Güncel Tenis Haberleri

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    #61
    Konu: Güncel Tenis Haberleri

    Pemra Özgen Gürcistan'da 2. turda


    Milli tenisçi Pemra Özgen, Gürcistan'da katıldığı 25 bin dolar ödüllü turnuvadaki ilk maçında, Ukraynalı Polununia'yı 2-1 yenerek ikinci tura yükseldi.



    Pemra Özgen, Gürcistan'da katıldığı turnuvada, ilk maçını kazanarak tur atladı.

    Batumi kentinde düzenlenen, 25 bin dolar ödüllü turnuvadaki ilk maçında Ukraynalı Polununia'yı 6/4, 2/6, 6/3'lük setlerle 2-1 yenen Pemra Özgen, bu sonuçla bir üst tura çıktı

    Yorum

    • mazlum22
      Senior Member
      • 03-03-2006
      • 7143

      #62
      Konu: Güncel Tenis Haberleri

      Djokoviç'e şike teklifi


      Sırp tenisçiye, geçen yıl St.Petersburg ilk tur maçını kaybetmesi karşılığında 110 bin Pound teklif edildiği ancak kabul etmediği ortaya çıktı.


      ABD Açık Tek Erkekler finalisti ve dünyada üç numaralı seribaşı Novak Djokoviç'e şike teklif edildiği ortaya çıktı.

      Sırp tenisçiye geçen yıl St.Petersburg Turnuvası'nda ilk tur maçını kaybetmesi karşılığında 110 bin Pound teklif edildiği, ancak Djokoviç'in bu teklifi reddettiği belirtildi.

      20 yaşındaki tenisçi, organizatörlerinin de bu şike teklifini yapanlar arasında yer aldığı turnuvaya katılmamıştı.

      Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) geçtiğimiz ağustos ayında Polonya'da Nikolay Davydenko, Martin Vassallo Arguello arasında oynanan ve Davydenko'nun sakatlanarak çekildiği maçta şike yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.

      Dünyaca ünlü tenisçilerden İngiliz vatandaşı Tim Henman da birçok tenisçiye şike teklif edildiğini ve bazı oyuncuların da bu teklifleri kabul ettiğini belirtmişti

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        #63
        Konu: Güncel Tenis Haberleri

        Federer Japonya'da yok


        Dünya klasmanının 1 numarası Roger Federer kendini tam olarak hazır hissetmediği için pazartesi günü başlayacak Japonya Açık Tenis Tuırnuvası'na katılmayacağını açıkladı.

        Erkeklerde dünyanın 1 numarası Rogere Federer, Japonya Açık Tenis Turnuvası'ndan çekildiğini açıkladı.
        İsviçreli raket, "Japonya Açık'tan çekilmek zorunda kaldığım için üzgünüm. Fikstür çok yoğun ve ben fiziksel olarak yüzde 100 hazır olduğumu söyleyemem'' dedi.
        Federer'in bu kararı, doktorunun tavsiyesi üzerine ciddi sakatlıklardan korunmak adına aldığı belirtildi.
        Rogere Federer, geçen yıl Japonya Açık finalinde, İngiliz raket Tim Henman'a 6-3 ve 6-3'lük setlerle yenilmişti.
        Japonya Açık, 1 Ekim Pazartesi günü başlıyor


        Yorum

        • mazlum22
          Senior Member
          • 03-03-2006
          • 7143

          #64
          Konu: Güncel Tenis Haberleri

          Venus'e Razzano engeli


          Wimbledon şampiyonu ABD'li Venus Williams, Japonya Açık finalinde Fransız Virginie Razzano'ya 2-1 yenildi.



          Geçen hafta Hansol Kore Açık'ta zafere ulaşan ve oynadığı son 21 maçın 19'unu kazanan ABD'li raket Venus Williams, 5 numaralı seri başı Fransız Virginie Razzano'ya yenilerek 175 bin dolar ödüllü Japonya Açık Tenis Turnuvası'nda kupayı rakibine kaptırdı.

