Futbol Dünyasından Son Haberler

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    #91
    Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

    Kluivert Lille'de


    Fransa 1. Lig takımlarından Lille, Hollandalı tecrübeli golcü Patrick Kluivert'ı renklerine bağladı.


    Fransa'nın Lille Kulübü, geçen sezon PSV Eindhoven'da forma giyen fakat sözleşmesi yenilenmeyen Patrick Kluivert'ı transfer ettiklerini açıkladı.

    Kulüpten yapılan açıklamada 31 yaşındaki forvetin alacağı ücret konusunda açıklama yapılmadı.

    İngiltere İkinci Lig ekibi Sheffield Wednesday'in de transfer etmek istediği Kluivert, daha önce Ajax, Barcelona, AC Milan, Valencia ve Newcastle takımlarında da forma giymişti

    Yorum

    • mazlum22
      Senior Member
      • 03-03-2006
      • 7143

      #92
      Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

      Kone'yi Sevilla kaptı


      Galatasaray'ın da kadrosuna katmak istediği PSV'li Aruna Kone, Sevilla'ya transfer oldu.



      İspanya La Liga takımlarından Sevilla, PSV Eindhoven'ın Fildişi Sahilli golcüsü Aruna Kone'yi renklerine bağladı.

      Sevilla, Galatasaray'ın da transfer etmek istediği 23 yaşındaki oyuncu ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. İki kulüp, bonservis ücreti konusunda açıklama yapmadı.

      AVRUPA KARİYERİ
      Avrupa kariyerine Belçika'nın Lierse takımında başlayan Kone, bir sezon geçirdiği Belçika Ligi'nde 7 gol kaydetti.

      Daha sonra Hollanda Ligi'nden Roda'ya transfer olan ve 63 maçta 27 gol kaydederek dikkatleri çeken 23 yaşındaki forvet, 2005 yılında PSV'ye geçti. PSV'de 2 sezonda forma giydiği 53 maçta 21 kez fileleri havalandırdı. Kone, 25 kez de milli formayı giydi

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        #93
        Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

        Yılın futbolcusu Kaka


        Son Şampiyonlar Ligi şampiyonu AC Milan'ın Brezilyalı oyuncusu Kaka, Şampiyonlar Ligi 2007 sezonunun 'en iyi oyuncusu' seçildi.



        Şampiyonlar Liginin 2006-2007 sezonunun 'en iyi oyuncuları' belirlendi.

        İtalyan'ın AC Milan takımında forma giyen Brezilyalı Kaka, UEFA Şampiyonlar Ligi 2007 sezonunun en iyi oyuncusu seçildi.

        Geçen sezon 10 golle Şampiyonlar Ligi gol kralı olan ve Milan'ın Şampiyonlar Ligi'ni kazanmasında büyük rol oynayan Kaka, aynı zamanda geçen sezonun en iyi hücum oyuncusu ödülüne layık görüldü.

        Chelsea'nin Çek kalecisi Petr Cech en iyi kaleci ödülünü kazanırken, en savunma oyuncusu ödülü Milan'ın kaptanı Paolo Maldini'ye, en iyi orta saha oyuncusu ödülü ise yine Milan'dan Clarence Seedorf'a verildi

        Yorum

        • mazlum22
          Senior Member
          • 03-03-2006
          • 7143

          #94
          Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

          Anderlecht'e ceza yolda


          Anderlacht'in başı Fenerbahçe maçında çıkan olaylar nedeniyle dertte. Taraftarları ırkçı tezahüratta bulunan Belçika kulübüne Avrupa kupalarından men cezası gelebilir.

          Fenerbahçe ile Anderlecht arasında oynanan Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme maçında her iki takım taraftarı arasında çıkan olaylar nedeniyle Anderlecht Kulübü'ne büyük cezalar gelebilir.
          UEFA Sözcüsü William Gaillard, UEFA'nın uzun süredir ırkçılıkla mücadele ettiğini belirterek, maçta çıkan olaylarda ırkçı davranışların tespit edilmesi durumunda Anderlecht Kulübü'ne çok ağır cezalar verilebileceğini söyledi.
          Bu arada, Belçika polisi başlattığı operasyonlarda 11 Anderlecht taraftarını tutuklarken, statta bulunan kameralardan elde edilen kayıtların izlenmesi sonrası bu sayının yükselebileceği bildirildi.
          Araştırmalar sonucu ırkçılığın tespit edilmesi durumunda kulübe verilecek cezalar arasında bir çok Avrupa kupası maçını seyircisiz oynama ve para cezası gündeme gelirken, verilecek para cezasının bir kısmının olaylara karışan taraftarlardan alınacağı öğrenildi.
          Anderlecht-Fenerbahçe maçında, Belçikalı taraftarlar Hitler selamı vermiş ve Belçika kimliklerini çıkartarak, 'İşte bu ırk, üstün ırk' diye slogan atmışlardı.
          Fenerbahçe taraftarı da buna karşın milliyetçi tezahüratlarda bulunmuştu

