Eşcinseller ÖZEL İMAM istiyor...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Eşcinseller ÖZEL İMAM istiyor...

    ,


    Modacı Cemil İpekçi 'Muhafazakar eşcinselim' diyerek dikkatleri üzerine çekmişti. Ancak muhafazakar eşcinselin sadece Cemil İpekçi olmadığı İnsanca Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Okşan Öztok'un Yeni Aktüel'e yaptığı açıklamalarla ortaya çıktı.
    "Emine Şenlikoğlu okuyup eşcinsellikten vazgeçenlerimiz var!"
    İnsanca Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Okşan Öztok'a göre Türkiye'de "inançlı eşcinsel" sayısı, "özel ibadet alanları ve imam" gerektirecek kadar fazla. Öztok, "Derneğimizi ziyaret etti ve çok yardımcı oldu" dediği İslamcı yazar Emine Şenlikoğlu'na da hayran. Yeni Aktüel'in görüştüğü Şenlikoğlu ise derneğe gittiğini doğruladı: "Birçok eşcinsel ve travesti de kendiliğinden bana ulaştı. Bugüne kadar 22 tanesini eşcinsellikten vazgeçirdim. Şimdi kimi askerde, kiminden torunum var. Ama özel cami ve imam olmaz!"
    DİNDAR EŞCİNSELLER SANILDIÐINDAN FAZLA
    Travesti/trans****üel derneği olarak bilinen ve Anayasa Çalıştayı'na da katılan İnsanca Yaşamı Destekleme Derneği'nin başkanı Okşan Öztok'a göre, kendini "dindar" olarak tanımlayan, "ibadetlerini aksatmayan" eşcinsellerin sayısı sanıldığından fazla ve ekranlarda "muhafazakâr eşcinselim" diyen modacı Cemil İpekçi kadar da rahat hareket edemiyorlar: "Türkiye'deki eşcinseller genellikle İslam dinine mensup. Ama ibadetlerini camilerde rahatça yapamıyorlar. Bu yüzden, devletten ihtiyacımıza göre cami ve din adamı istedik."
    Okşan Öztok, yıllar önce fuhuşa tövbe etmiş bir travesti. Geçimini emekli maaşıyla sağlıyor, zamanını ise başkanı olduğu İnsanca Yaşamı Destekleme Derneği'nde geçiriyor. Öte yandan, kendisini "hayli inançlı biri" şeklinde tanımlıyor ve Türkiye'de "inançlı" travesti ve eşcinsel sayısının fazla olduğunu savunuyor: "Bunalım ve sıkıntı yaşayan insanlar Rabb'ine sığınır.
    Hayatın acılarını daha katmerli yaşayan bizim de, tek kurtarıcı kapı olarak maneviyata sığınmamızdan daha doğal bir şey yok. Zaten, sığınabileceğimiz sadece Rabb'imiz var. Sadece Ankara'da bile, benim bildiğim 200'den fazla travesti ve trans****üelin yüzde 90'ı dini vecibeleri önemsiyor. Oruca, fitreye, zekâta azami özen gösteriyor.
    "İmama sorduk, 'fitne çıkarırsınız' dedi"