          İlk seti 6-4 kazanan 1 numaralı seri başı Williams, ikinci sette maç puanını çiviren Rizzano'ya 7-6 yenildi. Final setinde sağ bacağından sorun çeken Williams, rakibine 6-4 yenilerek kariyerinin 37. kupasını kazanma fırsatını kaçırdı.

          Geçen hafta Guangzhou Tenis Turnuvası'nı kazanan Razzano, Japonya Açık'ta da mutlu sona ulaşarak bir hafta içinde kariyerinin ikinci kupasını kazandı.

          Turnuvada erkeklerde ise finalistler belli oldu. Amerika Açık'ta yarı final oynama başarısı gösteren İspanyol David Ferrer, Hırvat Iva Karloviç'i 2-0, Richard Gasquet de Tomas Berdych'i aynı skorla yenerek finale yükseldiler

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            #65
            Konu: Güncel Tenis Haberleri

            Kremlin Kupası'nda Rus rüzğarı


            Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılan Kremlin Tenis Kupası'nda rakiplerini safdışı bırakan ev sahibi ülkeden Svetlana Kuznetsova, Elena Dementieva ve Vera Dushevina çeyrek finale, Dinara Safina ve Vera Zvonareva ise 2.tura yükseldiler.

            Kuznetsova, Kremlin Kupası'nda çeyrek finale yükseldi.

            Moskova'da devam eden 1.340 bin dolar ödüllü Kremlin Tenis Kupası'nda Rus raketler rakiplerini yenerek bir üst tura yükseldiler.
            Günün ilk maçında dünya sıralamasının eski bir numarası Fransız Amelie Mauresmo ile karşılaşan Vera Zvonareva, ilk seti 6-4 kaybetmesine rağmen sonraki setleri 6-3 ve 6-4 alarak 2. tura yüskeldi.
            Geçen senenin finalisti Dinara Safina ise Alman Martina Mueller'i rahat bir oyunun ardından 2-0 ile geçti.
            KUZNETSOVA, DEMENTİEVA VE DUSHEVIVA SON 8'DE
            Günün 2. tur mücadelelerinde ise Rus raketler Svetlana Kuznetsova, Elena Dementieva ve Vera Dushevina rakiplerini mağlup ederek çeyrek finale yükseldiler.
            2. turda oynanan ilk karşılaşmada, Vera Dushevina yenik durma düştüğü maçta 5 numaralı seri başı Fransuz Marion Bartoli'yi 2-1 yenmeyi başardı.
            Elene Dementieva, 7 numaralı seri başı İsviçreli Patty Schnyder'ı set vermeden geçerken Svetlana Kuznetsova ise Arjantinli rakibi Gisela Dulko'yu 2-1 ile geçti.
            Erkeklerde 2. turda alınan sonuçlar ise şöyle:
            Radek Stepanek (Çek Cum.) - Dmitry Tursunov (Rusya): 3-6, 6-3, 6-1
            Philipp Kohlschreiber (Almanya) - Marin Cilic (Hırvatistan) 7-6, 1-6, 6-4
            Paul-Henri Mathieu (Fransı) - Igor Kunitsyn (Rusya) 6-3, 6-4

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              #66
              Konu: Güncel Tenis Haberleri

              Hingis'ten veda


              Bayan tenisinin eski bir numaralarından Martina Hingis, Wimbledon sırasında yapılan testlerde kokain kullandığı belirlenince sporu bıraktığını açıkladı. Buna karşın ünlü raket herhangi bir uyuşturucu ve doping maddesi aldığını reddetti.İsviçreli tenisçi, düzenlediği basın toplantısıyla spor yaşamına nokta koyduğunu açıkladı.

              İngiltere'de bir turnuvada kokain için yapılan testi pozitif çıkan Çek asıllı İsviçreli raket Martina Hingis, spor dünyasını şaşkına çevirdi.

              5 kez grand slam kazanan ve 209 hafta dünya sıralamasında bir numara kalan Hingis, ikinci kez tenisi bıraktığını açıklarken, performans artırıcı ilaç aldığı suçlamalarını reddetti.

