Futbol Dünyasından Son Haberler

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    #61
    Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler



    Appiah Milli Takım'da


    Fenerbahçe'nin Ganalı yıldızı Stephen Appiah, ülkesinin milli takım kampına katılacak. Gana teknik direktörü Claude Le Roy, Gana'nın 21 Ağustos Salı günü Senegal ile oynayacağı hazırlık maçının kadrosuna Fenerbahçeli futbolcu Stephen Appiah'ı, sakatlığı olmasına rağmen kadroya dahil etmişti. Sezon bitiminde sol dizinden ameliyat olan ve o günden beri çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren Appiah, sakatlığı olmasına rağmen Gana Milli Takım kampına katılacak.
    Fizyoterapist eşliğinde çalışmalarını sürdüren Ganalı, bu maçta sakatlığı sebebiyle forma giyemeyecek. Ancak takım kaptanı olması sebebiyle takım arkadaşlarını yalnız bırakmayacak ve Londra'da oynanacak maçı izleyecek.

    Son düzenleme mazlum22; 19-08-2007, 19:25.

    Yorum

    • mazlum22
      Senior Member
      • 03-03-2006
      • 7143

      #62
      Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

      Nistelrooy geri döndü

      Real Madrid'in yıldız golcüsü Ruud van Nistelrooy, uzun bir aradan sonra yeniden Hollanda Milli Takımı'nın kadrosuna çağrıldı.
      Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Marco van Basten, bir yıllık aranın ardından Real Madrid'in yıldızı Ruud van Nistelrooy'u milli takım kadrosuna davet etti.

      Van Basten, Nistelrooy'u, 22 Ağustos'ta Cenevre'de İsviçre'de yapacakları hazırlık maçının kadrosuna çağırdı. Marco van Basten, 2006 Dünya Kupası Finalleri'nin ardından Nistelrooy'la ipleri koparmıştı. Nistelrooy, geçtiğimiz sezon oynadığı başarılı futbol ve attığı gollerle, Real Madrid'in İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) şampiyonluğa ulaşmasında büyük pay sahibi olmuştu.

      Hollanda'nın İsviçre'yle yapacağı hazırlık maçının kadrosuna çağrılan futbolcular ise şöyle:
      Kaleciler: Edwin van der Sar (Manchester United/İngiltere), Maarten Stekelenburg (Ajax)
      Savunma Oyuncuları: Khalid Boulahrouz (Sevilla/İspanya), Wilfred Bouma (Aston Villa/İngiltere), Urby Emanuelson (Ajax), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ Alkmaar), Joris Mathijsen (Hamburg/Almanya), Mario Melchiot (Wigan Athletic/İngiltere)
      Orta Saha Oyuncuları: İbrahim Afellay (PSV Eindhoven), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Clarence Seedorf (AC Milan/İtalya), Wesley Sneijder (Real Madrid/İspanya), Rafael van der Vaart (Hamburg/Almanya), Demy de Zeeuw (AZ Alkmaar)
      Forvet: Ryan Babel (Liverpool/İngiltere), Dirk Kuyt (Liverpool/İngiltere), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid/İspanya), Robin van Persie (Arsenal/İngiltere), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic/İskoçya)

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        #63
        Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

        Sevilla kupaya doymuyor


        İlk maçta 1-0 yendiği Real Madrid'i deplasmanda 5-3 mağlup eden Sevilla, bu yıl içinde UEFA ve Kral Kupası'ndan sonra İspanya Süper Kupası'nı da müzesine götürdü.



        La Liga şampiyonu Real Madrid ile Kral Kupası şampiyonu Sevilla, İspanya Süper Kupası finali rövanşında Santiago Bernabeu'de karşılaştı.

        İlk maçı sahasında Luis Fabiano'nun penaltı golüyle kazanan Sevilla, rövanşta da rakibini 5-3 mağlup ederek kupaya uzandı.