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            #95
            Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

            Atletico Madrid, Motta'yı aldı


            İspanya'da sezona şampiyonluk parolasıyla giren Atletico Madrid, Barcelonalı Thiago Motta'yı kadrosuna katttı.

            UEFA Kupası 1. turunda Erciyesspor'la eşleşen Atletico Madrid, transferin son gününde orta sahasını Barcelonalı Motta ile güçlendirdi.

            Barcelona'nın Atletico Madrid'den ilk sene için 1 milyon Euro alacağı, bu sürenin ardından Motta'nın Madrid'de kalmayı istemesi halinde 2 milyon Euro daha alacağı açıklandı.

            Brezilya doğumlu olan ve İtalyan pasaportu da bulunan 25 yaşındaki defansif orta saha oyuncusu, profesyonel kariyerine 1999'da Barcelona B takımında başlamıştı. 2001'de A takıma yükselene kadar 101 defa B takım forması giyen ve 19 gol atan Motta, 2001-2007 arasında A takım ile 138 lig maçına çıktı ve 9 gol attı.

            Motta'yı kadrosuna katan Atletico Madrid, aynı pozisyonda oynayan Fransız futbolcu Peter Luccin'i Real Zaragoza'ya sattı. Zaragoza ile 3 senelik sözleşme imzalayan 28 yaşındaki futbolcu, Atletico formasıyla çıktığı 86 lig maçında 2 gole imza atmıştı

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              #96
              Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

              Gravesen yeniden Everton'da


              İngiltere Premier Lig ekibi Everton, 2005 yılında Real Madrid'e transfer olan eski futbolcusu Thomas Gravesen'i yeniden renklerine bağladı.



              Premier Lig takımlarından Everton, eski futbolcusu Danimarkalı Thomas Gravesen'i tekrar kadrosuna kattı.

              2000-2005 yılları arasında Everton'da forma giydikten sonra Real Madrid'e transfer olan Gravesen, İspanya'da bekleneni veremeyince İskoç kulübü Celtic'e transfer olmuştu. Celtic'de 1 sezon geçiren Danimarkalı futbolcu, eski kulübüne geri döndüğü için çok mutlu olduğunu söyledi

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                #97
                Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler


                Recoba Torino'da


                8 sezondur İnter'de forma giyen Alvaro Recoba, 1 yıllığına kiralık olarak Torino'ya transfer oldu.

                Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki rakiplerinden FC Inter, transferin son gününde Uruguaylı futbolcusu Alvaro Recoba'yı Torino'ya kiraladı.
                Uruguaylı yıldız, 1997 senesinde Inter'e gelmiş fakat fazla forma şansı bulamaması üzerine 1999'da Venezia'ya kiralanmıştı. Venezia formasıyla çıktığı 19 maçtaki 9 asist ve 11 gollük performansı üzerine Inter'e geri dönen golcü futbolcu, 1999-2007 sezonları boyunca lacivert-siyahlı formayla çıktığı 176 lig maçında 53 gole imzasını atmıştı.
                Inter Başkanı Massimo Moratti, Adriano ve Recoba ikilisinden yalnızca birinin kulüpten yollanacağını, fakat Adriano'nun Inter'den kiralık olarak ayrılmak istemediğini açıklamıştı

                Yorum

                • mazlum22
                  Senior Member
                  • 03-03-2006
                  • 7143

                  #98
                  Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                  Anderlechtli Tchite Santander'de


                  Belçika Birinci Ligi takımlarından Anderlecht’te forma giyen forvet oyuncusu Muhammed Tchite, İspanya'nın Racing Santander Kulübü'ne transfer oldu.



                  Belçika Birinci Futbol Ligi takımlarından Anderlecht'te forma giyen Muhammed Tchite, İspanya takımlarından Santander ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

                  Bir araya gelen iki kulüp yetkilileri, uzun süren pazarlıkların ardından Tchite'nin 7.5 milyon Euro karşılığında Santarder'e gitmesinde anlaşmaya vardı.