              Bir basın toplantısı düzenleyen Hingis, hakkında asılsız suçlamalar olduğunu öne sürdü. 27 yaşındaki ünlü raket, "Wimbledon sırasında kokain kullandığım söyleniyor. Bu çok korkunç bir iddia. Hiçbir zaman uyuşturucu veya doping maddesi kullanmadım. Yüzde 100 masumum" dedi.

              Hingis masum olmasına karşın sporu bırakma kararı almasını ise, "Önümüzdeki yedi yılımı suçsuzluğumu ispatlamaya çalışmakla geçirmek istemiyorum" diyerek açıkladı.

              Kariyerinde 5 Grand Slam turnuvası şampiyonluğu bulunan Hingis, kokain kullandığı öne sürülen Wimbledon Tenis Turnuvası’nda üçüncü turda elenmişti

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                #67
                Konu: Güncel Tenis Haberleri

                Nalbandian'dan geçit yok


                Madrid Masters Tenis Turnuvası’nın finalinde dünya klasmanının bir numarası Roger Federer'i yenen David Nalbandian, Paris Masters Turnuvası’nda da güçlü rakibini yenmeyi başardı.

                Paris Masters Tenis Turnuvası’nın üçüncü turunda dünya klasmanının bir numarası Roger Federer ile David Nalbandian karşı karşıya geldi.

                İki hafta önce Madrid'deki finalde Arjantinli rakibine yenilen Federer, rövanşı almak amacıyla korda çıktıysa da bir kez daha yenilmekten kurtulamadı.

                Nalbandian ilk seti 6-4 aldıktan sonra ikinci seti de 7-3'lük tie-break ile kazanarak çeyrek finale yükseldi.

                2 numaralı seribaşı Rafael Nadal, Satnislas Wawrinka'yı 6-4 ve 6-3'lük setlerle yenerken, 6 numaralı seribaşı James Blake, 10 numaralı seribaşı richard gasquet'ye 6-4'lük iki set sonucunda yenildi

                Yorum

                • mazlum22
                  Senior Member
                  • 03-03-2006
                  • 7143

                  #68
                  Konu: Güncel Tenis Haberleri

                  Nalbandian tırmanıyor


                  David Nalbandian, Madrid Masters'dan sonra Paris Masters Tenis Turnuvası'nı da kazandı. Finalde Rafael Nadal'ı 2-0 mağlup eden Arjantinli raket, dünya klasmanında dokuzuncu sıraya yükseldi.

                  Teniste David Nalbandian rüzgarı dinmiyor. Arjantinli raket, Paris Masters Tenis Turnuvası'nda dünya klasmanının 2 numarası İspanyol Rafael Nadal'ı 6-4 ve 6-0'lık setlerle 2-0 yenerek şampiyon oldu.

                  Madrid Masters'da çeyrek finalde yendiği rakibiyle 2 hafta sonra Paris'te finalde karşılaşan 25 yaşındaki Nalbandian, 68 dakika süren mücadelede özellikle ikinci setteki oldukça etkili bir oyunla zafere ulaştı.

                  Madrid Masters finalinde Federer'i yenen Nalbandian, Paris'te de kazanarak üst üste ikinci kupasına uzanırken, dünya klasmanında da dokuzuncu sıraya yükseldi.

                  Fransa'da daha önce hiç maç kaybetmeyen Rafael Nadal ise, Andre Agassi'den sonra aynı sezonda Fransa Açık ve Paris Masters'ı kazanan ikinci isim olma şansını kaçırdı.

                  Kanada'da düzenlenen 175 bin dolar ödüllü Quebec City Challenge Tenis Turnuvası'nı ise, finalde Ukraynalı Julia Vakulenko'yu 2-0 mağlup eden ABD'li Lindsay Davenport kazandı.

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    #69
                    Konu: Güncel Tenis Haberleri

                    Madrid'de favoriler iyi başladı


                    WTA sezonunun kapanış turnuvası olan Sony Ericsson'da, Ana Ivanovic, Justine Henin ve Maria Sharapova, ilk maçlarında rakiplerini mağlup ettiler.
                    2007 sezonunu 1. sırada tamamlayan Henin, ilk maçında Rus Chakvetadze'yi 2-0 yendi.