        Brezilyalı Renato'nun ilk iki golü Sevilla'da hat-trick yapan Frederic Kanoute maçın yıldızı oldu. Real Madrid'in gollerini ise, yeni transferleden Drenthe ile Cannavaro ve Sergio Ramos kaydetti. Başkent ekibinde, Porto'dan transfer edilen Pepe ise maçın 90+1. dakikasında kırmızı kart gördü.

        Son 2 yıl içinde oyadığı bütün finalleri kazanan Sevilla, bu sürede tam 5 kupanın sahibi oldu. İki kez üst üste UEFA Kupası'nı kazanan Sevilla, geçen sezon Monaco'da Barcelona ile oynadığı Avrupa Süper Kupa finalinde rakibini 3-0 yenerek mutlu sona ulaşmıştı.

        2006-2007 sezonu İspanya Kral Kupası finalinde Getafe'yi mağlup eden Sevilla, İspanya Süper Kupası'nı kazanarak son iki yıl içinde 5. kez zirveye çıktı.

        Ayrıca İspanyol ekibi, 31 Ağustos Cuma günü 2007 Avrupa Süper Kupası finalinde Şampiyonlar Ligi şampiyonu Milan ile karşılaşacak

        Yorum

        • mazlum22
          Senior Member
          • 03-03-2006
          • 7143

          #64
          Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

          Roma rövanşı aldı


          Geçen sene İtalya Süper Kupa finalinde Inter'e mağlup olan Roma, bu kez rakibini De Rossi'nin penaltı golüyle geçerek kupaya müzesine götürdü.



          İtalya Süper Kupa finalinde, lig şampiyonu Inter ile kupa şampiyonu Roma karşı karşıya geldi.
          Geçen sene yine iki takımın oynadığı ve Inter'in 3-0 geriden gelerek 4-3 kazandığı kupanın bu seneki sahibi Roma oldu. Milona'da 55 bin kişinin izlediği müacadelede sahadan 1-0 galip ayrılan Roma, tarihinde ilk kez İtalya Süper Kupası'nın sahibi oldu.

          78. dakikada Burdisso'nun Roma kaptanı Totti'yi düşürmesiyle kazanılan penaltıyı De Rossi gole çevirdi. Mücadelede daha atak oynayan Inter, Ibrahimovic ve Suazo ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi ve maç 1-0 sona erdi.

          Karşılaşmanın 72. dakikasında oyuna girmeye hazırlanan Perrotta, yan hakemle girdiği diyalog sonrası orta hakem tarafından kırmızı kart ile cezalandırıldı. Oyuncu değişikliği gerçekleşmediği için Roma mücadeleye 11 kişi devam etti

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            #65
            Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

            Serdar Taşçı: Almanya hızlı davrandı


            İlk kez Almanya Milli Takımı'na çağırılan Serdar Taşçı, ailesinin Türk milli takımında oynamasını istediğini fakat Almanya'nın bu konuda daha önce davrandığını söyledi.



            Almanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw tarafından ilk kez milli takıma çağrılan VfB Stuttgart takımında oynayan Türk kökenli Serdar Taşçı, Spor dergisi Kicker'e milli takım seçimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

            Türk milli takımından da teklif aldığını belirten Serdar, anne ve babasının Türk milli takımında oynamasından yana olduklarını anlatarak, ''Babam için bu çok önemliydi. Ancak şimdi bu nedenle benimle daha az gurur duymuyorlar. Bu karar bana uykusuz geceleri beraberinde getirdi. Ancak Alman milli takımı daha hızlı davrandı'' dedi.

            Haberde, VfB Stuttgart'ın eski teknik direktörü Ralf Rangnick'in, Serdar'ın oynadığı pozisyonda uluslararası alanda en büyük yetenekler arasında bulunduğunu belirtti.

