Futbol Dünyasından Son Haberler

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    #46
    Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

    Real Madrid Sneijder'e yakın


    İspanya La Liga şampiyonu Real Madrid, Hollandalı orta saha oyuncusu Wesley Sneijder'in transferi konusunda Ajax ile 27 miylon Euro karşılığında anlaşmaya vardı.


    Geçen hafta içi Feyenoord'dan Royston Drenthe'yi kadrosuna katan Real Madrid, bir başka Hollandalı oyuncu Wesley Sneijder'in transferinde sona yaklaştı.

    La Liga'nın son şampiyonu, 23 yaşındaki Sneijder'in transferi için, Ajax ile anlaştı. Hollanda kulübünden yapılan açıklamada, Sneijder'i kadrosuna katmak isteyen Real Madrid ile 27 milyon Euro karşılığında anlaşmaya varıldığı belirtildi.

    Hollanda Milli Takımı'nda da görev yapan orta saha oyuncusu Sneijder, Madrid ekibiyle anlaşma sağlarsa 5 yıllık sözleşmeye imza atacak. Sneijder, Ajax ile çıktığı 180 maçta 57 kez fileleri havalandırmıştı.

    Real Madrid, bu sezon daha önce, Alman savunmacı Christoph Metzelder, Brezilyalı Pepe, Polonyalı kaleci Jerzy Dudek, Barcelona'dan Arjantinli Javier Saviola ve son olarak Feyenoord'un sol beki Royston Drenthe'yi renklerine bağlamıştı

    Yorum

    • mazlum22
      Senior Member
      • 03-03-2006
      • 7143

      #47
      Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

      Manchester'a Rooney şoku


      Manchester United'ın Reading ile oynadığı sezonun ilk maçında ayağından sakatlanan Wayne Rooney, yaklaşık 2 ay sahalardan uzak kalacak.



      Manchester United'ın golcü futbolcusu Wayne Rooney, takımının Reading ile berabere kaldığı sezonun ilk maçında ciddi şekilde sakatlandı.

      Karşılaşmanın ilk yarısında ceza sahası içine yapılan ortada defans oyuncusu Michael Duberry'nin yanlışlıkla Rooney'nin ayağına basması sonucu yıldız futbolcunun sol ayak tarak kemiğinin çatladığı belirtildi.

      Rooney'nin yaklaşık 2 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

      21 yaşındaki futbolcu daha önce sağ ayağından 2 kez benzer sakatlıklar geçirmiş ve uzun süre sahalardan uzak kalmıştı.

      Söz konusu sakatlıklardan sonuncusu 2006 Dünya Kupası’ndan önce gerçekleşmiş, genç futbolcuyu şampiyonaya yetiştirmek için sağ ayağına oksijen çadırı tedavisi yapılmıştı

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        #48
        Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

        Avrupa'nın en pahalısı Pepe


        52.27 milyon YTL bonservis bedeliyle Porto'dan Real Madrid'e transfer olan Brezilyalı futbolcu Pepe, şu ana kadar Avrupa'nın en pahalı futbolcusu oldu.

        Yaptığı pahalı transferlerle her zaman dünya spor kamuoyunda adından söz ettiren İspanya'nın Real Madrid takımı, 2007-2008 futbol sezonu öncesi Portekiz'in Porto takımından kadrosuna kattığı Brezilyalı Pepe için ödediği bonservis bedeliyle de bu yılın en pahalı transferini yapmış oldu. Real Madrid, Pepe'ye karşılık Porto kulübüne tam 52.27 milyon YTL ödeme yaparak, adını listenin en üstüne yazdırdı.

        Listenin ikinci sırasında ise Almanya Bundesliga'da Bayern Münih forması giyen ve bu yıl Manchester United'a transfer olan İngiliz futbolcu Owen Hargreaves yer alıyor. Premier Ligi şampiyonu Manchester United, Hargreaves için ödediği 43.77 milyon YTL ile sezonun en çok bonservis bedeli ödeyen 2. takımı oldu.

        Galatasaray'ın eski futbolcusu Frank Ribery için Bayern Münih'in, Fransa'nın Marsilya takımına ödediği 43.64 milyon YTL'lik bonservis bedeli ise listenin 3. basamağında yer aldı.

        Sezonun en flaş transferlerinden biri olarak gösterilen Thierry Henry ise bonservis bedelleri açıklanan futbolcular listesinde en pahalı 4. isim oldu. Katalan kulübü Barcelona, Fransız golcü Henry için 41.45 milyon YTL'yi gözden çıkararak Arsenal'den kadrosuna dahil etti.