                    Teniste WTA sezonunun kapanış turnuvası olan Sony Ericsson Şampiyonası, Madrid'de başladı.

                    Dünyanın en iyi 8 oyuncusunun katıldığı şampiyonanın ilk gününde Ana Ivanovic, Justine Henin ve Maria Sharapova, rakiplerini mağlup etti.

                    Sırp Ivanovic, dünya klasmanının 2 numarası Svetlana Kuznetsova ile oynadığı mücadelede ilk seti zorlanmadan 6-1 kazandı. İkinci sette toparlanan Kuznetsova, rakibini 6-4’lük skorla geçerek maçı final setine taşıdı. Son sette Kuznetsova’yı 7-5 ile geçen Ivanovic, maçı 2-1 kazandı.

                    Turnuvanın son şampiyonu olan Justine Henin, ilk maçında Anna Chakvetadze ile karşılaştı. İlk kez sezon sonu şampiyonasında raket sallayan rakibini 6-1 ve 7-6'lık setlerle 2-0 mağlup etti.

                    Günün diğer maçında ise Maria Sharapova ile Daniela Hantuchova karşılaştı. Sharapova, Hantuchova’yı 6-4, 7-5'lik setlerle 2-0 mağlup etti.

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      #70
                      Konu: Güncel Tenis Haberleri

                      Henin'den muhteşem kapanış


                      WTA sezonunun kapanış turnuvası olan Sony Ericsson Şampiyonası'nı, finalde Rus Maria Sharapova'yı 2-1 yenen dünya klasmanının bir numarası Belçikalı Justine Henin, üst üste ikinci kez kazandı.Henin (solda), Sharapova ile oynadığı 8 maçın 6'sını kazandı.

                      İspanya'nın Madrid kentinde düzenlenen 3 milyon dolar ödüllü WTA sezon sonu turnuvası Sony Ericsson Şampiyonası'nı Justine Henin kazandı.

                      Son şampiyon Justine Henin, büyük çekişme içinde geçen ve üç saat 25 dakika süren final mücadelesinin ilk setini 7-5 kaybetti. İkinci sette rakibini aynı skorla geçen Henin, maçı üçüncü sete taşıdı.

                      Final setini 6-3, maçı da 2-1 kazanan Belçikalı tenisçi, Madrid'de üst üste ikinci kez mutlu sona ulaştı. Bu sezon katıldığı 14 turnuvadan 10'unu kazanma başarısını gösteren Henin, 1997 yılında 12 turnuva kazanan Martina Hingis'ten sonra bir sezonda en fazla şampiyonluk elde eden tenisçi oldu.

                      Kariyerinde 39. turnuva zaferine ulaşan Belçikalı raket, bir sezonda beş milyon dolardan fazla para ödülü kazanan ilk bayan tenisçi olarak da tarihe geçti.

                      Yorum

                      • mazlum22
                        Senior Member
                        • 03-03-2006
                        • 7143

                        #71
                        Konu: Güncel Tenis Haberleri

                        Gonzalez Federer'i ilk kez üzdü


                        Fernando Gonzalez, ATP Masters Tenis Kupası'nda karşılaştığı dünya klasmanının bir numarası Roger Federer'i 2-1 yenerek rakibiyle oynadığı 11. maçta ilk galibiyetini elde etti.



                        Çin'in Şangay kentinde devam eden yılın en başarılı 8 erkek tenisçisinin mücadele ettiği Sezon Sonu Masters Kupası'nda Kırmızı Grup'ta ilk maçlar oynandı.

                        7 numaralı seri başı Fernandoz Gonzalez, dünya klasmanının bir numarası Roger Federer'i yenerek önemli bir sürprize imza atti.

                        Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmada 1-0 yenik duruma düşen Şilili raket, sonraki iki seti 7-6 ve 7-5'lik sonuçlarla alarak rakibini 2-1 yendi. Bu sonuçla Gonzalez, daha önce 10 kez yenildiği Federer’e karşı ilk galibiyetini elde etti.

                        Son şampiyon Federer ise, 25. Master Tenis Kupası maçında üçüncü yenilgisini aldı.

