Futbol Dünyasından Son Haberler

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    #76
    Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

    Weidenfeller'e 3 maç ceza


    Schalke ile oynan maçta rakip futbolcu Asamoah'a 'kara domuz' diyen Borussia Dortmund'un kalecisi Roman Weidenfeller'e 3 maç ceza verildi.

    Alman Futbol Federasyonu, Schalke'nin Ganalı futbolcusu Gerald Asamoah'a 'kara domuz' diyen Borussia Dortmund'un kalecisi Roman Weidenfeller bu ırkçı sözlerinden ötürü 10 bin Euro'luk para cezasının yanı sıra 3 maç ceza verdi.
    Federasyondan yapılan açıklamada, cumartesi günü oynanan bir maçta Weidenfeller'in Asamoah'a sarfettiği sözlerin 'aşağılayıcı' olduğu sonucuna varıldığı belirtildi.
    Açıklamada, 27 yaşındaki futbolcunun maçtan sonra, sarfettiği sözlerden ötürü Asamoah'tan özür dilemesinin de dikkate alındığı kaydedildi.
    Asamoah ise, bu tür gergin maçlarda benzer olayların meydana geldiğini yine de ancak böyle sözlerin söylenmemesi gerektiğini söylemişti. Maç, 4-1 Schalke'nin üstünlüğüyle sona ermişti

    Yorum

    • mazlum22
      Senior Member
      • 03-03-2006
      • 7143

      #77
      Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

      Rumen basınından Romanya'ya övgü


      Rumen basını, hazırlık maçında Türkiye'yi 2-0 mağlup eden Romanya'dan övgüyle söz etti.



      A Milli Futbol Takımı'nın Romanya ile yaptığı ve 2-0 kaybettiği özel maçın yankıları Romanya basınında geniş yer buldu.

      Ülkenin en çok tiraja sahip spor gazetesi Pro-Spot, teknik direktör Victor Piturca'nın demecinden yola çıkarak ''Gençlere teşekkür ediyorum'' manşetini attı. Gazete, ikinci sayfasında, ''Sonradan oyuna giren Munteanu muhşemem oynadı. 132. milli maçına çıkan yaşlı kurt galibiyetle önemli rol üstlendi'' yorumunu yaparken, Türkiye'ye attığı golle milli takımda 25. golüne ulaşan Mutu'dan da övgüyle söz etti.

      Romanya'nın diğer spor gazetesi Sporturilor ise, ''Dica-Mutu iki hemşehrinin golü'' manşetiyle okurlarına duyurduğu haberde, ''Romanya Milli Takımı kıvamına geliyor. İkinci yarıda ortaya konan futbolla daha farklı bir skor elde edilebilirdi. Türkiye'de orta alanda mücadele eden futbolcular savunmaya yardım etmedi. Forvet oyuncuları da etkili olamadı. Şansları yaver gitti ve skor 2-0'da kaldı. Romanya böyle giderse Avrupa Futbol Şampiyonası'na kesinlikle kalır'' değerlendirmesini yaptı.

      Gazetelerde, Türk taraftarlarının ''Seni seviyoruz Hagi'' tezahüratlarının yanı sıra Gheorghe Hagi'nin teknik direktörlüğünü yaptığı Steaua Bükreş Kulübü'nün sahibi için açılan ''Becali'yi istemiyoruz'' pankartı da yer aldı.

      RAKİPLERİN GECESİ
      Öte yandan 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Türkiye ile aynı grupta yer alan ekiplerden Norveç ve Macaristan, oynadıkları hazırlık maçlarında flaş galibiyetlere imza attılar.

      Euro 2008 Elemeleri C Grubu'nda Türkiye ile birlikte yer alan Norveç, Arjantin'i 2-1 yenerek gecenin en flaş sonuçlarından birisine imz attı. Messi, Saviola, Zanetti, Milito, Maxi Rodriguez gibi as oyuncuları ile mücadele eden rakibi karşısında John Carew'in 12 ve 58. dakikalarda bulduğu gollerle mağlup eden Norveç, 21 yıl aradan sonra rakibini devirmeyi başardı.