        Öte yandan, Avrupa'nın bazı kulüpleri yaptıkları transferlerde bonservis bedellerini açıklamazken, yine bu transfer sezonunda Atletico Madrid'ten FC Liverpool'a gelen genç İspanyol futbolcu Fernando Torres'in de en pahalılar listesine girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Torres için FC Liverpool'un ödediği bonservis bedeli kesin olarak açıklanmamakla birlikte 52.2 milyon YTL olduğu ileri sürülmüştü.

        EN PAHALILAR GALATASARAY'DA
        Bu arada, Turkcell Süper Lig'de mücadele eden takımlardan bu sezon en yüksek bonservis bedelini Galatasaray ödedi.

        Almanya'nın Schalke 04 takımından Lincoln'u transfer eden Galatasaray, bu transfer karşılığında Alman ekibine tam 8.7 milyon YTL ödeme yapacak. 2007-2008 transfer sezonunda şu ana kadar alınan futbolcular arasında en pahalılar listesinde ikinci sırayı ise bir diğer Galataraylı futbolcu Tobias Linderoth aldı. Galatasaray, İsveç Milli Takımı'nda da oynayan Linderoth için FC Kopenhag takımına 6 milyon YTL ödeme yapacak.

        Turkcell Süper Lig'de bu sezonun en pahalı 3. bonservis bedeli ise Beşiktaş'ın Paris Saint German'den transferi Edouard Cisse'ye ait. Siyah Beyazlı kulüp, Fransız futbolcu için 3.5 milyon YTL transfer bedelini ödemeyi kabul ettiler. Listede 4. sırada ise 3.3 milyon YTL ile Fenerbahçe'nin Colin Kazım Richards transferi yer alıyor

        Yorum

        • mazlum22
          Senior Member
          • 03-03-2006
          • 7143

          #49
          Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

          Sneijder resmen Real'de


          Real Madrid, uzun zamandır uğraş verdiği Hollandalı orta saha oyuncusu Wesley Sneijder'in transferinde mutlu sona ulaştı. Ajax'lı yıldızla 5 yıllık anlaşma sağlandı.


          İspanya Ligi şampiyonu Real Madrid, Ajax'ın başarılı ortasaha oyuncusu Wesley Sneijder'ı transfer etti.

          Sneijder ile 5 yıllık anlaşma sağlanırken, Real Madrid bu transfer karşılığında Hollanda kulübüne 27 milyon Euro ödeyecek.

          Feyenoord'dan transfer edilen Royston Drenthe ve Ruud Van Nistelrooy ile birlikte Real Madrid'deki Hollandalıların sayısı da 3'e yükselirken, 23 yaşındaki yıldız youncu Ajax ile çıktığı 180 maçta 57 kez fileleri havalandırmıştı.

          Real Madrid, bu sezon daha önce, Alman savunmacı Christoph Metzelder, Brezilyalı Pepe, Polonyalı kaleci Jerzy Dudek, Barcelona'dan Arjantinli Javier Saviola ve son olarak Feyenoord'un sol beki Royston Drenthe'yi renklerine bağlamıştı.

          Bu arada Madrid'in kasasından 20 yaşındaki Drenthe için de 14 milyon Euro çıkacağı açıklandı

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            #50
            Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

            Serdar Almanya Milli Takımı'nda


            VfB Stuttgart'ta oynayan 20 yaşındaki Türk kökenli oyuncu Serdar Taşçı, Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw tarafından, 22 Ağustos'ta İngiltere ile oynanacak hazırlık maçının aday kadrosuna davet edildi.




            Almanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, milli takıma, VfB Stuttgart'ta oynayan 20 yaşındaki Türk kökenli oyuncu Serdar Taşçı'yı çağırdı.

            Daha önce Almanya 21 Yaş Altı Milli Takımı'nda da görev yapan savunma oyuncusu Serdar, Almanya A Milli Futbol Takımı'nın 22 Ağustos'ta Londra'da İngiltere ile yapacağı hazırlık maçında kadroda yer alacak.

            Löw'ün 20 kişilik kadrosunda, sakatlıkları nedeniyle Michael Ballack, Torsten Frings ve Tim Borowski yer almazken, Serdar ve Sami Khedira'nın ilk kez A milli takımda yer alacakları açıklandı.

            Serdar, Alman Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Löw'ün kendisini kadroya çağırmasından dolayı gurur duyduğunu ifade etti

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              #51
              Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

              Mustafa Doğan, İspanya yolcusu


              Beşiktaş ile yollarını ayıran Mustafa Doğan, İspanya La Liga takımlarından Levante ile görüşmek üzere cuma günü bu ülkeye gidecek.



