"En fazla şiddete genç Türkler meyilli"

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • fuga
    Senior Member
    • 27-08-2004
    • 6397

    "En fazla şiddete genç Türkler meyilli"

    "En fazla şiddete genç Türkler meyilli"

    10 Ocak, 2008 14:58:00 (TSİ)
    Almanya'da yapılan bir araştırma, suç işleyen gençlerin yarısının yabancı, yabancı gençlerin yaklaşık yarısının da Türk olduğunu ortaya koydu.

    Almanya'da yapılan bir araştırma, suç işleyen gençlerin yarısının yabancı, yabancı gençlerin yaklaşık yarısının da Türk olduğunu ortaya koydu.

    Araştırmanın sonuçlarını "En fazla şiddete genç Türkler meyilli" başlığıyla yer veren Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi, Aşağı Saksonya Eyaleti Kriminolojik Araştırma Enstitüsü Müdürü Christian Pfeiffer'in, "suç işleyen yabancı gençlerin sayısının yüksek olduğu, ancak normal bir okula giden ve ailesinden şiddet görmeyen bir Türk gencinin suç işleme potansiyelinin bir Alman gencinden daha fazla olmadığı" şeklindeki görüşüne yer verdi.

    Pfeiffer, öğrenciler arasında yaptıkları araştırmanın Türkler, Ruslar, Polonyalılar ve Arnavutlar ile eski Yugoslavya ve Doğu Avrupa ülkelerinden gelenler arasında en fazla şiddete meyilli olanların Türkler olduğunu ortaya koyduğunu, yine de aile içinde şiddet görmeyen yabancı gençlerde eğitim düzeyinin artmasıyla birlikte şiddete başvurma eğiliminin de azaldığını kaydetti.

    Almanya Türk Toplumu'nun (TGD) Berlin'deki merkezinde düzenlenen bir toplantıda da, suç işleyen gençler hakkında yapılan başka bir araştırmanın sonuçlarını açıklayan Potsdam Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Hacı Halil-Uslucan, Pfeiffer ile benzer sonuçlara ulaştıklarını bildirdi.

    Türklerin daha fazla suç işlediklerinin görüldüğünü, ancak artan eğitim düzeyiyle birlikte suç işleyen Türk gençlerin sayısının Alman gençleriyle hemen hemen aynı olduğunu belirten Halil-Uslucan, aile içinde şiddet gören hem Alman, hem de Türk gençlerinin şiddete daha meyilli olduklarını, ancak yabancıların kendilerine karşı anlayışlı davranılmaması durumunda kendilerini toplumundan daha fazla dışlayacaklarını kaydetti.

    TGD Genel Başkanı Kenan Kolat da, "Kime karşı olursa olsun her türlü şiddete karşıyız, ancak bu konuda sürdürülen tartışmalardan endişe duyuyoruz.

    Bu tartışmalar 1990'lı yıllardaki ilticacı tartışmalarını anımsatıyor. Bunun nasıl sonuçlar doğurduğunu hepimiz biliyoruz. Solingen ve Mölln felaketlerinin tekrarlanmasını istemiyoruz" diye konuştu.

    Suç işleyen yabancı gençlerin sınır dışı edilmelerini talep eden Hessen Eyaleti Başbakanı Roland Koch'u eleştiren Kolat, "Koch, sosyal bir sorunu etnik bir sorun haline getirmeye çalışıyor.

    Toplumu bölüyor ve sosyal barışı bozuyor. Koch'un açıklamaları ve maalesef Başbakan (Angela) Merkel'in de bu açıklamaları desteklemiş olması, mevcut havayı zehirliyor" dedi.

    Cumhurbaşkanı Horst Köhler ile göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer'den de havayı yumuşatacak açıklamalar beklediğini ifade eden Kolat, "Almanya bizim ülkemiz ve bizler de bu ülkeye hizmet etmek istiyoruz. Umarım sesimiz bazı politikacılar tarafından duyulur" diye konuştu.

    Göçmen kuruluşlarından Koch ve Merkel'e açık mektup

    Öte yandan, yaklaşık 100 göçmen kuruluşu, Koch ve Başbakan Angela Merkel'e ortak bir mektup göndererek, kendilerini, suç işleyen gençler konusunu seçim malzemesi yapmakla eleştirdiler.

    Açık mektupta, Koch ve Merkel, somut çözüm önerilerinin gerekli olduğu bir konuda seçim polemiği yaparak büyük zarara yol açmakla suçlanırken, kısa süreli bir seçim zaferinin ön yargıların yeniden körüklenmesine değmeyeceği, böyle bir tutumla toplumun bölündüğü ifade edildi.

    Suç işleyen yabancı gençlerin sınır dışı edilmelerine karşı çıkılan mektupta, Almanya'da suç işleyen gençlerle ilgili sorumluluğun, ailelerinin geldiği ülkelere yıkılmasının kabul edilemeyeceği kaydedildi.

    Mektupta, Koch ve Merkel'in tutumunun uyum konusundaki çabalara ağır bir darbe vurduğu görüşüne yer verildi.
  • BOZTURK
    Banned
    • 09-01-2006
    • 262

    #2
    Konu: "En fazla şiddete genç Türkler meyilli"

    testesteron fazlalığı ve nesil çatışması...

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X