Celal Talabani BOP için Erdoğan ve Gül’e övgüler dizdi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Kadim
    Senior Member
    • 30-01-2004
    • 4782

    Celal Talabani BOP için Erdoğan ve Gül’e övgüler dizdi

    Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Fethullah’a yakınlığı ile bilinen Bugün gazetesi aracılığı ile Erdoğan ve Gül’e övgüler dizdi. Celal Talabani, Gül ve Erdoğan’ın Türkiye’nin demokratikleşme projesinin önderliğini yürttüklerini ve bu projenin Irak’ın kuzeyindeki sözde Kürt yönetiminin de çıkarına olduğunu söyledi. Talabani, PKK’ya af konusunu da “bence af, demokratikleşmeyle beraber çözüm olabilir. Başbakan Erdoğan affı çıkarırsa çok iyi olur” diyerek değerlendirdi.


    Iraklı kürt lider Celal Talabani, Fethullah Gülen tarikatına yakınlığı ile tanınan Bugün gazetesi aracılığı ile Tayyip-Gül ikilisine olan hayranlığını dile getirdi. Talabani ile görüşmeyi gerçekleştiren Mehmet Metiner de Talabani’nin Eroğan ve Gül’e duyduğu hayranlık kadar Kürt Lidere övgüler yağdırdı. Talabani bu röportajla Ankara’ya önemli mesajlar gönderdi.

    Celal Talabani bir Kürt lider olarak Başbakan Erdoğan’ı şu sözlerle değerlendirdi:
    “Bence Sayın Erdoğan Türkiye'de çok büyük bir demokratikleşme projesine önderlik ediyor. Bu demokratikleşme süreci sadece Türkiye'nin çıkarına değildir; aynı zamanda Irak'ın, Kürt Yönetimi’nin de ve genelde Ortadoğu'nun da çıkarınadır. İnanıyorum ki Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın birlikte yürüttükleri bu demokratikleşme projesinin başarısı, hepimizin başarısı olacaktır.”

    Peki Tayyip-Gül ikilisinin sözümona Ortadoğu’nun çıkarına olan bu projedeki görevleri neydi. Başbakan Tayyip Erdoğan partisinin ilçe kongresinde şu sözlerle görevini tanımlıyordu:
    "Türkiye'nin Ortadoğu'da bir görevi var. Biz Genişletilmiş Ortadoğu ve K.Afrika Projesinin eşbaşkanlarından birtanesiyiz. Ve bu görevi yapıyoruz biz"
    Tayyip-Gül ikilisinin görevli olduğu Büyük Ortadoğu Projesi’nin haritasında ise Türkiye’nin Güneydoğusu Kürdistan olarak gösteriliyor. Bu harita Amerikan Silahlı Kuvvetler dergisinde yayımlanmıştı.
    Bu harita aynı zamanda Amerika Dışişleri Bakanı Condanize Rice’ın 7 Ağustos 2003 tarihinde Washington Post’a verdiği demecinde söylediği “Ortadoğu’da 22 Müslüman ülkenin haritasını değeştireceğiz” dediği harita.
    Talabani Abdullah Gül’e de şu övgüleri yağdırdı: “Abdullah Gül'ün dili de gül gibidir bilirim. Kendilerine selam ve hürmetlerimi iletiyorum. Tabii resmi davet gelirse memnuniyetle gelirim, niçin olmasın! Sayın Gül'ü Bağdat'ta ağırlamaktan şeref duyarız. Umarım koşullar elverdiğinde bu davet de gerçekleşir.”
    Talabani PKK’ya af konusunu da “Bence af, demokratikleşmeyle beraber çözüm olabilir. Başbakan Erdoğan affı çıkarırsa çok iyi olur” sözleriyle değerlendirdi.
    Talabani sözlerini şu mesajla noktaladı: “Türk halkının Erdoğan'ın kıymetini bilmesini ve onun sürdürdüğü demokratikleşme sürecine katkı sunmasını diliyorum. Türkiye'nin Kürtlerine gelince, onlara diyeceğim şu ki, Erdoğan Hükümetini desteklesinler. Türkiye Kürtleri kendi gelecekleri için Erdoğan'ı desteklemelidirler.”
  • ecelik
    Senior Member
    • 29-06-2004
    • 3902

    #2
    Konu: Celal Talabani BOP için Erdoğan ve Gül’e övgüler dizdi

    >Vah,vah,vah bu Büyük Ortadoğu Projesi,sakın siyonistlerin binlerce yılllık hedefi olan Büyük israil projesi olmasın?
    >Bu amacın gerçekleştirilmesi için Rice’nin de söylediği gibi bölgedeki 22 ülkenin sınırlarının değişmesi gerekiyor olmasın?
    >Ve bunun ilk adımları da Afganistan ve Irak’ın işgalleri olmasın
    >Şimdi büütn bunlara bizim sayın yöneticilerimiz de mi katılıyor düşünmek bile ürkütüyor beni inşallah yanılıyorumdur.

    Yorum

    • vinividivici
      Member
      • 19-03-2006
      • 657

      #3
      Konu: Celal Talabani BOP için Erdoğan ve Gül’e övgüler dizdi

      Toplumları bölmeye, parçalamaya ve abartı olmazsa milyonlarca masum insanın ölmesine, ülke sınırlarının değişmesine sebep olacak bu Proje adındaki İşgal Ve Yok Etme Planının eş başkanı kim??? bu projeye önderlik edenler yokmu bizim ülkemizden. ABD ye her fırsatta bizim dostumuz ve müttefikimiz diyenler kim??? Yazık Yazık. bu ülke öyle 5 dakika içinde hiçbir emek harcanmadan kurulmadı. Saygılarımla

      Yorum

      • necatikaya
        Member
        • 20-12-2005
        • 1066

        #4
        Konu: Celal Talabani BOP için Erdoğan ve Gül’e övgüler dizdi

        Senaryo yavaş yavaş uygulanmaya başladı.Fark edilmemesi için gündeme ehden püften olayları oturtup dikkatları dağıtıp işi götürüyorlar.E...eşbaşkan olmak kolaymı .??Yazık oluyor güzelim ülkemize.Yüzde 47 ler sevinsin.Sonuç vahim..

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X