                  Anderlecht Kulübü Menajeri Herman Van Holsbeeck, mor-beyazlı takımın Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra böyle yüksek bir transfer teklifini geri çeviremediklerini belirterek, ''Biz Santander'in bu kadar para vereceğini tahmin etmiyorduk. Ama çok sıkı pazarlıklar sonucu gece geç saatlerde anlaştık. Fenerbahçe bizi eledi ama 10 milyon Euro kaybımız olmasına rağmen Tchite'yi satmakla bunu karşıladık'' dedi.

                  Tchite, geçen yıl Anderlecht'te yılın futbolcusu seçilmişti

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    #99
                    Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                    Wolfsburg Grafite ile anlaştı


                    Almanya Bundesliga ekibi Wolfsburg, Galatasaray'ın da gündeminde olan Le Mans'ın Brezilyalı forveti Grafite'yi renklerine bağladı.

                    Bundesliga takımlarından Wolfsburg, bir ara Galatasaray'ın da transfer listesinde Fransa Birinci Lig ekibi Le Mans'ın forveti Grafite'yi transfer etti.

                    Felix Magath'ın çalıştırdığı Alman kulübü, sağlık kontrolünden geçen 28 yaşındaki futbolcu ile 4 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı. Bonsevis ücreti hakkında ise açıklama yapılmadı.

                    Basında yer alan haberlerde Brezilyalı oyuncunun bonservis bedelinin 6.5 milyon Euro olduğu belirtildi. 1 kez Brezilya Milli Takımı forması giyen Grafite, Le Mans formasıyla 17 lig maçında 5 kez fileleri havalandımıştı.

                    Le Mans kulübü başkanı Henri Legarda, "Grafite'yi kalması için ikna etmeye çalıştık ama bunda başarılı olamadıkve biz de Wolfsburg'un cazip teklifini kabul ettik" dedi

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                      Süper Kupa AC Milan'ın


                      Sevilla'yı 3-1 yenen AC Milan, 33. Süper Kupa'nın sahibi oldu. İlk yarısını Sevilla'nın önde kapattığı karşılaşmada, AC Milan ikinci yarıdaki etkili oyunuyla kupaya uzandı.

                      33. Süper Kupa'yı, İspanyol ekibi Sevilla'yı 3-1 yenen İtalya'nın AC Milan takımı kazandı.

                      Monaca'daki 2. Louis Stadı'nda yapılan maçta, geçen yılın Şampiyonlar Ligi Şampiyonu AC Milan ile UEFA Kupası sahibi Sevilla karşı karşıya geldi.

                      Maçta ilk yarıyı Sevilla, 15. dakikada Renato'nun attığı golle 1-0 önde tamamladı.

                      İkinci yarıda oyunda üstünlüğü ele alan AC Milan, 56. dakikada Filippo Inzaghi, 62. dakikada Jankulovski ve 87. dakikada Kaka'nın ayağından kazandığı gollerle karşılaşmayı 3-1 kazandı ve kupayı 5. kez müzesine götürdü

                      Yorum

                      • mazlum22
                        Senior Member
                        • 03-03-2006
                        • 7143

                        Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                        Adriano Devler Ligi'nde yok


                        Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi’ndeki rakiplerinden İtalyan ekibi Inter, Brezilyalı oyuncusu Adriano'yu Avrupa Şampiyonlar Ligi kadrosuna dahil etmedi.



                        Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki rakiplerinden İtalyan ekibi Inter, Brezilyalı futbolcusu Adriano'ya 25 kişilik kadroda yer vermedi.

                        İtalyan ekibinin aldığı bu karar kamuoyunda çeşitli spekülasyonlara neden olurken, Brezilyalı oyuncunun bu karar sonrasında Avrupa'da başka bir takıma transfer olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

                        Öte yandan, Serie A'nın son şampiyonu Inter ligin 2. haftasında deplasmanda Empoli'yi 2-0 yenerek 3 puanla tanıştı.

                        Geçen hafta sahasında Udinese ile berabere kalan Inter'in 2 golünü de İsveçli yıldızı Zlatan İbrahimoviç kaydetti

                        Yorum

                        • mazlum22
                          Senior Member
                          • 03-03-2006
                          • 7143

                          Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                          Liverpool'dan gol şov


                          Liverpool, İngiltere Premier Lig'de sahasında ağırladığı ligin yeni ekibi Derby County'yi 6-0 mağlup etti.
                          İspanyol golcü Torres, Derby filelerini 2 kere havalandırdı.