              Beşiktaş'ın, yeni sezonda kadrosunda düşünmediği futbolcu Mustafa Doğan, İspanya Ligi takımlarından Levante'ye transfer oluyor.

              Deneyimli futbolcunun menajeri Ahmet Bulut, Levante Kulübü yetkilileriyle yaptıkları ilk görüşmenin olumlu geçtiğini vurgulayarak, anlaşmanın sağlanmak üzere olduğunu söyledi.

              Bulut, cuma günü Mustafa Doğan ile birlikte İspanya'ya giderek, Levante Kulübü yetkilileriyle masaya oturacak

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                #52
                Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                Cicinho Roma'yı istiyor


                Real Madrid'den ayrılacağı kesinleşen Brezilyalı oyuncu Cicinho, Roma'da forma forma giymek istediğini açıkladı.



                Real Madrid'de teknik direktörlüğe Bernd Schuster'in getirilmesiyle takımdan ayrılması kesinleşen Brezilyalı Cicinho, ilk tercihinin Roma olduğunu açıkladı.

                Kendisine Sevilla'dan da teklif olduğunu belirten Cicinho, "Benim için ideal olan İtalya'ya gitmek, Sevilla'ya değil" dedi.

                Real Madrid Sportif Direktörü Predrag Mijatovic de, Roma ile bu futbolcuyu kiralık olarak vermek üzere görüşmelerinin sürdüğünü kaydetti

                Yorum

                • mazlum22
                  Senior Member
                  • 03-03-2006
                  • 7143

                  #53
                  Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                  Barça, Maxi Lopez'i Moskova'ya sattı




                  La Liga ekiplerinden Barça'da forma giyen 23 yaşındaki Arjantinli forvet oyuncusu Maxi Lopez, 2 milyon euro karşılığında Rusya Ligi takımlarından Moskova'ya satıldı.
                  Bir dönem Beşiktaş'ın da transfer gündeminde olan FC Barcelona'nın Arjantinli golcüsü Maxi Lopez, Rus ekibi FC Moskova'ya satıldı.

                  Barcelona Teknik Direktörü Frank Rijkaard'la bir türlü yıldızı barışmayan Maxi Lopez, geçtiğimiz sezon da La Liga ekiplerinden Real Mallorca'da kiralık olarak forma giymişti.

                  Real Mallorca formasıyla 29 maça çıkan ve 3 gol kaydeden Maxi Lopez'in Barcelona'yla 2009 yılına kadar sözleşmesi bulunuyordu. Maxi Lopez, Katalan ekibine 2005 yılı Ocak ayında gelmişti.

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    #54
                    Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                    Hakan Şükür'ün rekoru kırıldı


                    Brezilya 17 Yaş Altı Milli Takımı'nın golcüsü Fabinho, Yeni Zelanda'ya 9. saniyede attığı golle, Hakan Şükür'e ait 'en hızlı gol' rekorunu kırdı.Fabinho (20) Hakan Şükür'ün rekorunu kırdı.


                    Galatasaraylı Hakan Şükür'ün, FIFA Dünya Kupaları tarihinin ''en erken gol atma'' rekoru, Brezilyalı forvet Fabinho tarafından kırıldı.

                    Turkcell Süper Lig'in ilk haftasında Çaykur Rizespor'a attığı 2 golle, merhum Metin Oktay'ı geçerek ''Galatasaray tarihinin en çok gol atan futbolcusu'' unvanını ele geçiren ve Tanju Çolak'ın ''Türkiye liglerinin en çok gol atan futbolcusu'' unvanına da ortak olan Hakan Şükür, ''FIFA dünya kupaları tarihinin en hızlı golcüsü'' unvanını kaybetti.

                    Güney Kore'nin Jeju Adası'nda oynanan 17 Yaş Altı Dünya Kupası karşılaşmasında, Brezilyalı forvet Fabinho, Yeni Zelanda ağlarını henüz 9. saniyede havalandırmayı başardı. Karşılaşma Brezilya'nın 7-0 üstünlüğüyle tamamlanırken, Fabinho da ''FIFA dünya kupaları tarihinin en hızlı golcüsü'' unvanını Hakan Şükür'den devraldı.

                    Hakan Şükür, 29 Haziran 2002'de Türkiye ile Güney Kore arasında oynanan Dünya Kupası üçüncülük karşılaşmasının 11. saniyesinde attığı golle tarihe geçmişti

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      #55
                      Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                      Hasselbaink Cardiff City'de


                      İngiltere Championship Ligi'nin iddialı ekiplerinden Cardiff City, 35 yaşındaki Hollandalı golcü futbolcu Jimmy Floyd Hasselbaink'i renklerine bağladı.