            Rangnick'in, ''Serdar olgun bir futbolcu gibi tecrübeli oynuyor'' değerlendirmesini yaptı. Rangnick, bu kadar gelişmesinin kendisi için sürpriz olmadığını belirttiği Serdar'ın uluslararası alanda da büyük bir kariyeri olacağına inandığını kaydetti.

            Bundesliga'da şimdiye kadar 28 karşılaşmada oynayan ve 2 gol atan Serdar, Alman milli takımının 22 Ağustos'ta İngiltere'yle oynayacağı hazırlık karşılaşması için Löw tarafından kadroya alındı.

            GELECEĞİ OLAN YETENEKLER ARASINDA GÖSTERİLDİ
            Haberde, Serdar'ın VfB Stuttgart'ın alt yapısından yetiştiği, 20 yaşındaki bu futbolcunun bir yıl öncesine kadar VfB Stuttgart'ta geleceği olan yetenekler arasında gösterildiği ifade edildi.

            Serdar'ın bir yıl önce 20 Ağustos 2006 tarihinde Arminia Bielefeld'e karşı VfB Stuttgart formasıyla Alman Birinci Ligi'nde ilk kez oynadığı, Bundesliga'da geçen sezon 26 karşılaşmada yer aldığı ve 2 gol attığı, gelişmesinde önemli rol oynayan Alman milli takımının eski oyuncusu Marcus Babbel'in de yerini aldığı kaydedildi.

            VfB Stuttgart'ta futbolcuların sportif gelişmesinin yanı sıra kişisel gelişmelerine de önem verildiği belirtilen haberde, bunu için özel olarak ''davranış kuralları'' bulunduğu ifade edildi.

            VfB Stuttgart'ın genç teknik direktörü Hansi Kleitsch, Serdar'la birlikte çalışmanın her zaman kendisine memnuniyet verdiğini, futbolcuların kurallara uymayı, disiplin ve saygıyı erkenden öğrenmeleri gerektiğini, aksi takdirde gelecekte başarısızlığa uğrayacaklarını belirtti.

            Futbolcuların, şımarmamayı sadece takımda değil, aile ortamında da öğrendikleri ifade edilen haberde, Serdar'a da anne ve babasının örnek oldukları kaydedildi

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              #66
              Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

              Daum'a şok!


              Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Kontrol Komisyonu, bazı hakemleri bilinçli olarak yanlış karar vermekle suçlayan 1. FC Köln Teknik Direktörü Christoph Daum hakkında soruşturma başlattı.

              DFB'nin resmi internet sayfasında yer alan haberde, Kontrol Komisyonu'nun Daum'dan, 1. FC Köln'ün Alemannia Aachen'e kendi sahasında 1-0 yenildiği karşılaşmadan sonra spor televizyon kanalı DSF'ye bu yönde yaptığı açıklamalarıyla ilgili olarak yazılı görüş belirtmesini istediği bildirildi. Daum, bu karşılaşmadan sonra, hakemlerin geçen sezon 7 ya da 8 olayda bilinçli olarak 1. FC Köln'e karşı düdük çalarak yanlış karar verdiklerini, Aachen karşılaşmasında da bir yan hakemin kasıtlı olarak 1. Köln'e karşı bir karar verdiğini söylemişti.

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                #67
                Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                Afonso Alves Boro yolunda


                İngiltere Premier Lig takımlarından Middlesbrough, adı Galatasaray'la da anılan Brezilyalı golcü için kulübü Heerenveen'e 6 milyon pound teklif etti.

                İsmi uzun süredir Galatasaray'ın transfer listesinde geçen ve Adnan Polat'ın 'Transferini bitirmek için uğraşıyoruz' dediği Afonso Alves, İngiltere yolunda.

                Tuncay Şanlı'nın formasını giydiği Middlesbrough, Brezilyalı golcü için Heerenveen'e 6 milyon poundluk bir teklif götürdü.

