D-SMART VURGUNU

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ganidagli
    Senior Member
    • 25-06-2004
    • 3512

    D-SMART VURGUNU

    D-SMART VURGUNU

    Aydın Doğan'ın D-Smart'ı, durup dururken 'Maçları biz yayınlamak istiyoruz'diye ortaya çıktı. Amaç vatandaşa uydu ve dekoder satıp eski 'Teleon' gibi vurgun yapmak.

    YENİ PALAVRA HAZIR
    ÖNCE Avrupa Kupası maçlarını yayınlayacağız demişlerdi. Bu balon çabuk söndü. Yarınki F.Bahçe maçını TRT veriyor. Kimseye D-Smart satamayan Doğan medyası, hemen yeni bir palavra buldu.

    HÜRRiYET'E iNANMAYIN
    KENDİ gazetelerinde lig maçlarını yayınlayacakmış gibi haber yapıyorlar. Oysa maçlar üç sezon daha DIGITURK'te. Maksat geçmişteki Teleon örneğinde olduğu gibi vatandaşa dekoder satmak.

    Maçlar 2010’a kadar Digiturk’te
    Turkcell Süper Lig Yayın Hakları 2009-2010 Futbol Sezonu sonuna kadar Digiturk’te olmasına rağmen, D-Smart hiçbir hukuki dayanağı olmadan TFF’ye 2. başvuruda bulundu

    Lig maçlarının yayın hakkı 2010 yılı sonuna kadar Digiturk’te olmasına rağmen, D-Smart hiçbir hukuku dayanağı olmadan federasyona başvurdu. D-Smart yine nisan ayında federasyona aynı yönde bir başvuruda bulunmuş ve yeni bir ihale yapılamayacağı cevabını almıştı.

    Ulusoy’un 06.04.2007’deki Canlı Yayın Açıklaması:
    Haluk Ulusoy, ‘’Naklen yayın ihalesi 2008’de yapılacak mı?’’ şeklindeki soru üzerine “Bu tür haberlerin neden, nasıl çıktığını anlamak mümkün değil’’ dedi. Ulusoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim geçmiş dönemimdeki ihale, 2008 yılına kadar yapılmıştı. Daha sonra gelen Levent Bıçakcı yönetimi, rekabet kurulunun da görüşünü alarak, 2 yıl uzatma talebinde bulunduklarını ve bu talebi rekabet kurulunun kabul ettiğini, 2010 yılına kadar bu mukavelenin uzadığını bildirdi. Yönetimlerde devamlılık esastır. Biz bu esasa uyarız. 2010 yılına kadar bir ihalenin söz konusu olmayacağını söylemek durumundayız. 2008’de yeniden ihale olacak diye biz de okuduk, ama buna bir anlam veremedik.’’

    FEDERASYONUN D-SMART’A 09.04.2007 TARİHLİ YANITI
    Türkiye Futbol Federasyonu, geçtiğimiz hafta içinde Türkiye 1. Süper Ligi yayın haklarıyla ilgili yeni bir ihale yapılması için başvuruda bulunan D-Smart şirketinin talebini resmi bir yazıyla cevapladı.

    Futbol Federasyonu tarafından verilen cevabi yazıda Türkiye Futbol Federasyonu’nun hukuki yapısına vurgu yapıldı ve yayın haklarının ihaleye çıkarılması konusunda şu ifadelere yer verildi: “Tüm bu kanuni düzenlemeler doğrultusunda Federasyonumuz 2005 yılında almış olduğu Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda; 19.07.2004 tarihinde imzalanan ve 2004-2005, 2005-2006, 2006-2007, 2007-2008 futbol sezonlarına ait Türkiye 1. Süper Ligi yayın haklarını Digital Platform İletişim Hizmetleri Anonim Şirketi’ne devreden sözleşmeyi, 2008-2009, 2009-2010 sezonlarını kapsar şekilde iki yıl için aynı firmaya devredilecek şekilde uzatmış ve iki yıllık uzatma sözleşmesine ilişkin olarak Rekabet Kurulu tarafından menfi tespit kararı verilmiştir.

    PANİK İÇİNDELER
    Yukarıda açıklananlar neticesinde ve ilgi yazınızda yer alan talepler hakkında, yayın hakkının devrinin sona erdiği 2009-2010 sezonunun dikkate alınması gerektiğini, 2009-2010 futbol sezonu sonuna kadar Digital Platform İletişim Hizmetleri Anonim Şirketi’nin yayın haklarına sahip olduğunu bilgi edinmenizi rica ederiz.”

    Yukarıda yer alan açıklamalar, Rekabet Kurulu’nun resmi internet sitesinde yeralan 22.09.2005 tarih ve 05-59/880-237 sayılı gerekçeli kararı ve TFF ile Digiturk arasında imzalanan Ek Protokol ile Yayın Haklarının 2010’a kadar DIGITURK’te olduğu bu kadar aşikar iken, D-Smart’ın bu başvurusunun hukuki ve ticari zemine oturmadığı açıktır.

    Konuyla ilgili yaptığımız görüşmede Digiturk yetkilileri bu duruma kendilerinin de şaşırdığını, 4 ay önce yapılan başvurunun resmi yazıyla reddedilmesine rağmen ısrarla teklifin yinelenmesini anlayamadıklarını ve bu kuruluşa karşı gerekli hukuki prosedürlere başlayacaklarını ifade ettiler.

    Geçtiğimiz günlerde D-Smart tarafından yapılan reklam ve tanıtımlarda GS-BJK-FB’nin Avrupa’da oynacakları karşılaşmaların deplasman maçlarının D-Smart’ta yayınlanacağı belirtilmiş, ancak karşılaşmalardan biri LigTV’de yayınlanmış ve önümüzdeki Çarşamba günü oynanacak Anderlecht- Fenerbahçe karşılaşması da TRT tarafından yayınlanacaktır.

    Bu durum D-Smart’ın kutu sattığı vatandaşlardan gelen tepkileri, iade taleplerini engelleme çabalarından biri olabilir.

    Yine bir önceki futbol ihalesinden önce aynı grup tarafından aylar önce başlayan Free TV adındaki benzer kutu satışı çabaları, Doğan Grubu’nun ihaleden çekilmesiyle başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

    D-Smart’taki bu panik, tüketiciye bugüne kadar vaat edilenlerin yerine getirilememesinin bir sonucu olarak başarısız giden uydu receiver satışlarını artırma çabasından ibarettir.

    Sözkonusu teklifin, yaklaşık 7 yıldır sorunsuz giden ve Avrupa’nın ileri gelen ülkeleriyle paralel ilerleyen Futbol Yayın Hakları konusunu karıştırmaktan başka bir sonuç doğurmayacağı aşikardır.

    Bugüne kadar kendilerini Faturasız Digital Platorm olarak tanımlayan ve iddia eden D-Smart, dün yaptığı açıklamada maçları almaları halinde, maçları Digiturk’ten daha ucuza satacaklarını beyan etmektedir, bu da yakında fatura keseceklerini ve ücretli yayın yapacaklarını, yani tüketiciler nezdinde yine yanıltıcı beyanlar verdiklerini itiraf etmeleri anlamına gelmektedir.

    28.08.2007 09:22:16


    Kaynak
    Son düzenleme ganidagli; 28-08-2007, 19:58.
İşlem Yapılıyor
X