                        Grupta oynanan diğer karşılaşmada, 5 numaralı seri başı ABD'li Andy Roddick, 4 numaralı seri başı Nikolay Davydenko'yu, 6-3, 4-6 ve 6-2'lik setlerle 2-1 yendi.

                        Yorum

                        • mazlum22
                          Senior Member
                          • 03-03-2006
                          • 7143

                          #72
                          Konu: Güncel Tenis Haberleri

                          Zaferin adı Federer


                          Roger Federer, ATP Sezon Sonu Masters Kupası finalinde İspanyol David Ferrer'i 3-0 yenerek 2007 sezonunu kupayla tamamladı. Dünya klasmanının bir numarası bu turnuvayı 4. kez kazanma başarısı gösterdi.


                          Çin'in Şangay kentinde düzenlenen ve sezonun en iyi sekiz raketinin katıldığı ATP Masters Kupası finalinde, dünya klasmanının bir numarası Roger Federer ile turnuvada finale set vermeden çıkan David Ferrer karşı karşıya geldi.

                          Federer, daha önce 7 kez karşılaştığı ve hiç yenilmediği David Ferrer'i finalde, 6-2, 6-3 ve 6-2'lik setler sonunda 3-0 mağlup ederek 2007 sezonunun son turnuvasında kupanın sahibi oldu.

                          Bu turnuvada 5. kez final oynayan ve 4. zaferini yaşayan İsviçreli raket, Masters Kupası'nı 5 kez kazanan Ivan Lendl ve Pete Sampras'tan sonra 4 kez muntlu sona ullaşan Ilie Nastase ile birlikte ikinciliği paylaştı. Federer, kaybettiği tek finali 2005'te David Nalbandian'a karşı yaşamıştı.

                          Seneyi zirvede tamamlayan Federer, 3'ü Grand Slam olmak üzere bu sezonkş 8., 70 kez final oynadığı kariyerinde ise 53. turnuvasını kazandı.

                          Şampiyonluk ödülü olarak 1.2 milyon dolar kazanan İsviçreli raket, 2007 sezonu toplamında ise 10 milyon doları aşarak bu rakamı geçen ilk tenisçi oldu.

                          Yorum

                          • mazlum22
                            Senior Member
                            • 03-03-2006
                            • 7143

                            #73
                            Konu: Güncel Tenis Haberleri

                            Halef selefi yendi


                            Tenis dünyasının son 10 yılına damga vuran iki tenisçi Roger Federer ile Pete Sampras Güney Kore'nin başkenti Seul'de bir gösteri maçı yaptı. Dünya klasmanının bir numarası Federer, 2003 yılında emekli olan eski bir numara Sampras'ı 2-0 mağlup etti.

                            Tenis dünyasının iki ünlü yıldızı Pete Sampras ile Roger Federer, Seul'de 12 bin kişi izlediği gösteri maçında karşı karşıya geldi.

                            Özellikle 90'lı yıllara damga vurduktan sonra 2003 yılında profesyonel tenis kariyerini noktalayan Pete Sampras, kendisinden 10 yaş küçük halefi Federer ile ikinci kez karşı karşıya geldi.

                            İkilinin 2001 yılında Wimbledon 4. turunda yaptığı maç büyük çekişmeye sahne olmuş ve dönemin genç raketi Federer sürpriz yaparak deneyimli rakibini yenmeyi başarmıştı.

                            Bu maçta ise sürpriz yoktu. Federer ilk maçtan 6 yıl sonra bu kez 6-4 ve 6-3'lük iki setle Sampras'ı mağlup etti. 36 yaşındaki Sampras halen 14 şampiyonlukla en çok Grand Slam Turnuvası kazanan tenisçi unvanını elinde bulunduruyor. Bugüne dek 12 Grand Slam Turnuvası kazanan 26 yaşındaki Federer ise Sampras'ın rekorunu kırmaya aday...

                            Birleşik Amerikalı Sampras, maçın ardından, "Bu benim için bir geri dönüş değil. Spor kariyerimde yapabileceğim her şeyi yaptım. Şimdi karımla ve iki çocuğumla evde oturup Roger'nin maçlarını seyrekmek bana yetiyor. Geri dönmem için bir neden yok" dedi.