                Geçen sezon attığı 34 golle Hollanda liginde gol kralı olan 26 yaşındaki oyuncu, Hollanda basınına yaptığı açıklamada da Middlesbrough'ya gidebileceğini söyledi.

                "Benimle ciddi biçimde ilgileniyorlar" diyen Alves, "Bu isteklerini yaptıkları teklifle gösterdiler. Premier Lig ve Middlesbrough için her zaman açığım. İlk görüşmeler umut verici. Bir sorun gözükmüyor" diye konuştu.

                Hollanda basını ise Afonso Alves'in transferinin her an gerçekleşebileceğini belirtirken, Heerenveen'in de Alves'in yerine Atletico Mineiro'dan 18 yaşındaki forvet oyuncusu Paulo Henrique'i kadrosuna kattığını yazdı.

                Yorum

                • mazlum22
                  Senior Member
                  • 03-03-2006
                  • 7143

                  #68
                  Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler


                  MAKELELE CHELSEA'DE KALDI
                  Öte yandan bir dönem Beşiktaş'ın transfer etmek istediği fakat yıllık ücretinde anlaşamadığı Fransız orta saha oyuncusu Claude Makelele de, kulübü Chelsea ile sözleşme yeniledi.

                  Kulüpten yapılan açıklamada, 34 yaşındaki oyuncu ile 2009'a kadar anlaşma yapıldığı belirtildi. Chelsea ile 183 maça çıkan Makelele iki kez de fileleri havalandırmıştı.

                  Öte yandan Manchester City'nin Fiorentina'dan transfer ettiği Valeri Bojinov dizinden sakatlandı. Roma'da ameliyat olacak 21 yaşındaki Bulgar golcünün, 4 veya 5 ay forma giyemeyeceği açıklandı

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    #69
                    Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                    TFF 1. Lig'de ilk iki haftanın programı





                    TFF 1. Lig'de ilk iki haftanın programı belli oldu. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, TFF 1. Lig'de ilk iki haftanın programı şöyle:
                    1. HAFTA
                    --------
                    25 Ağustos Cumartesi:
                    19.00 Sakaryaspor-Kocaelispor (Sakarya Atatürk)
                    21.00 Diyarbakırspor-Kayseri Erciyesspor (Diyarbakır Atatürk)
                    26 Ağustos Pazar:
                    17.00 İstanbulspor-Samsunspor (Bayrampaşa Çetin Emeç)
                    17.00 Giresunspor-Karşıyaka (Giresun Atatürk)
                    17.00 Kartalspor-Boluspor (Kartal)
                    21.00 Eskişehirspor-Elazığspor (Eskişehir Atatürk)
                    21.00 Malatyaspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor (Malatya
                    İnönü-Seyircisiz)
                    21.00 Antalyaspor-Mardinspor (Antalya Atatürk)
                    27 Ağustos Pazartesi:
                    20.00 Altay-Orduspor (Alsancak)

                    2. HAFTA
                    --------
                    1 Eylül Cumartesi:
                    19.00 Kocaelispor-Diyarbakırspor (İsmetpaşa)
                    2 Eylül Pazar:
                    17.00 Mardinspor-Malatyaspor (21 Kasım-Seyircisiz)
                    17.00 Boluspor-Giresunspor (Bolu Atatürk)
                    17.00 Orduspor-Sakaryaspor (19 Eylül)
                    17.00 Kartalspor-Elazığspor (Kartal)
                    19.00 Karşıyaka-Altay (Alsancak)
                    21.00 Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Eskişehirspor (Kamil Ocak)
                    21.00 Kayseri Erciyesspor-İstanbulspor (Büyükşehir Belediyesi Atatürk)
                    3 Eylül Pazartesi:
                    20.00 Samsunspor-Antalyaspor (Samsun 19 Mayıs)

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      #70
                      Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                      Türkiye 2 basamak yükseldi...



                      Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği, Ağustos ayı dünya sıralamasını açıkladı.