      C Grubu'ndaki bir diğer rakibimiz Macaristan ise son dünya şampioyun İtalya'yı 3-1'lik sonuçla yendi. Budapeşte'de oynanan maçta 49. dakikada Di Natale'nin golüyle 1-0 geriye düşen Macaristan, 15 dakika içinde Roland Juhasz, Zoltan Gera ve Robert Seczesin'in bulduğu gollerle sahadan iki farklı galibiyetle ayrıldı

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        #78
        Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

        Lyon'da Cris'in yerine Anderson


        Kaptan Cris'in 2008'e kadar sakat olması nedeniyle stoper arayışına giren Lyon, açığı Benfica'da oynayan Anderson'u alarak kapattı.

        Fransa şampiyonu Lyon, 4 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Benfica'nın Brezilyalı stoperi Anderson Cléber Beraldo'yu renklerine bağladı.

        Kaptan Cris'in 6 ay sahalardan uzak kalacak olması nedeniyle, bu açığı doldurmak isteyen Fransız kulüp, 27 yaşındaki savunmacı ile 4 senelik kontrat imzaladı.

        Transfer hakkında basın açıklaması yapan Anderson, vatandaşı Cris'in Lyon için ne kadar önemli olduğunu bildiğini ve onun yerini doldurmak için elinden geleni yapacağını söyledi.

        2005'te Guatemala karşısında Brezilya Milli takım forması giyen ve bir de gol atan Anderson, 2000-05 sezonlarında Corinthians formasıyla 115, ve 2005-07 sezonlarında Benfica formasıyla 48 karşılaşmaya çıktı

        Yorum

        • mazlum22
          Senior Member
          • 03-03-2006
          • 7143

          #79
          Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

          31 Ağustos Cuma


          21.00 Bursaspor-Trabzonspor


          1 Eylül Cumartesi


          20.00 Konyaspor-Denizlispor
          20.00 Ç.Rizespor-İstanbul B.Ş.Belediye
          20.00 Ankaragücü-Gençlerbirliği
          21.00 Beşiktaş-Kayserispor



          2 Eylül Pazar


          18.00 G.B.Oftaşspor-Fenerbahçe
          20.00 Sivasspor-Gaziantepspor
          20.00 Kasımpaşa-Ankaraspor
          21.00 V.Manisaspor-Galatasaray

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            #80
            Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

            Yunanistan Ligi'ne yangın engeli


            Yunanistan'da orman yangınlarında hayatını kaybedenler nedeniyle Birinci Lig’deki ilk hafta maçlarının iptal edildiği açıklandı.



            Yunanistan'da meydana gelen orman yangınlarında 41 kişinin ölmesi üzerine birinci futbol liginin ilk hafta maçları iptal edildi.

            Yunanistan Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, onlarca Yunan vatandaşının hayatını kaybetmesinin yasını tutmak amacıyla böyle bir karar alındığı bildirildi.

            Yunanistan'ın Mora yarımadasındaki Areopoli ve Zaharo bölgeleriyle yakınlarında çıkan orman yangınlarında son belirlemelere göre 41 kişi hayatını kaybetmişti

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              #81
              Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

              Shakhtar'a genç Brezilyalı


              Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk, Corinthians'ta forma giyen 19 yaşındaki Brezilyalı Willian Borges'i 14 milyon Euro karşılığında renklerine bağladı.



              Şampiyonlar Ligi'ne kalma mücadelesi veren Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk, Brezilya U-20 Milli takım oyuncusu Willian Borges'i kadrosuna kattı.

              14 milyon Euro’ya transfer edilen 19 yaşındaki orta saha oyuncusu Shakhtar ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

              Genç oyuncu, geçen sezon formasını giydiği Corinthians'ta 37 maçta görev alıp 2 gol atarken, Brezilya U-20 Milli takımında ise 10 maçta ter dökmüştü.

              Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme ilk maçında deplasmanda Salzburg'a 1-0 mağlup olan Mircea Lucescu yönetimindeki Shakhtar, böylelikle transfer dönemindeki 4. imzasını gerçekleştirmiş oldu.

