Tüp Bebek isteyenlere müjdeli haber

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • fuga
    Senior Member
    • 27-08-2004
    • 6397

    Tüp Bebek isteyenlere müjdeli haber

    Tüp Bebek isteyenlere müjdeli haber

    28 Aralık, 2007 14:24:00 (TSİ)
    Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneğinin (ÇİDER), özel bir hastaneyle başlattığı ''Mutlu Aileler Yaratalım'' projesiyle, çocuk sahibi olmak isteyen dernek üyelerine tek ödeme karşılığı bir yıl içinde 3 tedavi uygulanacak.

    Hilton Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan ÇİDER Başkanı Sibel Tuzcu, çocuk sahibi olmak isteyenlerin kurduğu derneğin 40 bin üyesi bulunduğunu ve en önemli misyonlarının kadınları doğru bilgilendirerek, işin uzmanı hekimlerle buluşturarak, çocuk sahibi olmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

    Tedavi sürecinde çiftlerin hem maddi, hem de manevi olarak birçok kayba uğradığını belirten Tuzcu, "Bu projeyle amacımız, özellikle anne olma umudunu yitirmiş adaylara bir fırsat daha tanımak" dedi.

    Proje kapsamında maddi gücü olmayanlara yönelik fon yaratmak için çeşitli etkinlikler yapacaklarını kaydeden Tuzcu, tasarımcı Hüseyin Küçük'ün Şubat ayında düzenleyeceği "Ruhum ve Kadın" konulu defilesinin gelirini bunun için bağışlayacağını söyledi.

    Özel Nene Hatun Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi Direktörü Aytuğ Kolankaya da son 10 yılda tedavilerle gebelik oranlarının 2 katına çıkmasına rağmen gebelik elde etmede başarı oranının en fazla yüzde 50 civarında olduğunu anlattı. Dünyada tedavi edilebilir kısırlık olarak tanımlanan infertilite oranının yüzde 15-20 civarında olduğunu kaydeden Kolankaya, Türkiye'de asgari 1 milyon çiftin bu sorunu yaşadığının tahmin edildiğini bildirdi.

    İnsanların tüp bebek için ya çevreden borç veya kredi aldığını ya da bir şeylerini sattığını ifade eden Kolankaya, maddi kaygılar bir kenara bırakılınca tedaviden daha iyi sonuç alınacağına inandığını ifade etti.

    Kolankaya, bu durumdaki insanların tedavilerini devam ettirebilmeleri için ÇİDER'le bir protokol imzaladıklarını kaydederek, şöyle konuştu:

    "Buna göre ÇİDER üyesi bir hastaya tek ödeme karşılığında bir yıl içinde 3 kez tüp bebek tedavisi uygulanacak. Eğer bunun sonucunda gebelik gerçekleşmezse hastaya tedavi ücretinin tamamı geri ödenecek.

    Ödenecek ücret ise 3 tedavi ücretine eşit olmayacak. Amacımız insanların tedaviye devam etmesini sağlamak. Projeden yararlanmak isteyenler için yeterli yumurta rezervi olması ve en fazla 40 yaş kriterlerini getirdik.

    Bunlar zaten Sağlık Bakanlığının da tüp bebek kriterleri. 40 yaş üstü olanlar ve maddi durumu iyi olmayanlar için de fon yaratılacak."

    Toplantıya katılan ve tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olan Filiz Acar da yaşadığı deneyimi katılımcılarla paylaştı.
İşlem Yapılıyor