Berlusconi'ye büyük tehdit

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Berlusconi'ye büyük tehdit

    Berlusconi'ye iki kurşunlu zarf

    Eda BERKBAYRAK/ MİLANO, (DHA)İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi ve erkek kardeşi ölümle tehdit edildi.

    Ana muhalefet lideri ve Medya Patronu Silvio Berlusconi’nin sahibi olduğu ve erkek kardeşi Paolo Berlusconi'nin editörlüğünü yaptığı İl Giornale Gazetesi'nin Milano'daki Negri Caddesi 4 numaradaki merkezine posta yoluyla ulaşan büyük sarı zarfın içinden iki tane mermi ve bir mektup çıktı.
    Mektupta, “Bu iki mermi Berlusconi kardeşler için bir uyarıdır. Bu mermiler gazeteye yazılan İslam politikası karşıtı pisliklerin sorumluları Silvio ve erkek kardeşi için. Pakistan'da Butto'ya yapıldığı gibi, biz de elimize geçen ilk fırsatta Berlusconi kardeşlere aynısını yapacağız. Onların dünyadan yokolduklarına emin olmak için, kafalarına bir merminin ardından, İtalyan usulü bir intihar komandosu olacak.

    Korumalar ve güvenlik servisi bizi durduramayacak. Çünkü biz öngörülebilir değiliz. Allah büyüktür” yazılı olduğu görüldü. Silvio Berlusconi, “Beni tehdit ettiler. Çünkü ben kararlılıkla terörizmin karşısındayım. Ve benim hükümetim döneminde ortadoğu problemlerine derinlemesine girildi” dedi.

    Tehdit mektubu ve mermiler İtalya Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Genel Soruşturma ve Özel Operasyon Departmanı (DIGOS) tarafından incelemeye alındı. Daha önce de 1977’de İl Giornale’nin kurucusu İndro Montanelli de kominis terör grubu Kızıl Tugaylar tarafından iki bacağından kurşunlanmıştı. Polis olayın bu boyutuyla da değerlendirileceğini açıkladı.

    kaynak:www.hürriyetdünya.com
İşlem Yapılıyor
X