                      İngiltere Championship Ligi'nde mücadele eden Cardiff City, Robbie Fowler'dan sonra bir diğer tecrübeli golcü futbolcu Jimmy Floyd Hasselbaink'i kadrosuna kattı.
                      İngiliz kulüple 1 yılı opsiyonlu 2 yıllık sözleşme imzalayan ve haftalık 15.000 Pound ücret alacak olan golcü futbolcu, Premier Lig'de toplam 328 maçta attığı 185 golle Premier Lig tarihinde en çok gol atan 7. futbolcu olmuştu.
                      Hasselbaink, geçtiğimiz sezon Premier Lig'den küme düşen Charlton Athletic'in formasını giymiş ve 28 maçta 4 gol kaydetmişti.
                      Chelsea, Leeds United, Middlesbrough ve Atletico Madrid takımlarının da formasını giyen golcü futbolcu, Hollanda Milli Takımı'nın formasını ise 23 defa giymiş ve 9 kez fileleri havalandırmıştı

                      Yorum

                      • mazlum22
                        Senior Member
                        • 03-03-2006
                        • 7143

                        #56
                        Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                        Cicinho Roma yolunda


                        Real Madrid'de gözden düşen Brezilyalı oyuncu Cicinho, Serie A takımlarından AS Roma'ye yakın olduğunu söyledi.

                        Real Madrid'in Teknik Direktörü Bernd Schuster'in daha önce kadroda düşünmediğini açıkladığı Cicinho, İtalya yolunda.

                        Madrid'den ayrılmayı düşünmediğini ancak kendisine 'kulüp bul' denmesi durumunda teklifleri değerlendireceğini belirten Brezilyalı oyuncu, Serie A takımlarından AS Roma'ya yakın olduğunu söyledi.

                        AS Roma dışında Sevilla'nın da kendisi ile ciddi olarak ilgilendiğini kaydeden Cicinho, bir kaç gün içinde durumunun netleşeceğini açıkladı

                        Yorum

                        • mazlum22
                          Senior Member
                          • 03-03-2006
                          • 7143

                          #57
                          Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                          West Ham Dyer'a kavuştu


                          Premier Lig ekibi West Ham United, Newcastle United'ın İngiliz milli futbolcusu Kieron Dyer ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.



                          West Ham United, daha önce anlaştığı fakat Newcastle United'ın son anda iptal etmesiyle gerçekleşemeyen Kieron Dyer transferinde mutlu sona ulaştı.

                          Newcastle'dan ayrılacağını açıklayan 28 yaşındaki orta saha oyuncusu, West Ham'ın bonservis bedeli için yaptığı 6 milyon Poundluk teklifi 8 milyon Pounda çıkarmasından sonra transferinin gerçekleştiği belirtildi.

                          İngiltere Milli Takım forması da giyen orta saha futbolcusu, Newcastle'dan eski takım arkadaşları Scott Parker, Craig Bellamy ve Lee Bowyer ile yeniden aynı takım forması altında mücadele edecek.

                          West Ham Teknik Direktörü Alan Curbishley, kulübün resmi internet sayfasına yaptığı açıklamada, "Kadromuzda orta sahamıza futbolcu gerekiyordu ve bu boşluğu Kieron dolduracak" dedi.

                          1999 yılında Ipswich'ten 6.5 milyon Pound karşılığında Newcastle'a transfer olan Dyer, siyah-beyazlı takımda 190 lig maçına çıkmış ve 23 gol kaydetmişti

                          Yorum

                          • mazlum22
                            Senior Member
                            • 03-03-2006
                            • 7143

                            #58
                            Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                            Milli mesai başlıyor


                            A Milli Futbol Takımı, Romanya ile yapacağı özel maç için pazar günü İstanbul'da toplanacak.



                            Romanya ile 22 Ağustos Çarşamba günü deplasmanda özel maç yapacak (A) Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosu Pazar gününden itibaren İstanbul'da toplanmaya başlayacak.

                            Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından dün açıklanan aday kadroda yer alan oyunculardan, kulüp takımlarıyla lig maçlarını oynayanlar Pazar günü saat 17.00'den itibaren Polat Renaissance Otel'de biraraya gelmeye başlayacaklar.

                            Milliler, Romanya maçı için ilk çalışmasını 20 Ağustos Pazartesi günü Galatasaray'ın Florya Metin Oktay Tesisleri'nde saat 19.30'da yapacak. Teknik direktör Fatih Terim de aynı gün otelde saat 12.00'de maçla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

                            21 Ağustos Salı günü saat 11.00'de özel uçakla Bükreş'e hareket edecek milliler, saat 19.30'da yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak.

