SEVGİYİ GÖSTERMEK

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    SEVGİYİ GÖSTERMEK

    Üniversitede hocamız şöyle bir olay anlatmıştı:

    “Yurt dışında bir yetimhanede kalan çocukların hepsi hastalanıyor. Vücutlarının her yerinde yaralar çıkıyor. Doktorlar muayene ediyor, araştırıyor ancak yaraların neden olduğunu ve nasıl iyileşeceğini bulamıyorlar. Uygulanan tüm tedaviler sonuçsuz kalıyor. O arada bir psikolog çocukları tedavi edebileceğini söylüyor ve yetimhane müdürüne, bu çocukların her gün 1 saat kucakta oturtulup sevilmesi gerektiğini söylüyor.

    Müdür ve görevliler, bu kadar saçma bir tedavi önerdiği için psikologa gülüyorlar. Ancak ellerinden bir şey gelmediği için uyguluyorlar. Çok kısa bir süre sonra çocuklarda iyileşme görülüyor. Psikolog şu açıklamayı yapıyor: Açıkça sevilmeyen çocuğun omuriliği kurur. “

    "İşte sevginin gücü bu!" diyor insan.

    Bazen velilere soruyorum, çocuklarınızı ne kadar seviyorsunuz diye. Çok, diyorlar. İnsan evladını sevmez mi? Elbette sever. Hem de çok. Ancak bunun ne kadarını gösteriyoruz evlatlarımıza? Bir düşünün en son ne zaman okşadınız çocuğunuzun saçlarını? Ne zaman dizinize oturttunuz? Ya da bunları hiç yaptınız mı? Özellikle babalar sevgisini çok fazla gösteremiyorlar. “Aman seversem şımarır “ diyorlar.

    Çocuklar sevgisizlikten kuruyacağına, sevgiden şımarsın. Ne olur.
    Bir velimiz vardı, çocuğu problemliydi. Adam çiftçiydi. Çok güzel bostanları, bahçeleri olduğundan söz etti. Çok iyi ürün alıyormuş, çocuğunun neden böyle olduğuna anlam veremiyormuş, yaptığı tüm işler evladı içinmiş. Mutlaka öyledir. Ancak velimiz sebzelerine gösterdiği ilginin yarısını evladına gösterse bu sorunları yaşamazdı.

    Evlatlarımıza iyi bir gelecek bırakmak için çalışırken; mutluluğunu, hüznünü ve en önemlisi büyüdüğünü göremiyoruz. Yarınını kurtarmak için, bugününü mahvediyoruz.

    Sevilmeyen çocuk, sevmeyi de bilmiyor maalesef.

    Dedem anlatmıştı. Onlar, babalarının yanında çocuklarını sevemezlermiş. Bu saygısızlık olarak algılanırmış. Dedelerimiz babalarımızı, babalarımız bizi sevemedi saygısızlık olmasın diye. Ve sevgimizi göstermeyi, sevmeyi unuttuk. Saygısızlık olmasın diye, sevgisiz kaldık.

    Anne babalar, çocuklarınıza onları ne kadar çok sevdiğinizi söyleyin ve gösterin. En azından torunlarınız kurtulsun.

    Tuna KAVAK
  • avþa bayraktar
    Junior Member
    • 26-12-2007
    • 363

    #2
    Konu: SEVGİYİ GÖSTERMEK

    Şımarmasın diye sevmemek mi, yoksa sevgiyi cıvıtıp şımartmak mı?
    Peki sevgi ve saygıyı neden atbaşı götürmeyelim. Çocuğu şımartasıya sevmek zorunda mıyız? Eğitimin ailede başladığı gerçeği nerede kaldı? Evladımıza saygı gösteriyor muyuz ki ondan bekleyelim. Saygı ile korkuyu karıştırdık, soru soran çocuğuna izlediğimiz tv den baş kaldırıp yanıt versek ne kaybederiz. Bizden alamadığı yanıtı elbet birinden alacak. Gerekli ki soruyor çocuk. Her sorduğuna evde yanıt bulan çocuk neden uzaklaşsın evinden? Hayırsızlık evlatta mı ana/babada mı? Şu anda bu forumu izlerken dersine yardım isteyen oğlunu/kızını "git annene/babana sor" diye kovalayanımız yok mu Allah aşkına.
    Haketmediğimiz şeylerde hayal kırıklığı kaçınılmaz. İstemek için hak gerek.
    Rahmetli Mehmet Akif Ersoy sonucu yazmış:
    ...
    Nur istiyoruz, sen bize yangın veriyorsun
    Yandık diyoruz, boğmaya kan gönderiyorsun
    ...

    Yorum

    • Kadim
      Senior Member
      • 30-01-2004
      • 4782

      #3
      Konu: SEVGİYİ GÖSTERMEK

      Açıkça sevilmeyen çocuğun omuriliği kurur.

      Ele ! Dile ! Ve bele ! Hükmetmek, edeb demek !
      Bu üçün iç yüzünü ! Anlamaya ver emek !
      İç yüzü ! ALLAH gibi yaratmakla ilgili !
      Olursak omurilik hakkında tam bilgili !
      Omurilik, epifiz, ipofiz içte gazdır !
      Hava ile temasta donarlar ! Bilen azdır !
      Sinir akımı, aynen elektrik akımı !
      Her üç gazı ateşler ! Yapılırsa bakımı !

      Sadece çocukların değil herkesin sırtı ve başının arkası sıvazlanmalı. Çünkü insan ruhunu en iyi besleyen şey o bölgeyi bir başkasının sıvazlayarak ısıtmasıdır. Arkamızda bir tabut var ama farkında değiliz. Eğer yüzümüzü içe dönersek onun yüzünü görürüz. Alın size bir sırıı kadim

      Not: Birilerinin arkadan enseye şaplak atmasından ne derecek gıcık olduğunuzu da hesaba katın...
      Son düzenleme Kadim; 08-01-2008, 18:38.

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X