesspor'un Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğini belirterek, bunun kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

                    Tel Aviv takımının güçlü bir takım olduğunu söyleyen Teknik Direktör Bulut, "Deplasmanda Tel Aviv ile karşılaşacağımız müsabakanın hırslı geçeceğine inanıyorum çünkü rakip takım güçlü bir takım. Biz sahaya çıkıp elimizden geleni yapıp Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz" dedi.

                    Öte yandan başarılı futbolcu İlhan, dizindeki çekmeden dolayı idmana katılmazken, Tel Aviv maçında oynayacağı bildirildi

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      #40
                      Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                      Beşiktaş'tan Kocaelispor'a

                      Beşiktaşlı 20 yaşındaki futbolcusu Can Erdem, Kocaelisporla 1 yıllık kiralık olarak sözleşme imzaladı. Can Erdem, Kocaelispor'a geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi.
                      Kocaelispor Tesisleri'ne menejeri Ahmet Bulut ile gelen Can Erdem, Paf liginde 27 maçta 19 gol attı. 2006-2007 sezonunun devre arasında Beşiktaş'ın Antalya kampına da getirilen Can Erdem Kocaelispor'da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Şampiyon olmak ümidiyle Kocaelispor'a geldiğini söyleyen Can Erdem, "Burada fazla konuşmayacağım. Asıl sahada konuşacağım. Buraya geldiğim için öncelikle mutluyum. Kocaelispor Teknik Direktörü Fuat Hoca beni çok istedi. İstendiğim yerde olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu sene işallah şampiyon olacağız. O ümitle buraya geldim. Takım arkadaşlarımla iyi bir şekilde motive olacağım" dedi.

                      Yorum

                      • mazlum22
                        Senior Member
                        • 03-03-2006
                        • 7143

                        #41
                        Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                        Artık maçlarda su molası verilecek





                        Yeni sezon öncesi bazı kararlar alındı. Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, yeni sezon öncesi radikal bazı kararlar aldı. Yeni sezondaki yeni uygulamalar şöyle:
                        Futbolda yeni sezon öncesi bazı kararlar alındı. İşte 11 altın kural...



                        1. Her iki devrenin 22 ve 23. dakikalarında su içilebilecek. Gerek görülürse saha kenarına su şişesi koyulacak.

                        2. Maçta formasını çıkartan ve fanilasındaki sloganı gösteren futbolcu ile birlikte kulübü de PFDK’ye verilecek.

                        3. Etnik, bölücü, şovenist ve ırkçılığa yönelik mesaj ve propaganda karşısında kuralı ihlal eden futbolcu, yönetici ya da kulüp cezalandırılacak.

                        4. Futbolcunun forma ile içindeki fanilası aynı renk olacak.

                        5. Futbolcuların takı kontrolü daha sıkı yapılacak.

                        6. Hakemler de yüzük ve künye gibi herhangi bir takı ile maça çıkamayacak.

                        7. Yeni düzenlemeyle Lig A’nın ismi TFF 1. Lig, Lig B’nin ismi TFF 2. Lig, 3. Lig’in ismi ise TFF 3. Lig oldu.

                        8. Hak mahrumiyeti, maç cezası alanlar protokol yanı sıra, akredite kartla girilen alanda oturamayacak.

                        9. İnfaz yasısını ihlal eden yönetici, teknik adam veya diğer kulüp görevlilerinin ilk ihlali yaptıklarında, kulüplerine Süper Lig’de 120 bin, TFF 1. Lig’de 50 bin, TFF 2. Lig’de 25 bin, 3. Lig’de 10 bin YTL ceza verilecek. İhlalin 2. kez tekrarlanmasında bu cezalar bir misli arttırılacak, 3. kez tekrarlanmasında Süper Lig’de 120 bin, TFF 1. Lig’de 50 bin, TFF 2. Lig’de 25 bin, TFF 3. Lig’de 10’ar bin YTL arttırılacak.

                        10. Naklen yayının engellemeye kalkılması halinde, ev sahibine ilk seferinde 500 bin YTL, tekrarında 500 bin YTL artı 2 maç saha kapama cezası verilmesi, 3. seferde 500 bin YTL para cezası, 3 puan tenziline gidilmesi kararlaştırıldı.