    İslam'da, topluluklara veya cinsiyete göre cami ayrımı olmadığını hatırlattığımızdaysa, mecburen bu talepte bulunduklarını anlatıyor Öztok: "Bir travesti camiye gidip saf tuttuğunda sağındaki, solundaki insanlar kendi namazlarının anlamını kaybettiğini düşünmeyeceklerse, bizim açımızdan sorun yok. Derdimiz, cemaat de kendini rahat hissetsin. Çünkü ibadette huşu önemli. Sevaba gireceğiz derken başkalarını günaha sokmamızın anlamı yok.
    Hacı Bayram Camisi'nin imamına gidip 'Buraya gelebilir miyiz' diye sorduk. 'Yahu fitne çıkarırsınız. Gelmemeniz, gelmenizden daha hayırlı' dedi. Erkek görünümündeki arkadaşlarımız tavırlarını gizleyerek camiye gidiyor ama kadın tavırlılar gitmiyor. İlla bir camiye gidip cemaati oradan kaçırmamız mı isteniyor? Cami olması da şart değil.
    Mesela eşcinsellerin daha yoğunlaştığı Ankara Çankaya, İzmir Alsancak, İstanbul Beyoğlu, Antalya, Eskişehir, Bursa gibi yerlerde özel mescitler açılsa da yeter."
    Yanlış anlaşılmayı engellemek için de bir parantez açıyor Okşan Öztürk ve "özel imamdan kastımız, bizim gibi olması değil" diyor, "sadece, bizi de insan olarak görebilecek bir imam.
    Cenazelerimizi kaldırırken bile binlerce sorun yaşıyoruz. İmam 'Bunun namazını kıldırmam' diyor mesela." Peki ya gelebilecek tepkiler? Böyle bir talebin, devlet tarafında muhatap bulsa bile, büyük bir kesimce hoş karşılanmayacağı aşikâr. "Dans okulu istemiyoruz ki.
    Kocatepe Camisi'nde, Hacı Bayram Camisi'nde ne yapılıyorsa, Rabb'ine ve nebisine inanan insanlar olarak biz de aynısını yapmak istiyoruz. Bizi, kurtuluşumuz için Allah'a dua etmekten de mahrum edecek değiller ya" diyor Öztok ve devam ediyor "ama bunu kendi başımıza yapacak gücümüz olmadığından, devletin önayak olmasını istiyoruz.
    EL-EZHER'İN FETVASI UYGULANSIN
    Eşcinseller, inançlarından çok uzak kalmışlar. Günah kavramını bile, polisiye bir suç zannediyorlar. Azıcık yol açtığındaysa, doğruyu buluyorlar. Belki bir mevlit okutacak, belki ebedi hayatını kurtaracak. En azından bunun önü açılmalı. Kendini kadın gibi hissediyor diye, kulluktan da çıkmıyor ya. Bağışlayan Allah tövbeleri kabul eder.
    Mısır El Ezher Üniversitesi, travestilerin, İslam'da kadının tabi olduğu hükümlere ve yükümlülüklere mi, yoksa erkeğin tabi olduklarına mı uyacaklarına dair 70'lerde yayınladığı bir fetvada, sağlık heyetinin verdiği 'kadın' veya 'erkek' raporunun esas alınmasını önermişti."
    Haberin devamını Yeni Aktüel dergisinin 131. sayısında bulabilirsiniz!


    Aktüel
  • cunuyil
    Senior Member
    • 27-09-2005
    • 7297

    #2
    Konu: Eşcinseller ÖZEL İMAM istiyor...

    Yozlaştırıcı söylemler bunlar...

    Yorum

    • TA2CCC
      Banned
      • 03-06-2004
      • 8304

      #3
      Konu: Eşcinseller ÖZEL İMAM istiyor...

      Originally posted by cunuyil View Post
      Yozlaştırıcı söylemler bunlar...
      Hadi canım sende.......:confused:


      Yorum

      • avþa bayraktar
        Junior Member
        • 26-12-2007
        • 363

        #4
        Konu: Eşcinseller ÖZEL İMAM istiyor...

        Allah kimseyi o duruma düşürmesin.
        Tevbe kapısının, nedamet kapısının şunlara açık, bunlara kapalı olduğunu sanmıyorum.
        Durumuna bakıp sığınmak isteyeceği daha büyük kapı var mı?

        Yorum

        • cunuyil
          Senior Member
          • 27-09-2005
          • 7297

          #5
          Konu: Eşcinseller ÖZEL İMAM istiyor...

          Originally posted by TA2CCC View Post
          Hadi canım sende.......:confused:
          Neden böyle birşey yazma gereği duydunuz?stupidprvicon2

          Yorum

          • kazbek
            Junior Member
            • 30-05-2006
            • 365

            #6
            Konu: Eşcinseller ÖZEL İMAM istiyor...

            Müslüman dini bir ne özel imamı!!!!

            Yorum

            • TA2CCC
              Banned
              • 03-06-2004
              • 8304

              #7
              Konu: Eşcinseller ÖZEL İMAM istiyor...

              Originally posted by kazbek View Post
              Müslüman dini bir ne özel imamı!!!!
              Aslında tabii ki böyle davranılması lazım ama maalesef realite böyle değildir.
              Çok yerde imamlar intihar edenlerin cenaze namazlarını kılmak istemezler.İdam mahkumlarının son dualarını etmek için hücrelerine girip o formaliteyi yerine getirdikten sonra ceza infaz edildikten sonra namazlarını kıldırmak istemezler.