                      FIFA tarafından her ay düzenli olarak açıklanan dünya klasmanında, Türkiye A Milli Futbol Takımı bu ayki sıralamada 2 basamak yükselerek 22. sıraya çıktı.


                      FIFA'nın Temmuz ayı değerlendirmesinde 28 puan birden kaybederek 876 puana gerileyen Türkiye, bu ay içinde topladığı 39 puanla puanını 915'e çıkardı ve 2 basamak atlayarak 22. sıraya yerleşti. Son 2 aydır düşüş gösteren ve klasmanda 24'üncülüğe kadar gerileyen milli takım, bu ay düşüşüne son vererek tekrar yükselişe geçti.

                      BREZİLYA YİNE ZİRVEDE
                      Dünya üzerindeki 200'den fazla ülke milli takımının değerlendirildiği klasmanda Copa America'da kupayı kazanmasının ardından geçen ay yeniden birincilik koltuğuna oturan Brezilya, Ağustos ayında da liderliği kimseye kaptırmadı.

                      Venezuela'da yapılan 42. Copa America finallerinde Arjantin'i 3-0 yenerek kupanın sahibi olan Brezilya, temmuz ayı içinde 16, bu ay içinde 8 puan toplayarak 1 bin 508 puanla ilk sıradaki yerini korudu.

                      Copa America finalisti Arjantin ise geçen ay uzun bir aranın ardından yükseldiği ikinciliği sürdürürken, klasmanın ilk 5 sırasındaki ülkeler değişmedi. Bu ay içinde 62 puan birden toplayan son dünya şampiyonu İtalya ise 1430 puanla 3. sırada yer alırken, son dünya kupası finalisti Fransa, 1380 puanla 4. olabildi.

                      Son 4 yıl içinde yapılan resmi ve dostluk maçlarının değerlendirilmeye alındığı klasmanda, Almanya 5, Hırvatistan 6, Hollanda 7, İspanya 8, Çek Cumhuriyeti 9 ve Portekiz 10. sırayı aldı.

                      YUNANİSTAN DA 2 BASAMAK YÜKSELDİ
                      A Milli Takımın Avrupa Şampiyonası'ndaki rakiplerinden Yunanistan, 56 puan topladığı bu ay sonunda 1034 puanla 2 basamak yükselerek 14. sıraya yerleşti.

                      Bosna Hersek, toplamda 905 puana çıktığı bu ay sonunda yükselişini sürdürürken 27. sıradan 25'inciliğe yükseldi. Norveç ise 35. sıradaki yerini korudu.

                      Macaristan'ın 464 puanla 65'inci olduğu listede, Moldova 4 sıra gerileyerek 292 puanla 106. oldu. Malta ise 11 puan topladığı klasmanda 5 basamak yükseldi ve listede 116. sırada yer buldu

                      Yorum

                      • mazlum22
                        Senior Member
                        • 03-03-2006
                        • 7143

                        #71
                        Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                        Emerson Milan'da


                        AC Milan, Real Madrid'in 31 yaşındaki orta saha oyuncusu Emerson'u renklerine bağladı.

                        Real Madrid'in Brezilyalı futbolcusu Emerson, İtalya'yanın AC Milan takımına transfer oldu.

                        Real Madrid Kulübü'nden yapılan açıklamada, AC Milan ile Emerson'un satışıyla ilgili her konuda anlaşmaya varıldığı belirtilirken, ünlü futbolcunun bonservis bedeli açıklanmadı.

                        Geçen yıl 16 milyon Euro bonservis bedeli karşılığı, Juventus'tan Real Madrid'e giden 31 yaşındaki Brezilyalı futbolcu, 1 yıl aranın ardından yeniden İtalya'ya dönüş yaptı.

                        Emerson, Madrid takımına İtalyan teknik adam Fabio Capello'nun isteğiyle alınmış, ancak bu yıl Capello'nun görevine son verilmesi üzerine yeni teknik direktör Bern Schuster tarafından istenmeyen adam ilan edilmişti.

