KARDEŞLİK DESTANI

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • hamzab
    Junior Member
    • 06-12-2006
    • 26

    KARDEŞLİK DESTANI

    lloveKARDEŞLİK DESTANIllove
    Bu bayram anadolunun fedakar ve yiğit insanları yeni bir destana daha imza attılar. Bir çok insan bayram tatilini geçirmek için tatil beldelerinde, kayak merkezlerinde soluğu alırken, Yıllardır dünyanın dörtbir yanında destanlar yazan gönüllüler hareketinin yiğit fertleri, Kimse Yokmu derneği öncülüğünde bu bayramı doğudaki kardeşleriyle kucaklaşma bayramına dönüştürdüler. Suyun ötesinden gelen bir işaret insanların çoluk çocuklarını bırakarak bayramı, herkesin terör korkusuyla gitmeye bile korktuğu bu dönemde doğu illerinde geçirmelerine ve kurbanı vesile kılarak gönülleri feth etmelerine yetti.
    Bayram herkesin akrabalarıyla, sevdikleriyle bir araya gelme vesilesidir. İnsanlar hem ibadet neşvesiyle Kurbanlarını keser, kestikleri kurbanın etlerini çevrelerindeki eş dost akraba ve muhtaç insanlara dağıtarak gönülleri kazanır, hem de büyüklerini ve sevdiklerini ziyaret ederek dayanışmayı arttırır. Ancak bu bayramda binlerce insan birlik beraberlik ve kardeşlik duygularıyla yollara düştü. Yıllardır türlü oyunlarla koparılmaya çalışılan doğu ve güneydoğu illerindeki kardeşleriyle birlikte bayram geçirmeyi kurbanlarını oralarda keserek bölge halkının imdadına yetişmeyi ve bu vesileyle gönüllerin kucaklaşmasını sağlamayı kendi evlerinde çoluk çocuklarıyla birlikte bayram geçirmeye tercih ettiler. Bu her babayiğidin harcı olacak bir fedakarlık değildir. Bu ancak adanmış insanların bu vatanın bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan gerçek vatan sevdalılarının eseridir. Mesele sadece herbir aileye verilen üç beş kilo etten ibaret değil, asıl mesele bunun vesili kılınarak bir köprü oluşturulması ve gönül bağının te’sisidir.
    Batı illerinden, İstanbul, İzmir, Bursa, Manisa, Denizli, Ankara, Konya,… ve daha ismini sayamadığımız bir çok ilden ilçeden ve hatta güzel ALANYA’mızdan binlerce insan bu destana imza atmak için bu kervana katıldılar. Diyarbakır’da, Siirt’te, Batman’da, Van’da, Mardin’de, Ağrı’da ve doğunun birçok ilinde ve ilçesinde destanlar yazdılar. Kesilen atmışbin kurban hisselere bölündü, oluşturulan yardım paketleri ihtiyaç sahipleri hiçbir şekilde rencide edilmeden yağan kara ve kışın şiddetine aldırmadan, bizzat köy köy, mahalle mahalle dolaşılarak evlerine teslim edildi. Gidilen yerlere çeşitli gıda ve giyim malzemeleride götürülerek muhtaç insanların yaralarına bir nebze olsun derman olunmaya çalışıldı. Yöre insanı yapılan büyük fedakarlığı anında fark etti ve hakkı yiğitlere teslim etti. Evleriyle birlikte kalplerinin ve gönüllerinin kapılarını ardına kadar açtılar. Böyle bir günde memleketini bırakıp bizimle birlikte bayram geçirmeye gelen bu insanlar bizim gerçek kardeşlerimizdir. Hepimiz biriz kimse bizi birbirimizden ayıramaz mesajı verdiler o anlamlı bakışlarıyla. Yıllardır kapısı çalınmamış, en az yedi sekiz çocuğuyla tek gözlü evlerde yaşam mücadelesi veren, hastalıklar ve sefaletle boğuşan bir çok aile gözyaşlarıyla karşıladı bayram günü hiç beklemediği yerlerden gelen bu yiğitleri, yılların verdiği hasret her iki tarafında gözlerinden okunuyordu. Yardıma koşan insanların yüzünde yıllardır neredeydik niye daha önce buralara gelmeyi akıl edemedik burukluğu okunuyordu. Bir çok insan artık bundan sonra kendi evimde bayram geçirmek haram bana, ömrüm boyunca bayramlarımı buralarda geçirmeye karar verdim diyordu kameralara yansıyan görüntülerinde.
    Bu bayram birkez daha bu vatanı bölmeye çalışan leş kargalarına destansı bir şamar indirildi. Dünya alem gördü ki bu milletin ayrısı gayrısı yok, doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle, Edirne’den Hakkariye kadar vatanın tamamı bir bütündür. Kimsenin bu milleti bölmeye gücü yetmeyecektir. Bu vatanın gerçek sevdalıları buna müsaade etmeyecektir. Her ne kadar ismi Nur olmasına rağmen nurdan nasibi olmayan muannid ve kalbine mühür vurulmuş basiretsiz ve milletin değerlerini hiçe sayan mukaddes saydığı unsurları içine sindiremeyen kişilerin öncülük ettiği, at gözlükleri takmış kesimler bu işin mimarına ve bu gönüllüler hareketine çamur atmaya devam etse bile, kimseyle şahsi hesabı olmayan bu sevgi kahramanları yollarına devam ediyor ve bu çalışmalar sayesinde bu vatanın altını oymaya çalışan hainlerin tüm oyunları suya düşüyor, tezgahları kendi başlarına geçiyor. Bu topraklar üzerinde hesapları olan şer odakları bilsinler ki hiçbir zaman attıkları fitne ve ayrılık tohumları tutmayacaktır. Bu milletin basireti ve feraseti buna fırsat vermeyecektir.
    Hamza BAYRAM
İşlem Yapılıyor
X