Irak sınırında uçak ve bomba sesleri

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • fuga
    Senior Member
    • 27-08-2004
    • 6397

    Irak sınırında uçak ve bomba sesleri

    Irak sınırında uçak ve bomba sesleri

    25 Aralık, 2007 12:21:00 (TSİ)

    Hakkari'nin Çukurca ilçesinde Irak sınır hattında uçak ve bombardıman sesleri duyuldu.

    Reuters haber ajansı, Kuzey Iraklı sınır yetkililerine dayanarak, Türk savaş uçaklarının sınırın Irak tarafını bombaladığını, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını duyurdu.

    Keşif uçakları, bu sabah 10.00 ile 11.30 saatleri arasında Çukurca'nın Irak sınırındaki Üzümlü, Uzundere, Çayırlı, Çınarlı ile Irak'ın kuzeyindeki Kanimasi bölgesinde uçuş yaptı.

    Keşif uçaklarının uçuşunun ardından, sınırın Irak kesiminde bomba sesleri duyuldu.

    Şırnak'ta da terör örgütü PKK'nın etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgede başlatılan operasyonlar aralıksız sürdürülüyor.

    Sabah saatlerinde Gabar ile Küpeli dağlarına doğru Skorsky ve Kobra helikopterinin uçuşları devam etti.

    Operasyonda arama tarama faaliyetlerinin aralıksız sürdürüldüğü, bölgede teröristlere ait çok sayıda sığınak ve yaşam malzemesinin imha edildiği belirtildi.

    TSK'nın operasyonları

    1 Aralık 2007: Terörle mücadele kapsamında sınır ötesinde ilk nokta operasyon yapıldı.

    Genelkurmay, 'Irak sınırları içinde 50-60 kişilik PKK'lı terörist gruba müdahale edildiğini duyurdu.

    16 Aralık 2007: Sınır ötesi ikinci operasyon (hava harekatı) yapıldı. Genelkurmay, TSK'nın Kandil Dağı'nı bombaladığını açıkladı.

    17-18 Aralık 2007: Türkiye-Irak sınırını geçmeye çalışan teröristlere müdahale edildi. Bölgede konuşlu kara birlikleriyle sıcak takip yapıldı. Operasyon, Şemdinli Yeşilova bölgesinde sınırdan birkaç kilometre derinlikte gerçekleştirildi.

    22 Aralık 2007: Türk savaş uçakları, Kuzey Irak'taki terör örgütü hedeflerine yönelik operasyonda Amediye çevresindeki kampları hedef aldı.

    Operasyonda hedef, Kandil'den sonra en büyük terörist kampının bulunduğu Zap ile Cemço bölgeleri oldu. Operasyonda ayrıca Amediye bölgesindeki Metina, Hakurk, Zap ve Haftanin kampları vuruldu.
İşlem Yapılıyor
X