              Bu transferlere yaklaşık 60 Milyon Euro harcayan Ukrayna ekibi, İtalyan golcü Cristiano Lucarelli, Brezilya'lı defans Ilsinho ve Meksikalı forvet Neri Castillo'yu da renklerine bağlamıştı

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                #82
                Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                Puerta için tedirgin bekleyiş


                İspanya'da sezonun ilk haftasında oynanan Sevilla-Getafe maçında geçirdiği rahatsızlık sonucunda ölümden dönen Sevilla’lı Antonio Puerta'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı.Dilini yutma tehlikesi geçiren genç futbolcu hayati tehlikeyi atlatamadı.

                İspanya ligi La Liga'da sezon üzücü bir olayla başladı. Sevilla-Getafe maçında topsuz alanda bir anda yere yığılan Sevilla'lı Antonio Puerta'nın bilinçsiz bir şekilde sahada yatması bütün İspanya’yı şoke etti.

                Dilini yutma tehlikesi geçiren ve soyunma odasında yapılan müdahaleyle yaşama dönen Puerta'nın hayati tehlikeyi hala atlatamadığı açıklandı.

                Karşılaşmanın 29.dakikasında top auta çıkmışken kalbini tutarak bilinçsiz bir şekilde sahaya yıkılan 22 yaşındaki futbolcu, takım arkadaşları ve sağlık görevlerinin ani müdahelesiyle kendisine gelmiş ve sahadan yürüyerek çıkmıştı.

                Ancak soyunma odasında durumu ağırlaşan ve tekrar baygınlık geçiren Puerta hastaneye kaldırıldı. Tedavisine yoğun bakım ünitesinde devam edilen genç futbolcunun tansiyonunda dengesizlik olduğu ve solunum cihazına bağlandığı belirtildi.

                Sevilla Kulübü Başkanı Jose Maria Del Nido, doktorların göstermiş olduğu insanüstü çabayla oyuncularının hayata döndüğünü ancak, durumunun ciddiyetini koruması nedeniyle bir hayli endişeli olduklarını söyledi

                Yorum

                • mazlum22
                  Senior Member
                  • 03-03-2006
                  • 7143

                  #83
                  Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                  Ronaldinho İspanyol vatandaşı oldu


                  Barcelona takımının Brezilyalı yıldızı Ronaldinho, İspanyol anayasasına göre yemin ederek İspanyol vatandaşlığını aldı.



                  Barcelona'da forma giyen Brezilyalı oyuncu Ronaldinho, İspanyol vatandaşı oldu.

                  2003 yılı yazında Barcelona'ya gelen Ronaldinho'nun yaklaşık 1 yıl önce başlattığı İspanyol vatandaşlığına geçirilmesiyle ilgili yasal süreç futbolcunun yemin etmesiyle tamamlandı.

                  La Liga'da bir takımın 3'ten fazla AB dışından oyuncu oynatmasına yasak getirilmesi dolayısıyla birçok kulüp yabancı oyuncularını İspanyol vatandaşı yapma yöntemine başvururken, Barcelona'da AB dışı oyuncu statüsünde sadece Kamerunlu Samuel Eto'o ve Fildişi Sahilleri'nden Yaya Toure kaldı.

                  Çift vatandaşlık hakkına sahip olan Ronaldinho, Brezilya Milli Takımı'nda oynamaya devam edecek

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    #84
                    Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                    Daum'a 2 maç ceza


                    Alemannia Aachen karşılaşmasından sonra hakeme yönelik suçlamalarından dolayı Köln Teknik Direktörü Christoph Daum'a 2 maç ceza verildi.

                    Almanya 2. Futbol Ligi takımlarından 1. FC Köln'ün teknik direktörü Christoph Daum'a, takımının 2 maçını izleme yasağı getirildi.
                    Almanya Futbol Federasyonu'nun internet sitesinde yapılan açıklamada, DFB Spor Mahkemesi'nin, Alemannia Aachen karşılaşmasından sonra hakeme yönelik suçlamalarından dolayı Daum'a, 2 maç yasağı getirdiği, ayrıca 10 bin Euro para cezasına çarptırıldığı belirtildi.
                    Daum, takımının Alemannia Aachen'e 1-0 yenildiği karşılaşmadan sonra hakem Florian Meyer'i bilinçli olarak yanlış karar vermekle eleştirmiş, daha sonra da kendisinden özür dilemişti.
                    DFB, cezanın hemen uygulanacağını, teknik direktör Daum'un bu hafta deplasmanda oynanacak 1860 Münih maçı ile gelecek hafta Köln'de oynanacak SpVgg Greuther Fürth maçında sahaya takımın başında çıkamayacağını bildirdi.
                    Daum'un verilen cezayı kabul ettiği belirtildi

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      #85
                      Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                      Dani Alves ipleri kopardı


                      Sevilla'dan ayrılmak istediğin açıklayan Brezilyalı Dani Alves, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda AEK ile oynanacak maçta formasını giymeyi reddetti.


