Titreşim, obezitenin gelişimini engelliyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • frantic
    Senior Member
    • 26-01-2004
    • 3696

    Titreşim, obezitenin gelişimini engelliyor

    ABD’de yapılan bir araştırma, az şiddetteki titreşimlerin genç farelerde obezitenin gelişimini engelleyebileceğini ortaya koydu.
    CHICAGO - New York Üniversitesinden Biyoloji Mühendisi Clinton Rubin ve ekibi, titreşimli bir platforma 15 hafta boyunca her gün 15 dakika koyulan genç farelerin hareketsiz platformdaki farelere göre yüzde 30 daha az yağ biriktirdiğini gördü.
    Bu, gençlerin obezite eğilimini ilaç kullanmadan kontrol etmenin bir yolu olabilir” diyen Rubin, “Bu yöntem, şişman çocukları zayıf çocuklara dönüştürmez, ancak kilo alma eğilimlerini kontrol etmeye yardım edebilir. Eğer gençlerin kilo almasını sınırlayabilirsek, daha sonra şeker ya da kalp-damar hastalıklarına yakalanma riski de azalabilir” diye konuştu. Araştırma, mekanik bir uyarıcının, yağ hücrelerinden çok, kas hücrelerine dönüşmesi için kök hücrelerinin gelişimini etkileyerek yağ birikimini önleyebileceğini de gösteriyor.

    Daha önce yapılan araştırmalar, kalori yakmayı sağlayan fiziksel aktivitenin en azından gençlerde kilo alımını engellemenin tek yolu olmadığını göstermişti.

    Bilim adamları, titreşimin psikolojik etkisini henüz bilmiyor, ancak bir varsayıma göre titreşim, kasların kasılması ve rahatlamasını sağlayabiliyor, bu da kasların güçlenmesini ve kemiklere baskıya neden oluyor.

    Araştırma, Proceedingsof the National Academy of Sciences dergisinde yer alıyor.
İşlem Yapılıyor
X