beşiktaş ta dogalgaz patlaması

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • tapella6233
    Junior Member
    • 11-07-2006
    • 472

    beşiktaş ta dogalgaz patlaması

    Beşiktaş’ta bir apartmanda meydana gelen doğal gaz patlamasında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ortaköy Mecidiye Mahallesi Sandalcı Mescit Sokak’taki 4 katlı binanın 3. katında bir patlama meydana geldi.
    Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Patlama sonucu çıkan yangını, itfaiye ekipleri söndürdü.
    Patlamanın olduğu dairede yalnız yaşayan 20-25 yaşlarındaki Gülşah Çakır, olay yerinde yaşamını yitirdi. Binanın 4. katında oturan Boğaziçi Üniversitesi İşletme Mühendisliği öğrencisi Hakan Köse ile 2. katta oturan Fatih Nohutçu ise hafif yaralandı. Köse, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı, Nohutçu’ya ise sağlık ekipleri olay yerinde müdahale etti. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
    Yangının söndürülmesinin ardından güvenlik güçleri, olay yerinde geniş çaplı bir inceleme yaptı.
    Yaralılardan Fatih Nohutçu, "Büyük bir gürültüyle uyandım. Ne olduğunu anlamadım. Yüzümde kanlar vardı ve bütün camlar ve pencereler kırılmıştı" dedi.
    Bu arada, patlamanın etkisiyle binanın cam ve pencerelerinden bazı parçalar, çevreye saçıldı. Çevredeki binaların ve park halindeki 2 otomobilin de camları kırıldı.
    Patlamanın, doğal gaz kullanılan ocağa bir şey koyduktan sonra uyuyakalan Gülşah Çakır’ın, ocağın sönmesinin ardından içeriyi kaplayan gaz kokusuna uyanması ve mutfağa giderek elektrik düğmesine basması sonucu meydana geldiği sanılıyor.
    <İGDAŞ: Patlamanın sebebi açık bırakılan ocak Beşiktaş’ta bir apartmanda meydana gelen, bir üniversite öğrencisinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı doğalgaz patlamasının, mutfakta açık bırakılan ocaktan sızan gazın, elektrik düğmesinin açılmasının ardından infilak etmesi nedeniyle meydana geldiği bildirildi.
    İGDAŞ’tan yapılan yazılı açıklamada, Ortaköy Mecidiye Mahallesi Sandalcı Mecit Sokak’taki bir binada, saat 02.41’de bir doğalgaz patlamasının meydana geldiği anımsatıldı.
    İtfaiye, polis ve İGDAŞ tarafından olay yerinde inceleme yapıldığı ifade edilen açıklamada, patlamanın mutfakta açık bırakılan ocaktan kaynaklandığının tespit edildiği belirtilerek, "Bütün gece açık kalan ocaktan sızan doğalgazın mutfağa dolması ve sızan gazın elektrik düğmesinin açılmasıyla birlikte patlaması sonucu, üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen Gülşah Çakır (25) hayatını kaybetmiştir" denildi.
    Açıklamada, inceleme sonucu, mutfakta bulunan ve daima açık tutulması gereken menfezin de kapalı olduğunun belirlendiği kaydedilen açıklamada, menfezin, herhangi bir kaçak olduğunda gazın ortamda birikmesini önleyip havaya karışarak uçup gitmesi için pencerelere takılan bir aparat olduğu ve kesinlikle açık tutulmasının zorunlu olduğuna dikkat çekildi.
    Açıklamada, kokusuz bir gaz olan doğalgazın şehre giriş yerlerinde İGDAŞ tarafından çürük sarımsak kokusunu andıran kimyasal bir madde ile kokulandırıldığı belirtilerek, vatandaşların bu tür bir koku hissetmeleri halinde haftanın her günü ve her saat kendilerine bilgi vermesini istedi.

    Gaz kaçağı durumunda ne yapılmalı?
    Doğalgaz kaçağına karşı vatandaşlara çeşitli önerilerde de bulunulan açıklamada, bu tür durumlarda alınması gereken önlemler şöyle sıralandı:
    "Öncelikle size ait sayacın giriş tarafında bulunan vanayı kapatınız.
    Doğalgaz vanası tesisat borusu ile aynı yöndeyken ’açık’, tesisat borusu ile 90 derece açı yaptığında ’kapalı’ konumdadır.
    Bulunduğunuz ortamı gaz kokusu duyduğunuz yerden başlayarak havalandırınız. Elektrik sigortalarını, anahtar, şalter ve elektrikli aletleri açıp kapatmayınız. Çakmak, kibrit yakmayınız. Elektrikli zilleri kullanmayınız.
    24 saat kesintisiz hizmet veren 187 numaralı Doğalgaz Acil Hattı’nı
    arayınız. 187 Doğalgaz Acil’i aradığınızda biliyorsanız tesisat numaranızı, bilmiyorsanız adresinizi doğru ve açık şekilde veriniz."
İşlem Yapılıyor
X