                      İspanya La Liga'nın son dönemlerde parlayan takımı Sevilla'nın Brezilyalı sağ bek oyuncusu Daniel Alves, transferini düşünerek Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla formasını giymeyi reddetti.

                      Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme rövanş maçında Yunanistan'ın AEK Atina takımıyla karşılaşacak olan Sevilla'da Alves, takımla birlikte Atina'ya gitmedi.

                      31 Ağustos Cuma günü sona erecek transfer dönemi öncesi adı sıkça İngiliz takımı Chelsea ile geçen, daha sonra buna Real Madrid ve Barcelona'nın da eklendiği Alves, henüz transferi ile ilgili durumunu netleştiremezken, gideceği yeni kulüpte Şampiyonlar Ligi'nde oynayabilme düşüncesiyle, Sevilla'yı AEK maçında yalnız bırakmayı tercih etti.

                      Sevilla Kulübü Başkanı Jose Maria del Nido, lig maçında kalp krizi geçiren ve durumu halen kritik olan Antonio Puerta'yı hatırlatarak, ''Hassas bir dönemden geçtiğimiz şu anda Alves'in yaptığı, parasını aldığı kulübüne saygısızlıktır'' dedi.

                      Chelsea'nin Alves için Barcelona'dan Luciano Belletti'yi transfer etmesinin ardından İngiliz kulübüne gitme olasılığı çok düşük gözüken Alves, Sevillalı taraftarların da büyük tepkisini aldı.

                      Öte yandan geçen cumartesi akşamından bu yana hastanede olan ve kalbi 2 kez duran Puerta'nın durumunun ciddiyetini korumasına rağmen iyiye giden olumlu sonuçlar alındığı açıklandı

                      Yorum

                      • mazlum22
                        Senior Member
                        • 03-03-2006
                        • 7143

                        #86
                        Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                        UEFA kuraları yarın


                        Ön elemeyi geçmeleri halinde Galatasaray ve Kayseri Erciyesspor'un 1. turdaki rakipleri yarın Monaco'da çekilecek kura sonucu belli olacak.

                        UEFA Kupası'nda 1. tur maçlarının kura çekimi yarın Monaco'da yapılacak.
                        Grimaldi Forum binasında gerçekleştirilecek kura çekimi TSİ 14.00'de başlayacak.
                        Kura sonucu, 2. ön eleme turunda bugünkü maçların ardından rakiplerini elemeleri durumunda Türk takımlarından Galatasaray ile Kayseri Erciyesspor'un da rakipleri belli olacak.
                        UEFA Kupası'nda 1. tur maçları 20 Eylül ve 4 Ekim'de yapılacak, turu geçecek takımlar, gruplarda mücadele etme hakkını kazanacak.
                        Kupada 2007-2008 sezonu finali 14 Mayıs'ta İngiltere'nin Manchester kentinde oynanacak

                        Yorum

                        • mazlum22
                          Senior Member
                          • 03-03-2006
                          • 7143

                          #87
                          Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                          Arnavut futbolcuya 2 yıl men


                          UEFA Kupası ön eleme maçında doping kullandığı tespit edilen Arnavutluk'un Besa takımının defans oyuncusu Alban Dragusha'ya 2 yıl maçlardan men cezası verildi.