                            Federer ile Sampras biri Kuala Lumpur'da diğeri Macau'da olmak üzere iki gösteri maçı daha yapacak

                            Yorum

                            • mazlum22
                              Senior Member
                              • 03-03-2006
                              • 7143

                              #74
                              Konu: Güncel Tenis Haberleri

                              Sampras bu kez zorladı


                              Tenis dünyasının iki efsane isimi Roger Federer ile Pete Sampras arasında yapılan gösteri maçlarının ikincisini de Federer kazandı. Dünyanın bir numarası İsviçreli raket bu kez tie-break setleriyle sonuca gitti.

                              Tenis dünyasının son 10 yılına damga vuran iki isim Roger Federer ve Pete Sampras, Güney Kore'den sonra Malezya'da da bir gösteri maçı yaptı.

                              Büyük çekişmeye sahne olan maçın iki seti de tie-break ile belirlendi. Yaklaşık 1,5 saat süren maçta Federer, tie breakleri 8-6 ve 7-5 alarak galip gelmeyi bildi.

                              Özellikle 90'lı yıllara damga vurduktan sonra 2003 yılında profesyonel tenis kariyerini noktalayan Pete Sampras, kendisinden 10 yaş küçük halefi Federer ile üçüncü kez karşı karşıya geldi.

                              İkilinin 2001 yılında Wimbledon 4. turunda yaptığı ilk maç büyük çekişmeye sahne olmuş ve dönemin genç raketi Federer sürpriz yaparak deneyimli rakibini yenmeyi başarmıştı. Hafta başında Güney Kore’de yapılan ilk gösteri maçını da Federer 6-4 ve 6-3'lük iki setle kazanmıştı.

                              Sampras maçtan sonra, "Tenis oynamayı özledim. Ama, Roger ile oynamayı özlemedim. ATP turda mücadele etmek çok zor. Şimdi ailemle geçirdiğim hayatımdan memnunum" diye konuştu.

                              Federer ise, "Kolay bir maç olmadı. Pete hala çok iyi oynuyor" dedi

                              Yorum

                              • mazlum22
                                Senior Member
                                • 03-03-2006
                                • 7143

                                #75
                                Konu: Güncel Tenis Haberleri

                                Son maç Sampras'in


                                Tenisin 1 numarası Roger Federer ile eski 1 numara Pete Sampras arasındaki gösteri maçlarının üçüncüsü ve sonuncusunda gülen taraf ABD'li raket oldu. Sampras, böylece Federer'e karşı ilk kez galip geldi.


                                Asya'da 3 gösteri maçından oluşan mini bir tur gerçekleştiren tenisin efsane isimlerinden Pete Sampras ile günümüzün 1 numarası Roger Federer arasındaki son maçta gülen taraf Sampras oldu.

                                Kariyerinde 14 Grand Slam birinciliği bulunan 36 yaşındaki Sampras, Çin'in Macau kentindeki maçta Federer'i 7-6 ve 6-4'lük setlerle mağlup etmeyi başardı. Profesyonel turda tek maçlarını 2001 yılı Wimbledon turnuvasında oynayan ve bu karşılaşmadan önceki iki maçı olduğu gibi o maçta da efsanevi raketi yenen İsviçreli Federer, Sampras'a karşı ilk kez yenildi.

                                Maç sonrasında Federer, Sampras'ın sert zeminlerde hala dünyanın ilk 5'indeki oyuncuları yenebilecek seviyede olduğunu söylerken, Sampras ise 12 Grand Slam zaferi bulunan İsviçrelinin çok kısa bir süre içinde kendisine ait 14 turnuvalık rekoru kıracağını belirtti.

                                Federer, serinin Seul'de oynanan ilk maçını 6-4, 6-3, Kuala Lumpur'da oynanan 2. maçını da 7-6, 7-6'lık setlerle galip tamamlamıştı.Tenisin 1 numarası Roger Federer ile eski 1 numara Pete Sampras arasındaki gösteri maçlarının üçüncüsünde gülen taraf ABD'li raket oldu. Sampras, böylece Federer'e karşı ilk kez galip geldi

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X