Fransız aydınlar Sarkozy'e tepkili

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • fuga
    Senior Member
    • 27-08-2004
    • 6397

    Fransız aydınlar Sarkozy'e tepkili

    Fransız aydınlar Sarkozy'e tepkili

    25 Aralık, 2007 08:31:00 (TSİ)


    Sarkozy'nin Türkiye karşıtlığı Fransa'nın gündeminde

    CNN TÜRK

    Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine karşı çıkması ve Türkiye'nin AB sınırları içinde olmadığını iddia etmesi, Fransız aydınlarının tepkisini çekiyor.

    Son olarak Sarkozy'nin bir Osmanlı torunu olduğuna dikkat çeken araştırmacı Olivier Chartier makalesinde, "Biz, Sarkozy'nin dedelerinin Avrupasını tercih ediyoruz" diye yazdı.

    Fransız aydınlar, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin Türkiye karşıtı tutumu karşısında, Sarkozy'nin anne tarafının Osmanlı tebasındaki Selanikli bir "Yahudi" ailesine mensup olmasına dikkat çekiyor.

    Hala Galatasaray Lisesi ve üniversitesinde, tarih ve felsefe dersleri veren Fransız araştırmacı Olivier Chartier makalesinde Sarkozy'nin bu özelliğini yazdı.

    Chartier, Sarkozy'nin bir "Osmanlı torunu" olduğunu hatırlattı ve "Ailesinin bir bölümünün sığındığı toprakların Avrupalı olmadığı, üç nesil sonra torun Nicolas Sarkozy tarafından iddia ediliyor" dedi.

    Chartier, Sarkozy'nin seçim kampanyası sırasında, "Evet ben Selanikli bir Rumun torunuyum" ve "Beni, Selanikli bir Yahudi olan büyük babam yetiştirdi" şeklindeki sözlerini hatırlattı.

    Fransız araştırmacı, "Biz, küçük Asya, Kapadokya ya da Polonya muslukçularından korkanların değil, Nicolas Sarkozy'nin dedelerinin Avrupasını tercih ediyoruz" diye yazdı.

    Sarkozy'nin anne tarafından olan dedesi Benedict Mallah'ın, Osmanlı'nın kucak açtığı Sefarad Yahudilerinden olduğunu belirten Chartier, dedesinin kuzeni olan Ascher Mallah'ın da Galatasaray Lisesi'nden mezun olduğunu belirtti.
    Haber Videosu için tıklayınız
İşlem Yapılıyor
X