                        AVRUPA KARİYERİ
                        Avrupa kariyerine 1997'de Bayer Leverkusen'de başlayan Emerson, 3 sezonun ardından İtalyan ekibi Roma'ya transfer oldu.

                        Roma'da 4 sezon geçiren Brezilyalı oyuncu, 2001'de lig şampiyonluğu yaşadı. Roma'da beraber çalıştığı eski teknik direktörü Capello'nu isteği üzerine Juventus'a transfer olan Emerson, Torino kulübünde 2 sezon geçirdi. Capello ile yeniden Real Madrid'de buluşan Emerson, bir sezon formasını giydiği başkent ekibinde La Liga şampiyonluğu yaşadı

                        Yorum

                        • mazlum22
                          Senior Member
                          • 03-03-2006
                          • 7143

                          #72
                          Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                          Sevilla'dan Chelsea'ye ret


                          İspanya La Liga takımlarından Sevilla, Chelsea kulübünün Daniel Alves için önerdiği bonservis ücretini kabul etmedi.



                          Sevilla, Brezilyalı defans oyuncusu Daniel Alves için Premier Lig ekibi Chelsea'nin transfer teklifini redetti.

                          İspanyol kulübün başkanı Jose Maria del Nido, Marca gazetesine verdiği demeçte, "Chelsea’nin bize önerdiği rakam bizim isteklerimizi karşılamıyor" dedi.

                          Başkan del Nido'nun, Real Madrid'in de kadrosuna katmak istediği yıldız oyuncu için 40 milyon Euro bonservis bedeli istediği belirtildi.

                          Daha önce yaptığı açıklamalarda takımdan ayrılmak istediğini belirten Alves, Sevilla'nın AEK ile oynadığı Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında sakatlığını öne sürerek forma giymemişti.

                          HEINZE MADRID YOLUNDA
                          Manchester United'dan ayrılacağını açıklayan Arjantinli savunma oyuncusu Gabriel Heinze'ye La Liga şampiyonu Real Madrid talip oldu.

                          İspanyol basını, Heinze'yi Liverpool'a satmayan Manchester United'ın transfere sıcak baktığını belirtti. Real Madrid'in, transferin gerçekleşmesi halinde Liverpool'a 12 milyon Euro ödeyeceği belirtiliyor.

                          Öte yandan Fransa Ligi şampiyonu Lyon da Heinze ile ilgilendiğini açıklamıştı

                          Yorum

                          • mazlum22
                            Senior Member
                            • 03-03-2006
                            • 7143

                            #73
                            Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                            Yakubu Everton'a yakın


                            Everton, Nijeryalı forvet Ayegbeni Yakubu'nun transferi konusunda Middlesbrough ile anlaştı.



                            Middlesbrough'da forma giyen Tuncay Şanlı'nın takım arkadaşı Ayegbeni Yakubu, Everton'a transfer oluyor.

                            Everton, Yakubu'nun transferi konusunda kulübü Middlesbrough ile anlaşmaya vardığını açıkladı. Bonservis ücreti konusunda açıklama yapılmazken bu rakamın 11 milyon Paund civarında olduğunu belirtiliyor.

                            Yakubu ile görüşecek Everton'ın, anlaşma sağlaması halinde sağlık kontrolünden geçireceği futbolcuyla sözleşme imzalaması bekleniyor.

                            2005'te Portsmouth'dan Middlesbrough'ya gelen Nijeryalı golcü, burada çıktığı 104 maçta 35 gol kaydetmişti

                            Yorum

                            • mazlum22
                              Senior Member
                              • 03-03-2006
                              • 7143

                              #74
                              Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                              Ronaldinho da İspanyol oluyor


                              Bir yıl önce vatandaşlık için başvuran Barcelona'nın Brezilyalı yıldızı Ronaldino önümüzdeki hafta bu hakkı elde edecek. Bununla birlikte Katalan kulübünde sadece Eto'o ve Toure yabancı statüsünde olacak.