              Özellikle büyük şehirlerde böyle eşcinsel olayları çok görüldüğünden aynı uygulama onlarında başlarına gelmektedir.Bu gibi olayları basın ve medyadan yeri geldikçe takip ediyoruz.
              Eşcinsel veya daha değişik sapkınlıklar o insanların kendi tercihleridir.Saygı ile ister karşılar ister karşılamazsınız ama realite maalesef böyledir.Onlarında istedikleri daha toleranslı veya ileri görüşlü mü desem artık böyle bir imam tipidir.
              Bu Hristiyanlık ve Musevilik dininde de böyledir.Ama çok değişik uygulamalarını özellikle Avrupa'da görmekteyiz.Sevgilerimle.: )

              Yorum

              • ASIM MAVZER
                Member
                • 14-05-2007
                • 1601

                #8
                Konu: Eşcinseller ÖZEL İMAM istiyor...

                onlara imamdanda öte, çok özel şeyler lazım
                istedikleri şey suyu bulandırmaktan başka bir şey değil
                kulluğunu yapacaksan o şekildede yap

                Yorum

                • BOZTURK
                  Banned
                  • 09-01-2006
                  • 262

                  #9
                  Konu: Eşcinseller ÖZEL İMAM istiyor...

                  Diyanetin tepkisini beklemekde fayda var... biz ne konuşsak boş..

                  Emine Şenlikoğlunun çabasıda takdire şayen..

                  SAYGILARIMLA

                  Yorum

                  • ecelik
                    Senior Member
                    • 29-06-2004
                    • 3902

                    #10
                    Konu: Eşcinseller ÖZEL İMAM istiyor...

                    Yer: Bugünkü İsrail–Ürdün sınırı, Ölü Deniz (Lût Gölü).


                    Zaman: M.Ö. 1900 civarı.

                    Rabbimizin yasakladığı ve son derece çirkin bir davranış olan eşcinselliği âdet hâline getirmiş olan kavminin son şansı hükmündeydi Hz. Lût.Görevinin gerektirdiği ikazlarla uyardı kavmini:

                    “Sizden önce âlemlerden hiç kimsenin yapmadığı hayasızlığı mı yapıyorsunuz? Gerçekten siz kadınları bırakıp şehvetle erkeklere yaklaşıyorsunuz. Doğrusu siz, ölçüyü aşan (azgın) bir kavimsiniz.”

                    Aldığı cevap ise şu oldu:

                    “Yurdunuzdan sürüp çıkarın bunları! Çünkü bunlar çokça temizlenen insanlarmış. Eğer doğru söylüyor isen, bize Allah’ın azabını getir.” (A’râf, 7:80-82)

                    Yine, bu kavmin ıslah olacağına dair tek bir ümit ışığı dahi kalmadığında, üstelik uyarılan azabın henüz gelmemiş olması onları inkârlarında daha bir ısrarlı ve şımarık kıldığında, devreye bir peygamber duası girdi:

                    “Rabbim, fesat çıkaran (bu) kavme karşı bana yardım et! Rabbim, beni ve ailemi bunların yaptıklarından kurtar!”

                    Meleklerin eşliğinde kurtuluşa giden Hz. Lût’un ardında, çığlıklarla, gürültüyle tersine döndü toprak. Böylece, Sodom ve Gomorra şehirleri, yanardağlarda pişirilmiş balçık altında gömülüp, denizin 400 metre aşağısındaki bir gölün 400 metre altında kalıverdi. Bu sefil kavim yeryüzündeki en alçak noktaya indirildi. Felâket, Lût Peygamberin, inkâr edenler safında yer alan eşini bile aldı. Ve şehir, suyun altında hâlen yeşil duran ağaçlarıyla birlikte bu dünyanın en tuzlu ve en alçak gölünün altında, Rabbimizin verdiği şu söz için, âdeta ‘konserve’ edildi:

                    “O (şehir de) gerçekten bir yol üstünde (hâl&#226 durmaktadır.” (Hicr Sûresi, 76)

                    Yorum

                    • cunuyil
                      Senior Member
                      • 27-09-2005
                      • 7297

                      #11
                      Konu: Eşcinseller ÖZEL İMAM istiyor...

                      Lutilik ve Sevicilik yani modern tabirle Homosek-süellik ve Lezbiyenlik...

                      @ecelik kardeşimiz olayı aydınlatmıştır.

