Kıbrıs'ta İngiliz askeri üssüne saldırı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    Kıbrıs'ta İngiliz askeri üssüne saldırı

    İngiliz askerlerin Kıbrıs'taki varlığından rahatsız oldukları belirtilen bir grup göstericinin, buradaki İngiliz askeri üssüne taş ve havai fişekleri atarak, protesto ettikleri bildirildi.

    Kıbrıs'ın güneybatısındaki RAF Akrotiri İngiliz askeri üssü önünde toplanan 120 kişilik bir gösterici grubu, üssün kapısından içeriye doğu taş ve havai fişekleri fırlatarak, İngiliz askerlerinin adayı terk etmesini istedi.

    İngiliz askerlerinin Kıbrıs'daki varlığından rahatsız oldukları açıklayan göstericiler ile polis arasında arbede çıktı. Polis, arbede sırasında kimsenin yaralanmadığını ve göstericilerden gözaltına alınan olmadığını açıkladı. Öte yandan, gösterici grubunun, polisin dağılın ihtarı üzerine askeri üs önünden sloganlar eşliğinden ayrıldığı öğrenildi.

    Çöpü bomba zannettiler
    İngiliz askeri üssü yetkilileri, kısa bir süre once, üs yakınlarında bomba olduğundan şüphelenilen bir paket bulduklarını ve bomba uzmanlarının imha ettiği şüpheli paketin içinden çöp çıktığını açıkladı.

    Anten dikmek istediler
    2001 yılında meydana gelen olayda ise, İngiliz askerler bölgeye anten kurmak istemiş, fakat bölge halkı, antenin insan sağlığı açısından riskli olduğunu öne sürerek, karşı çıkmıştı.

    Akrotiri Üssü
    Kıbrıs'ın güneybatısında bulunan Akrotiri üssü, stratejik önemi olan bir bölgede bulunuyor ve İngiltere bu üssü 1960 yılından beri askeri faaliyet için kullanıyor.Akrotiri üssü, Akdeniz ve Ortadoğu'da egemenlik kurma hayalini taşıyan İngilizlere, gerektiğinde askerî bir yığınak bölgesi, hava kuvvetleri için mükemmel bir üs, insanlı/insansız istihbarat ve karşı istihbarat faaliyetleri için oldukça değerli fırsatlar sağlamakta.Bu nedenle İngiltere, Magosa yakınındaki Dikelya Üssü'nü ve Limasol yakınındaki Akrotiri Üssü'nü, dünyada kendi yönetimi ve denetimindeki hemen hemen bütün üslerini kapatmasına rağmen korumakta ısrar etmekte.

    Hürriyet
İşlem Yapılıyor
X