                          Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Liverpool, ligde konuk ettiği Derby County'ye fark attı.

                          Bu sezon yaptığı transferlerle şampiyonluğu hedefleyen Liverpool, Anfield Road'da Derby'yi 6 golle uğurlarken oynadığı 4 maçta 10. puanını aldı.

                          Gollerin 2'si rekor ücretle transfer edilen Torres'ten gelirken diğer golleri Xabi Alonso (2), Ryan Babbel ve Andriy Voronin kaydetti.

                          Yorum

                          • mazlum22
                            Senior Member
                            • 03-03-2006
                            • 7143

                            Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                            'Altın Ayak' ödülü Del Pierro'nun


                            Fenerbahçeli Roberto Carlos'un da adaylar arasında olduğu 'Altın Ayak' yarışmasını kazanan Juventuslu Alessandro Del Piero, ödülünü Monaco'da düzenlenen gecede aldı.

                            2007 yılı 'Altın Ayak' yarışmasını kazanan İtalyan kulübü Juventus'un yıldızı Alessandro Del Pierro, ödülünü Monaco'da düzenlenen törenle aldı.
                            'Altın Ayak' ödülünün sahibini bulduğu Monaco'daki görkemli geceye Arjantinli Mario Kempes, İtalyan Paolo Rossi, Brezilyalı Romairo ve Bulgar Hristo Stoickhov gibi bir çok ünlü eski futbolcu katıldı.
                            Monaco Prensi Albert Rainier tarafından karşılanan efsanevi futbolcular daha sonra sergilenmek üzere ayak izlerini bıraktılar.
                            Ödülü kazanan Del Pierro, 30.199 oy alırken, ikincilikte kalan Fenerbahçeli Roberto Carlos, 29.174, 3. David Beckham ise 24.121 oy aldı.
                            5. kez düzenlenen yarışmada geride kalan 4 yılda ödülleri, Roberto Baggio, Pavel Nedved, Andriy Schevchenko ve Ronaldo almıştı

                            Yorum

                            • mazlum22
                              Senior Member
                              • 03-03-2006
                              • 7143

                              Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                              Ligde 5. hafta programı


                              Turkcell Süper Lig'in 5. haftasında oynanacak maçların programı belli oldu.

                              Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, ligde 5. hafta maçlarının programı şöyle:
                              15 Eylül Cumartesi
                              18.00 Ankaraspor-Beşiktaş (Yenikent ASAŞ)
                              20.30 Denizlispor-Kasımpaşa (Denizli Atatürk)
                              20.30 Sivasspor-Gençlerbirliği OFTAŞ Spor (4 Eylül)
                              21.00 Fenerbahçe-Çaykur Rizespor (FB Şükrü Saracoğlu)

                              16 Eylül Pazar
                              18.00 Trabzonspor-Ankaragücü (Hüseyin Avni Aker) (Seyircisiz)
                              20.30 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Bursaspor (Atatürk Olimpiyat)
                              20.30 Gaziantepspor-Kayserispor (Kamil Ocak)
                              20.30 Gençlerbirliği-Vestel Manisaspor (Ankara 19 Mayıs)
                              21.00 Galatasaray-Konyaspor (Ali Sami Yen) (Seyircisiz

                              Yorum

                              • mazlum22
                                Senior Member
                                • 03-03-2006
                                • 7143

                                Konu: Futbol Dünyasından Son Haberler

                                Milliler Malta'ya gitti


                                Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçında cumartesi günü Malta ile karşılaşacak A Milli Takım, Valetta'ya gitti



                                A Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda 8 Eylül Cumartesi günü Malta ile karşılaşacağı maç için Valetta kentine gitti.

                                Malta kafilesinde Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve federasyon yetkilileri de yer aldı. Havaalanında herhangi bir açıklama yapılmazken, Malta'da saat 20.30'da bir çalışma yapacak olan millilerde teknik direktör Fatih Terim cuma günü saat 13.00'de bir basın toplantısı düzenleyecek.

                                Cuma akşamı son çalışmasını yapacak olan millilerde, tedbir amaçlı olarak MR’ları çekilen milli futbolcular Hakan Şükür ve Mehmet Aurelio'nun durumlarının iyi olduğu belirtildi.




                                Malta ile 8 Eylül Cumartesi günü TSİ 20.30'da karşılaşacak milliler, maçtan sonra İstanbul'a dönerek, 12 Eylül Çarşamba günü Macaristan ile İstanbul'da yapacağı grup eleme maçı hazırlıklarına başlayacak

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X