Ruhsatsız telsiz bulundurana ağır ceza geliyor...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Ruhsatsız telsiz bulundurana ağır ceza geliyor...

    Arkadaşlar benim hobimi bilenler bilir 1953 den beri Amatör Telsiz ile uğraşırım.Zaten nickimden de anlaşılıyordur (TA2CCC)
    Son aylarda terör konusu ile bu hobi de biraz zor duruma girdi.Siz siz olun eğer Amatör Telsizci iseniz (ki formumuzda hayli kayıtlı üye vardır) kesinlikle ruhsatlı cihaz kullanın ve ruhsatınızı herzaman yanınızda bulunduırun.

    Özellikle malum şehirlerde Asker,Jandarma ve Emniyet birimlerine çok hassas cihazlar verilmiştir.Havada uçuşan hertürlü frekans (kriptolu dahil) dinlenmekte ve kayda alınmaktadır.
    Sonra haberim yoktu demeyin.Benden söylemesi.

    Ruhsatsız telsiz bulundurana ağır ceza | haber7com

    Ruhsatsız telsiz bulundurana ağır ceza



    TBMM İçişleri Alt Komisyonunda, Telsiz Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Tasarısı benimsendi.



    Yapılan düzenlemelere göre, kullanma izni almaksızın telsiz tesisatını çalıştıranlar 500 YTL, ruhsat almadan telsiz bulunduranlara 2 bin YTL idari para cezası verilecek. Telsiz kanununa muhalefet suçlarına ilişkin cezalar, mülki amir ile denizlerde Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından kesilebilecek.

    Cezayı derhal ve defaten ödemeyen veya teminat göstermeyen deniz ve kara ulaşım araçları, para cezası ödeninceye kadar sefer ve faaliyetten men edilecek.

    İdari para cezalarının kesilme usul ve esasları, makbuzların şekli ve dağıtımı gibi konular, kanun yürürlüğe girdikten 6 ay içinde İçişleri Bakanlığı tarafından yönetmelikle belirlenecek. Böylelikle, tasarıda ruhsat almadan telsiz bulunduranlara verilen 500 YTL para cezası, Alt Komisyonda 2 bin YTL'ye çıkarılmış oldu.

    AA
  • PEHLÝVAN
    Banned
    • 05-01-2006
    • 1068

    #2
    Konu: Ruhsatsız telsiz bulundurana ağır ceza geliyor...

    güzel bir konu
    saglam paylaşım!
    teşekkürler üstad! telsiz seiyle uyanmak ne demek iyi bilirim!
    saygılarımla PEHLİVAN

    Yorum

    • cemal344
      Senior Member
      • 03-11-2005
      • 3977

      #3
      Konu: Ruhsatsız telsiz bulundurana ağır ceza geliyor...

      Uzun yıllar önce 1986 1990 arasında lise yıllarımda bende amatörce telsiz kullanmıştım arızalanınca atmıştım yıllar önceye götürdünüz beni ama negüzel günlerdi o günler telsiz arkadaşları edinmiştim taksimde buluşup ozaman yeni açılan hamburgerciye gider eğlenirdik keşke herşey ozamanki gibi heyecanlı ve temiz olsa şimdide ufacık şeylerden mutlu olurduk.Uyarırken eskiyide hatırlattığınız için teşekkürler.

      Yorum

      • delphin
        Senior Member
        • 27-12-2005
        • 15279

        #4
        Konu: Ruhsatsız telsiz bulundurana ağır ceza geliyor...

        Bir öneri çatıdaki telsiz antenlerini bayrak direği olarak kullanabiliriz

        İyi konu iligili arkadaişlar en kısa zamanda ruhsatlarını alsınlar zarara uğramasınlar

        Telsiz deyip geçmeyin arkadaşlar

        İzmirli bir elektronik cihaz tamircisi, amatör telsiz kullanarak Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki bir astronotla görüşme yaptı.

        İki yıldır amatör telsizle uğraşan Ali Rıza Özsaran, kurduğu bu amatör telsiz sistemiyle, Uluslararası Uzay İstasyonu Astronotu Bill Mc. Arthur’a yeniyıl dileklerinde bulundu. Bu, Türkiye’den uzaydaki bir kişiyle yapılan kayıtlı ilk görüşme olma özelliğini taşıyor.

        Yapılan anonslar İzmir’den uzaya yapılan çağrılar aslında. İzmirli Ali Rıza Özsaran, Uluslararası Uzay İstasyonu’yla Türkiye’deki kayıtlı ilk ve tek görüşmeyi bu çağrılarla gerçekleştirdiğini söyleyen Özsaran, “Uzayda bulunan I.S.S (Uluslararası uzay istasyonu)’nin içinde iki astronot var biri Rus diğeri Amerikalı. Onları iki yıldır sürekli takip ediyordum. I.S.S üzerinden başkalarıyla görüşme yapmıştım; ama astronotla görüşme yapmamıştım ve hedefim astronotla görüşmekti. Ayın 30’unda da çok güzel bir yeniyıl mesajı gönderdi astronot Bill Mc. Arthur’dan uzaydan geldi en güzel yeniyıl mesajı.” dedi.
        Son düzenleme delphin; 11-01-2008, 12:37.

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X