                            Romanya ile Türkiye A milli futbol takımları arasında 22 Ağustos Çarşamba günü Lia Manoliu Stadı'nda yapılacak ve Alman hakem Markus Merk'in yöneteceği özel maç saat 21.00'de başlayacak.

                            ADAY KADRO
                            Romanya ile yapılacak özel maç için belirlenen (A) Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

                            Rüştü Reçber, Hakan Arıkan, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Gökhan Zan (Beşiktaş), Servet Çetin, Volkan Yaman, Arda Turan, Sabri Sarıoğlu, Hakan Şükür (Galatasaray), Serdar Kulbilge, Mehmet Aurelio, Tümer Metin (Fenerbahçe), Hüseyin Cimşir, Gökdeniz Karadeniz (Trabzonspor), Gökhan Ünal, Mehmet Topuz (Kayserispor), Hamit Altıntop (Bayern Münih), Halil Altıntop (Schalke 04), Emre Belözoğlu (Newcastle United), Tuncay Şanlı (Middlesbrough), Nihat Kahveci (Villarreal).

                            Yorum

                            • mazlum22
                              Senior Member
                              • 03-03-2006
                              • 7143

                              #59
                              Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                              Galaxy'ye Beckham da yetmedi


                              David Beckham'ın ilk kez 11'de çıktığı ABD Major Ligi maçında, Los Angeles Galaxy deplasmanda Red Bulls'a 5-4 mağlup oldu.


                              Los Angeles Galaxy'nin yıldızı David Bekcham, New York ekibi Red Bulls maçıyla ABD Major Ligi'nde ilk kez sahaya ilk 11'de çıktı.

                              90 dakika sahada kalan ve 3 golün pasını veren Beckham, sahadan 5-4 mağlup ayrılan Galaxy'nin yenilgisine engel olamadı.

                              Red Bulls, Aston Villa'dan transfer ettiği Angel'in 4. dakikada attığı golle öne geçti. Galaxy, 6. ve 8. dakikalarda Pavon ile 2 gol bulsa da Red Bulls'da Mathis ilk yarının skorunu belirledi.

                              İkinci yarıya hızlı başlayan ev sahibi Red Bulls, 17 yaşındaki Altidore ile 2 gol bularak skoru 4-2 yaptı. 71'de Donovan, 82'de ise Buddle ile goller bulan Galaxy skora dengeyi getirdi.

                              88. dakikada sahneye çıkan Kolombiyalı golcü Angel, takımını galibiyete taşıdı.

                              SEYİRCİ REKORU KIRILDI
                              David Beckham'ın New York'a gelmesiyle taraftarlar maça büyük ilgi gösterdi.

                              Giants Stadı'nda oynanan mücadeleyi 66.237 kişi izledi. Los Angeles Galaxy mücadelesiyle, ortalama 11.500 izleyiciye oynayan Red Bulls Kulübü'nün seyirciye rekoru kırıldı

                              Yorum

                              • mazlum22
                                Senior Member
                                • 03-03-2006
                                • 7143

                                #60
                                Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                                Materazzi itiraf etti


                                Bir yıl kadar önce Dünya Kupası finali sırasında Fransız futbolcu Zinedine Zidane'ın İtalyan oyuncu Marco Materazzi'ye neden kafa attığı üzerinde bugüne kadar çok spekülasyonlar yapıldı. Sonunda Materazzi o gün ne dediğini açıkladı.
                                'TV Sorrisi e Canzoni' isimli dergiye konuşan İtalyan futbolcu o gün Zidane'ın kızkardeşine küfür ettiğini söyledi. Zidane'ın 110. dakikada kendisine maçtan sonra formasını kendisine vermeyi teklif ettiğinin bunun üzerine onun da 'Fahişe olarak kızkardeşini tercih ederim' dediğini açıkladı.
                                Materazzi geçen Eylül'de İtalyan Gazzetta dello Sport gazetesine verdiği röportajda 'Formasını çektim. O da 'Çok istiyorsan maçtan sonra alabilirsin' dedi. Ben de ona 'Kızkardeşini daha çok isterim' diye cevap verdim' demişti.
                                Zidane ise Materazzi'nin annesine ve kızkardeşine küfür ettiğini söylemişti. Zidane uzatma dakikalarında Materazzi'ye attığı kafa yüzünden kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı.
                                Son düzenleme mazlum22; 19-08-2007, 19:26.

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X