                      Yorum

                      • Kadim
                        Senior Member
                        • 30-01-2004
                        • 4782

                        #12
                        Konu: Eşcinseller ÖZEL İMAM istiyor...

                        İmamlara zam geldi desenize.

                        Kısacası bu konudaki kendi fikrimi söyleyeyim. Dişi sözcüğünü bilinir kılan söz erkek sözcüğüdür. Erkek sözcüğünü bilinir kılan da dişi sözcüğüdür. Bu Allah'ın çizdiği rotadır ve yarattıklarının nasıl yaratılmışsa o rota üzerinde yürümelerini ister. Yaratılan herşey tamamlayıcısı bir zevc ile yaratılır. Bununla birlikte ister Allah'ın hikmetiyle, ister çocukların büyüdükleri ortamın etkileriyle kişilikler oldukları cinsten farklı bir cinse doğru eğilim içine girebilirler. Bunlara da bizim dilimiz de eşcinsel(hemcinsel) deniyor. Tabiatın kanunu gereği bu durum ters bir durumdur. Fakat durum biraz bana ilginç geliyor ki, bazı kişiler daha doğuştan erkek fiziki özellikleri ile doğduğu halde dişiliğe doğru eğilim içinde olabiliyor. Gel de sen şimdi bu durumdaki kişilere lanet et. Edemezsin, vicdanın el vermez. Ancak bazıları da var ki, bunlar kendileri kendilerini farkında olmadan değiştiriyorlar. Gitgide erkek olgusu yerini dişiliğe bırakabiliyor ve bu hiç bir doğuştan sebep olmadan oluyor. Benim bir arkadaşım vardı. Üniversite yıllarına kadar erkek gibi erkekti ama ister çevresinin hayat konusunda ona dayatmaları, ister ailesinin uzaklığı, isterse karakterinin yapısı(ki yumuşak karakterde erkeklik te erkekliktir, erkek gibi kadınlıkta farklı bir kadın karakteridir. önemli olan özü neyse sözü bir olmak) v.s git gide yumuşadı ve sonunda ben kendimi buldum ben artık geyim dedi çıktı işin içinden. İşte sorun burada. O doğuştan böyle bir eğilimde değildi. Çevresel baskıların sonucu vazgeçti yolunda yürümekten, dayatmalara direnmekten bıktı ve çekildi. Kolaycılığı seçti. Ve bu kolaycılık başka gençler tarafından görüldükçe bir çok dayatmaya uğrayan kişiler işin kolayını tercih eder olmaya başladır. Yani sonradan olma eşcinsellik adet haline getirildi toplumlarda. Allah insanı zorlukta yaratmıştır. Bu yolun bir amacı vardır. Her doğan kişi belirli bir yol üzere doğar. Kimisi sağa sola sapar kimisi ise dosdoğru yolunda gider. Bence ayetin bahsini ettiği eşcinsellik daha doğuşuyla birlikte, üstünde olduğu fiziki cinsiyet yapısından farklı davrananları değil(ki onlar dahi bu durumlarını sabırla gizlemeleri yararlarınadır), sonradan yaşamın getirdikleri ile nefsine yenilenlerin değişimlerine işaret etmektedir. Yolcu yolunda gerek...
                        Son düzenleme Kadim; 13-01-2008, 02:09.

                        Yorum

                        • 67TOPRAK
                          Senior Member
                          • 12-11-2005
                          • 3015

                          #13
                          Konu: Eşcinseller ÖZEL İMAM istiyor...

                          dindar escinsel kelimelere bakin. Allah Allah yaw. birbirlerine ne kadar uzak kelimeler.

                          bunlarin bikac tanesini soyle kalabalik bir meydanda sallandiracaksin ki......

                          Yorum

                          • Kadim
                            Senior Member
                            • 30-01-2004
                            • 4782

                            #14
                            Konu: Eşcinseller ÖZEL İMAM istiyor...

                            bunlarin bikac tanesini soyle kalabalik bir meydanda sallandiracaksin ki......
                            Eminim ki onlar da senin için böyle düşünüyorlardır

                            Yorum

                            • abelen
                              Member
                              • 21-02-2005
                              • 1511

                              #15
                              Konu: Eşcinseller ÖZEL İMAM istiyor...

                              Konunun dışında belki ama benim Emine Şenlikoğlu'na kafam takıldı.Kimdir ki bu tür çabaların içinde oluyor.Ne kadar da üstüne vazife olmayan işle yapmış.

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X