                          Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Arnavutluk'un Besa takımında oynayan defans oyuncusu Alban Dragusha'yı doping kullandığı için 2 yıl futbol sahalarından men etti.
                          UEFA'dan yapılan açıklamada, Besa takımının 19 Temmuzda Beranija ile oynadığı UEFA Kupası ön eleme maçında doping kullandığı tespit edilen futbolcuyu 2 yıl yeşil sahalardan men ettiği duyuruldu.
                          Maçın ardından yapılan doping testinde futbolcunun (A) örneğinde yüksek düzeyde nandrolone maddesine rastlandığı (B) numunesinin de açılmasıyla futbolcunun doping kullandığının kesinlik kazandığı belirtildi.
                          Kararın tüm uluslararası alanda geçerlilik kazanması için FIFA bilgilendirilirken, futbolcunun karara 3 gün içinde itiraz edebileceği kaydedildi

                          Yorum

                          • mazlum22
                            Senior Member
                            • 03-03-2006
                            • 7143

                            #88
                            Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                            Anelka Bolton'da kaldı


                            Bolton'dan ayrılacağı yönünde haberler çıkan Nicolas Anelka, İngiliz kulübü ile olan sözleşmesini 2011'e kadar uzattı.



                            Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Nicolas Anelka, Premier Lig ekibi Bolton Wanderers ile sözleşme yeniledi.

                            28 yaşındaki Fransız golcü, takımdan ayrılacağı yönünde spekülasyonlara noktayı koyarak İngiliz kulübü ile olan kontratını 2011'e kadar uzattı.

                            Sezona iyi bir başlangıç yapan ve 4 haftada 3 kez fileleri havalandıran Anelka, ''Geçmişte bu ülkedeki birçok kulüple bağlantım varmış gibi gözükse de kalbim hep Bolton'daydı. Bu durumdan çok hoşnutum, kulüp ve yöneticiler içinde bu kararı almak zor olmadı'' dedi.

                            Bolton'ın yöneticilerinden Sammy Lee ise, ''Nicolas'ın bizimle kalması muhteşem bir gelişme, birlikte uzun süreli bir başarının temellerini atacağız'' ifadelerini kullandı.

                            Fransa Milli Takımı'nda da forma giyen Anelka'nın ismi, transfer sezonu boyunca birçok kulüple anılmıştı.

                            Premier Lig takımlarından Arsenal, Liverpool ve Manchester City ile La Liga'dan Real Madrid'te forma giydikten sonra Fenerbahçe'ye transfer olan Fransız yıldız, geçen yıl 16 milyon dolar karşılığında Bolton'a transfer olmuştu

                            Yorum

                            • mazlum22
                              Senior Member
                              • 03-03-2006
                              • 7143

                              #89
                              Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                              Barcelona'da Eto'o şoku


                              Inter ile oynanan Gamper Kupası maçında diz yan bağları yırtılan Kamerunlu golcü, 2 ay sahalardan uzak kalacak.

                              İspanya La Liga takımlarından FC Barcelona'nın golcü futbolcusu Samuel Eto'o'nun sakatlığı nedeniyle 2 ay sahalardan uzak kalacağı bildirildi.
                              Kulüpten yapılan açıklamada, Eto'o'nun sağ diz yan bağlarında yırtılma olduğu ve en az 2 ay sahalardan uzak kalacağı kaydedildi.
                              Barcelona'nın bu yıl 'Fantastik dörtlü' olarak bilinen forvet hattındaki en etkili silahlarından biri olan Eto'o, Inter Milan ile oynanan ve 5-0'lık Barcelona galibiyetiyle biten Gamper Kupası maçının 2. dakikasında sakatlanarak oyun dışında kalmıştı

                              Yorum

                              • mazlum22
                                Senior Member
                                • 03-03-2006
                                • 7143

                                #90
                                Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                                PSV Koevermans'ı aldı


                                Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki rakibi PSV Eindhoven, AZ Alkmaar'ın golcüsü Danny Koevermans'ı kadrosuna kattı.

                                Hollanda Ligi'nin son şampiyonu PSV Eindhoven, Sevilla'ya transfer olan Aruna Kone'nin yerine AZ Alkmaar'ın forveti Danny Koevermans'ı transfer etti.
                                Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki rakibi PSV Eindhoven sağlık kontrolünden geçecek 28 yaşındaki futbolcu ile 4 yıllık sözleşme imzalayacağını açıkladı. Bonservis ücreti konusunda ise iki kulüpten de açıklama yapılmadı.
                                Koevermans, geçen sene UEFA Kupası'nda mücadele eden AZ Alkmaar takımıyla Fenerbahçe'ye karşı da forma giymişti. Hollandalı golcü geçen sezon ligde 22 gol kaydetmişti

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X