                        11. Hava sıcaklığının bu şekilde sürmesi halinde maçların 21.45’te oynanmasına devam edilecek

                        Yorum

                        • mazlum22
                          Senior Member
                          • 03-03-2006
                          • 7143

                          #42
                          Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                          Sevilla avantajlı


                          Sevilla, İspanya Süper Kupası ilk maçında sahasında Real Madrid'i 1-0 mağlup ederek rövanş için avantaj sağladı.


                          Kral Kupası şampiyonu Sevilla ile La Liga şampiyonu Real Madrid, Süper Kupa finalinin ilk mücadelesinde Sanchez Pizjuan Stadı'nda karşılaştı.



                          Geçen sezon UEFA Kupası'nı da müzesine götüren Sevilla, takımıyla ilk resmi maçına çıkan Bernd Schuster'li başkent ekibini 1-0 mağlup etti.

                          45 bin kişinin izlediği maçta tek golü 28. dakikada penaltıdan Luis Fabiano kaydetti.

                          Rövanş mücadelesi 19 Ağustos'ta Madrid'de oynananacak.

                          Yorum

                          • mazlum22
                            Senior Member
                            • 03-03-2006
                            • 7143

                            #43
                            Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                            PORTEKİZ SÜPER KUPASI PORTO'NUN

                            Portekiz Süper Kupası'nı, lig şampiyonu Porto kazadı.
                            Porto, Leiria'da tek maç üzerinden oynanan mücadelede, Portekiz Kupası'nı kazanan Sporting Lizbon'u, yeni transfer Rus Marat Izmailov'un 30 metreden attığı golle 1-0 mağlup ederek Süper Kupa'nın sahibi oldu

                            Yorum

                            • mazlum22
                              Senior Member
                              • 03-03-2006
                              • 7143

                              #44
                              Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                              Hollanda Süper Kupası Ajax'ın


                              Ajax, Hollanda Süper Kupası mücadelesinde, ezeli rakibi PSV Eindhoven'ı 1-0 mağlup ederek üst üste 3. kez mutlu sona ulaştı.

                              Hollanda Kupası'nı kazanan Ajax ile lig şampiyonu PSV Eindhoven, Hollanda Süper Kupası finalinde Amsterdam Arena'da karşı karşıya geldi.

                              Son yıllarda Süper Kupa'da rakibine büyük üstünlük kuran Ajax, karşılaşmanın 43. dakikasında PSV ceza sahası içinde yaşanan karambolde topu önünde bulan İspanyol Gabri'nin golüyle sahadan 1-0 galip ayrılmayı başarıdı.

                              Son 3 yıldır finalde karşılaşan iki ekibin mücadelesinden zaferle ayrılan Ajax, üst üste 3. kez Süper Kupa'nın sahibi oldu

                              Yorum

                              • mazlum22
                                Senior Member
                                • 03-03-2006
                                • 7143

                                #45
                                Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                                Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye İngiliz hakemler


                                Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçlarını İngiliz hakemler yönetecek. Beşiktaş'ın Zürih ile deplasmanda oynayacağı maçta Mike Riley, Fenerbahçe'nin İstanbul'da Anderlecht ile yapacağı karşılaşmada ise Howard Webb düdük çalacak.



                                Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçlarını İngiliz hakemler yönetecek.

                                Beşiktaş'ın, İsviçre'nin FC Zürih takımıyla 15 Ağustos Çarşamba günü oynayacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçını İngiliz hakem Mike Riley yönetecek.

                                Zürih Hardtrum Stadı'nda TSİ 21.15'te oynanacak olan karşılaşmada Riley'in yardımcılıklarını David Bryan ve Gavin Ward yapacak. Karşılaşmada 4. hakem olarak ise Andre Marriner görev alacak.

                                FENERBAHÇE'YE HAKEM WEBB
                                Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 15 Ağustos Çarşamba günü kendi sahasında Belçika'nın Anderlecht takımı ile yapacağı ilk maçın hakemleri belli oldu.

                                Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı İngiliz hakem Howard Webb yönetecek. Karşılaşmada Webb'in yardımcılıklarını Darren Cann ve Peter Kirkup yapacak

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X