İşte kitapsız,şerefsiz kahpe....

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    İşte kitapsız,şerefsiz kahpe....

    ,


    Diyarbakır'da askeri servis aracına yönelik saldırıyla ilgili 2 kişi daha gözaltına alındı. Toplam 9 zanlıdan 1'i serbest bırakılırken, diğerleri için ek gözetim süresi talep edildi. Fail E.P. ise, sorguda saldırının detaylarını anlattı.

    Şu anda toplam 8 kişi gözaltında bulunuyor.

    Diyarbakır'da gözaltına alınan ve ismi açıklanmayan bir zanlının, bombayı patlattığı bildirilen önceki gün yakalanan fail E.P.'ye yardım ettiği öne sürüldü.

    Bu kişi ve E.P.'ye dün gece olay yerinde tatbikat yaptırıldı. İki zanlı, 24 saat süreyle 'kısıtlılık kararı' alınarak avukatları ve aileleriyle görüştürülmedi.

    Önemli bir gözaltı daha

    Diyarbakır'daki patlama ve Van'da ele geçirilen bombalı minibüs ile ilgili olarak da terör örgütü PKK üyesi olduğu iddia edilen bir kişi Van'ın Başkale ilçesi Geçitvermez köyünde dün gece düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

    Gözaltına alınan K.A.'nın Diyarbakır'da 3 Ocak'ta meydana gelen patlama ile 4 Ocak'ta Van'da ele geçirilen bomba yüklü minibüs olayının şüphelisi olduğu iddia edildi.

    Gözaltına alınan ve ilçedeki Jandarma Komutanlığı'nda ifadesi alınan K.A., daha sonra Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne teslim edildi.

    Sorgusu süren zanlının Diyarbakır'a gönderilmesi bekleniyor.

    Fail E.P.'den itiraflar...

    Bomba konulan aracı satın alan ve patlamayı gerçekleştirdiği iddia edilen zanlı ve 6 akrabasının sorgusu ise sürüyor.

    E.P.'nin polisin parmak izi ve teknik takip yaptığını öğrenmesi üzerine amcasına ait evde gizlendiği ve bu eve yapılan baskınla küçük kardeşi, yengesi, amcasının çocuklarının da aralarında bulunduğu 6 kişiyle birlikte yakalandığı ortaya çıktı.

    E.P.'nin verdiği bilgiler ışığında soruşturmayı genişleten polis, olayla bağlantısı olduğu tespit edilen ve kimliği gizli tutulan 1 kişiyi daha teknik takibe aldı ve dün gözaltına aldı.

    E.P. sorgusunda patlamada kullandığı bomba yüklü otomobili olay günü öğle saatlerinde getirip dershanenin kapısının karşısına park ettiğini ve eylemi gerçekleştirmek için yakındaki parkta yaklaşık 4 saat beklediğini söyledi.

    Parkta hem bomba yüklü otomobili hem de subay ve astsubayları taşıyan sivil plakalı askeri servis aracının gelişini görebileceği bir yer seçtiğini anlatan E.P., "Askerleri taşıyan otobüs tam otomobile yaklaşırken, cep telefonu düzeneği ile infilak ettirdim" dedi.

    Olay yerindeki kargaşadan yararlanıp dikkat çekmemek için yürüyerek uzaklaştığını söyleyen E.P., önce kendi evine gittiğini ancak takipte olduğunu farkedince amcasının evine geçtiğini, pazartesi gecesi de eve baskın yapan güvenlik güçlerince yakalandığını söyledi.

    Otomobili satan ile yüzleştirildi

    Bombalı saldırıdan 4 gün sonra yakalanan ve geçen pazartesi gecesinden bu yana sorgulanan E.P. ile otomobili satan Z.K.'nın Emniyet Müdürlüğü'nde yüzleştirilmesinden sonra teşhis tutanağı düzenlendi.

