Banker, Yılın Maliye Bakanı'nı seçti...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Banker, Yılın Maliye Bakanı'nı seçti...

    Biz adamı yerden yere vuralım elin adamı "Yılın Adamı" seçiyor.....:D:D:D

    ,


    2002 yılından bu yana Maliye'nin yönetimini elinde tutan Bakan Unakıtan'ın döneminde Türk ekonomisinin büyük bir dönüşüm geçirdiği ve güven kazandığına dikkat çeken The Banker dergisi, bu dönemde doğrudan yabancı yatırımların rekor seviyeye ulaştığını yazdı.
    Yabancı yatırımların 2006 yılında 20.1 milyar dolar olarak gerçekleştiğini, 2007'de ise 20 milyar sterlin olarak tahmin edildiğini duyuran The Banker, enflasyonun yüzde 7'lik oranıyla hala yüksek olduğunu, ancak 1980 ve 1990'lı yılların yüzde 70'lere varan enflasyon oranlarına bakıldığında bunun da önemli bir gelişme olarak görüldüğünü bildirdi.
    Dergi, 2008 yılı için belirlenen enflasyon hedefinin de yüzde 4 olduğunu hatırlattı. Bir diğer önemli başarının da Türkiye'nin artık gelenekselleşmiş borç miktarının azaltılması olduğu belirtilen The Banker dergisi değerlendirmesinde 2007 rakamlarının net borcun GSHM'nin yüzde 40'ından daha az bir orana gerilediği, bunun da 2001 yılındaki yüzde 78.4'lük oranın neredeyse yarısına denk olduğu kaydedildi.
    The Banker dergisinin bu yıl dördüncüsü yapılan ve Avrupa'daki en iyi maliye bakanları ile merkez bankası başkanlarının belirlendiği seçimde, bütün dünyada kredi krizi yaşanırken en iyi ekonomi idaresini gösteren yöneticilerinin belirlenmesinin hedeflendiği belirtildi.
    Amerika, Avrupa, Afrika, Ortadoğu ve Asya için de en iyilerin belirlendiği seçimde dünyada ve Avrupa'da yılın merkez bankası başkanı olarak da Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean Claude Trichet ilan edildi. Amerika kıtasında yılın merkez bankası başkanı Brezilya Merkez Bankası Başkanı Henrique Meirelles olurken, Afrika kıtası için bu isim Gana Merkez Bankası Başkanı Paul Acquah oldu.
    Ortadoğu'nun en iyi merkez bankası yöneticisi olarak Suudi Arabistan Merkez Bankası Başkanı Hamad el Sayari, Asya'nınki ise Pakistan'dan Şamşad Ahtar seçildi. Avrupa'da yılın Maliye Bakanı Kemal Unakıtan olurken, Asya'da yılın Maliye Bakanı Endonezyalı Bakan Sri Mulyani Indravati, Amerika kıtasında Meksika Maliye Bakanı Austin Carstens, Afrika'da Angolalı Bakan Jose Pedro de Morais ve Ortadoğu'da da Mısır Maliye Bakanı Yusuf Butros-Gali oldu. 1926 yılında kurulan ve o tarihten beri yayımlanan The Banker dergisi aylık olarak çıkartılıyor.


    AA
  • BOZTURK
    Banned
    • 09-01-2006
    • 262

    #2
    Konu: Banker, Yılın Maliye Bakanı'nı seçti...

    Zaten Kemal Dervişte Sayın Unakıtanı övmüştü aynı şekilde.. zira özelleştirme ,enflasyon ve ekonomi alanında birçok başarılar elde edildi...eskiden en ufak olaydan krize giren ekonomimiz dünyanın krize girdiği zamanlarda dahi ve hatta bizi ilgilendiren savaş operasyon ve diğer birçok krizde etkilenmeyen nadir ekonomiler arasına girmiştir...dolar Türk Lirası karşısında resmen erimiştir..eski itibarını kazanmıştır... benzin artışına dolayısıyla maliyet artışına rağmen ekonomide büyük gelişmeler olmuş..en çok gelişen ülkeler arasına girmişizdir.. ama sırf eleştirmek adına kimileri ekonomiyi eleştirmekten ziyade ailesine sardırmıştır.. yıpranan isimler son seçimde elenirken veya arkaplana itilirken hükümet unakıtanda başarısından dolayı devam etmiştir..

    Saygılarımla
    Son düzenleme BOZTURK; 11-01-2008, 23:41. Reason: ek cümle...

    Yorum

    • BOZTURK
      Banned
      • 09-01-2006
      • 262

      #3
      Konu: Banker, Yılın Maliye Bakanı'nı seçti...

      Muhalefet kalemlerden Şakir Süterin yazısında dahi...

      Unakıtan'a işadamlarından övgü

      Önceki akşam Harbiye'deki Borsa Lokantası'nda bir masa...

      Yedi ünlü işadamı, kahkahası bol sohbetin içindeler.

      En az konuştukları konu da ekonomi... Sanırız neş'eleri de bu yüzden!

      Ama hiç ekonomi konuşmadılar diyemeyeceğiz.

      Kulak misafiri olduk; Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'dan söz ediyorlardı.

      İçlerinden biri bile aleyhinde tek söz söylemedi.

      Aksine övgüler düzüldü..

      - Adam, eşekten düşmüş zamanında, halimizden anlıyor!

      - Sözünü esirgemiyor. İnşallah dediklerini yapar.

      - Yapar yapar, ben şimdiye kadar 8 Maliye Bakanı gördüm. Hiçbiri Unakıtan kadar kararlı değildi.

      En yaşlısı masaya parmağıyla vurarak 'aman nazar değmesin' demeyi ihmal etmedi!..

      Yorum

      • ASIM MAVZER
        Member
        • 14-05-2007
        • 1601

        #4
        Konu: Banker, Yılın Maliye Bakanı'nı seçti...

        diğerlerinden çok farklı her yönüyle

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X