                              İlk 11'de en fazla 3 AB dışından futbolcunun oynatılmasına izin verildiği La Liga'da, AB dışı ülkelerden gelen özellikle Brezilyalı futbolcuları İspanyol vatandaşı yapma yöntemi devam ediyor.
                              Geçmişte Real Madrid'de Brezilyalı futbolculardan Ronaldo, Roberto Carlos, Baptista, Barcelona'da Arjantinli Lionel Messi ve Meksikalı Rafael Marquez gibi futbolcular İspanyol vatandaşlığı da alarak, yabancı statüsünde futbolcu olmaktan çıkarken, son olarak Brezilyalı Ronaldinho bu gruba eklenecek.
                              2003 yazından bu yana İspanya'da oturan ve yaklaşık 1 yıl önce vatandaşlık için başvuran Ronaldinho'nun gelecek pazartesi günü İspanyol bayrağı önünde anayasasına yemin ederek vatandaşlık hakkını elde edeceği belirtildi.
                              Ronaldinho, İspanyol vatandaşlığı alsa da Brezilya Milli Takımı'nda oynamaya devam edecek.
                              Barcelona'da mevcut durumda yabancı statüsüne sadece Kamerunlu Samuel Eto'o ve Fildişi Sahilleri'nden Toure Yaya bulunuyor.
                              Bu arada, Barcelona'nın defans oyuncusu Juliano Belletti, 5.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında İngiltere'nin Chelsea takımına transfer oldu

                              Yorum

                              • mazlum22
                                Senior Member
                                • 03-03-2006
                                • 7143

                                #75
                                Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                                Chelsea Belletti'yi bitirdi


                                Premier Lig ekibi Chelsea, Barcelona'nın Brezilyalı savunma oyuncusu Julliano Belletti'yi 2 yıllığına kadrosuna kattı.



                                Jose Mourinho'nun isteği üzerine sağ bek arayışlarına giren Chelsea, Barcelona'nın Brezilyalı defans oyuncusu Juliano Belletti'yi transfer etti.

                                Sağlık kontrolünden geçen 31 yaşındaki sağ bek oyuncusu, Chelsea ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Belletti'ye ödencek bonservis bedelinin yaklaşık 5.5 milyon Euro olacağı belirtildi.

                                2004 yılında Villarreal'den Katalan ekibinde gelen Belletti, 2004 ve 2005 sezonlarında kazanılan lig şampiyonluğunda pay sahibi olmuş, 2006 Şampiyonlar Ligi finalinde Arsenal'i 2-1 yendikleri karşılaşmada Barcelona forması altındaki tek golünü kaydetmişti. Brezilyalı futbolcu, geçen sezon takıma aynı pozisyonda oyadığı Zambrotta'nın gelmesiyle ligde sadece 13 maçta forma giymişti.

                                Chelsea, Sevilla'dan transfer etmek istediği Daniel Alves'in bonservis bedelinin çok yüksek olmasıy nedeniyle bu oyuncudan vazgeçmişti.

                                ANELKA AYRILIYOR
                                Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Nicolas Anelka, Bolton'dan ayrılmak için gün sayıyor.

                                Geçen sezon İngiltere'ye transfer olan Fransız yıldız, Şampiyonlar Ligi’nde forma giymek istediğini belirterek, Arsenal, Manchester United ve Lyon kulüpleriyle görüşmelerini yoğunlaştırdı.

                                Bolton menejeri Sammy Lee, Anelka'nın yanı sıra El Hadji Diouf'un da ayrılmak istediğini vurgulayarak, Senegalli golcüyle Tottenham, Celtic ve Lyon kulüplerinin ilgilendiğini söyledi

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X