    E.P.'nin, gerçekleştirdiği saldırıdan 1 hafta önce eylemde kullanmak için düşük model araç satın almak için Diyarbakır'ın Şanlıurfa karayolundaki ikinci el araçların satıldığı Açık Oto Pazarı'na gittiği, burada Z.K.'nın 1994 model Lada marka LPG'li otomobiline talip olduğu ortaya çıktı.

    Pazara otomobilini samak için getiren Z.K.'nın fiyatta anlaşamayınca aracını satmaktan vazgeçip pazardan ayrıldığı, ancak E.P.'nin, Z.K'yı takip ettiği ve iki gün sonra onu Diyarbakır'ın Bağlar semtinde bulduğu ve otomobili ısrarla kendisine satmasını istediği, sonuçta 3 bin 900 YTL ve 250 euro vererek satın aldığı belirlendi.

    1 kişi serbest bırakıldı, ek süre alınacak

    E.P. ile Diyarbakır'ın Kayapınar beldesindeki evde yakalanan 6 kişiden amcasının oğlu K.P., Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ilk ifadesinden sonra serbest bırakıldı.

    E.P. dışındakiler sorgularında olayla hiçbir şekilde bağlantıları olmadığını, sadece E.P. ile akrabalık bağları bulunduğunu söyledi.

    Dün akşam yakalanan ve saldırıda 'kilit rol' oynadığı belirtilen zanlıyla birlikte halen gözaltında bulunan 7 kişi Diyarbakır Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanıyor. Savcılık pazartesi gecesi gözaltına alınanlar için 2 gün daha ek süre talebinde bulundu.

    Failin bağlantıları

    Saldırıda kullanılan otomobili satın alan ve bombayı patlatan kişi olduğu bildirilen E.P.'nin de Türkiye genelinde daha önce terör örgütünce düzenlenen bombalı saldırılarla bağlantısı olup olmadığı da araştırılıyor.

    Yaralıların durumu

    Diyarbakır'daki patlamadan sonra Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların tedavileri sürüyor.

    DÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Birsel Baç, patlamanın ardından hastaneye getirilen 6 yaralıdan 1'inin yaşamını yitirdiğini, diğer yaralıların tedavilerinin sürdüğünü söyledi.

    Hastalardan birinin ortopedi, ikisinin reanimasyon, birinin beyin cerrahi, diğerinin de plastik cerrahi servisinde tedavisinin sürdüğünü bildiren Baç, "Tedavi gören hastalarımızdan birinin durumu ciddiyetini koruyor" dedi.
    (Haber 7)
  • sat70
    Junior Member
    • 03-09-2005
    • 198

    #2
    Konu: İşte kitapsız,şerefsiz kahpe....

    Devletimiz bunlara hakettikleri cezayı ver(ebil)meli ki insanların yüreğine biraz olsun su serpilsin. Aksi halde yakalayıp bir süre sonra afla evedönüş yasalarıyla çıkartırsanız yakalamanın anlamı kalmaz.

    Yorum

    • avþa bayraktar
      Junior Member
      • 26-12-2007
      • 363

      #3
      Konu: İşte kitapsız,şerefsiz kahpe....

      Bir çözüm daha var: Öyle F tipi filan değil, normal cezaevine, kader kurbanlarının topluca yattığı bir koğuşa yerleştirin. Sonrasına Allah kerim!

      Yorum

      • SELÇUK KAYA
        Senior Member
        • 12-05-2005
        • 4809

        #4
        Konu: İşte kitapsız,şerefsiz kahpe....

        sallanırken görmek isteriz....

        Yorum

        • cofendi2
          Banned
          • 28-10-2004
          • 103

          #5
          Konu: İşte kitapsız,şerefsiz kahpe....

          canlı yayında kıyma makinesinde çekecesin böyle insanları ve tabiki bu maşaları azmettirenleri bak nasıl azalıyor böyle eylemler

          Yorum

          • umitdarcan
            Junior Member
            • 23-10-2005
            • 23

            #6
            Konu: İşte kitapsız,şerefsiz kahpe....

            buna mokoko yapacan başka şekilde olmaz....

            Yorum

            İşlem Yapılıyor
            X