Sivas'ta, otomobiller bile buz tuttu

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • BOZTURK
    Banned
    • 09-01-2006
    • 262

    #16
    Konu: Sivas'ta, otomobiller bile buz tuttu

    vallahi zigana hocam..geçen anlatmıştım forumda..arabayı ben b urada daha 2.ayımda almak zorunda kaldım zira kurtlarla karşılaşmış zor kurtulmuştum...ve gece acil hastaya yürüyüp gider gelirken 2 kez tipiye yakalanmış donma tehlikesi yaşamıştım...yani dediğin gibi tehlikelidir..

    ama ne vardır gönül ferahlığı vardır..bununla avunursun..

    zira arada sinir bozucu şeyler olsada gün boyunca belki 50-100 kişiden Allah senden razı olsun..seni başımızdan eksik etmesin gibi sözlerle mutlu olursun kendi çapında..

    zira ben dr olmak istememiştim..zira 1 yılı aşkın kolum sakat kalmıştı...bunuda yapan ortopedi doktoru idi yanlış uygulama yapmıştı..... sonradan çıkıkçı düzeltmişti..nefret ederdim doktorlardan

    Rahmetli annem istemişti..kıramadım...10. tercihim tıp oldu..hatta ölü tercihti.. ve karadeniz 2si olmuştum öss de... ama öys de ufak aksilikler oldu...bizim sınıf geç alındı sınava 30 küsür dk geç başladık... 10.tercihimi kazanabildim..9.tercihin puanı 10 tercihden önceden yüksekti..annemi kırmayayım demiştim..ama olurya aksilik 9 .tercih kesin olsun dedim..ama aksine 10. tercihin puanını geçti.. bende tam arada puan aldım ve tıpı kazandım... annem ölünceye kadar uzatmamıştım bile ama 4.sınıfta tam bırakacakken annemi kaybettim... sonrası gurur meselesi oldu bitirdik...

    ve aldığım her duayı anneme havale ediyorum..

    geçen bir arkadaş başka işlerler uğraşmama takıldı ama kendimede hiyanet edemem dimi.. uğraştığım tam 4 tane işim var.. ama mesleğimi aksatmıyorum...aksine öğrenciyken daha çok kazanırken burada çok yoğun ve stresli çalışmama rağmen hep gidişimizi erteledik...uzmanlığı kazandığım halde gitmedim..askere gittim geldim halen burdayım...ama hergünde kendime kızarım...ama gitmiyoruz..tam 14 doktor eskittim burada...

    sonumuz hayır ola...

    SAYGILARIMLA
    Son düzenleme BOZTURK; 16-01-2008, 01:47.

    Yorum

    • BOZTURK
      Banned
      • 09-01-2006
      • 262

      #17
      Konu: Sivas'ta, otomobiller bile buz tuttu

      iyisimi ben gidip arabayı çalıştırayım...gidip gelmem uzun sürebilir...

      SAYGILARIMLA

      Yorum

      • fuga
        Senior Member
        • 27-08-2004
        • 6397

        #18
        Konu: Sivas'ta, otomobiller bile buz tuttu

        en başta kahraman mehmetçiğimize ,doktorumuza ,öğretmenimize bu soğuk havalarda allah kolaylıklar versin gerçektende tv den az buz seyrediyoz netten okuyoz hava şartları çekilcek gibi değil

        Yorum

        • zigana
          Senior Member
          • 26-01-2004
          • 3796

          #19
          Konu: Sivas'ta, otomobiller bile buz tuttu

          BOZTURK arkadaşım

          insanlara faydalı olmanın hazzı hiçbirşeyde olamaz.parası azda olsa zorda olsa o başkadır.bir doktorun bir öğretmenin insanlar için verdiği uğraşta bir ibadettir.başka mesleklerde var tabi ama ilk aklıma gelenler bunlar.
          Dualar bir ceşit ilactır.bazı hastalıkların tedavisi psikolojik rahatlamadır.işte bu hastalıkların en önemli ilacı duadır.

          işinizin zorluğunun ilacı da duadır.o yeterde artar bile.onun mutluluğu

          bu arada da bütün gelmiş gecmişlerimiz ALLAH tan rahmet diliyorum.Bizlerede son nefeste ALLAH iman nasip etsin

          Yorum

          • BOZTURK
            Banned
            • 09-01-2006
            • 262

            #20
            Konu: Sivas'ta, otomobiller bile buz tuttu

            Geldim... resmen donduk ya... arabanın ısınması uzun zaman aldı... baktım boşta ısınmıyor..ilçeyi 4 kez turladım... bile bilede yüksek devirde kullandım arabayı.. 3 te bir daha gider ısıtırız artık...

            ama arkadaşlar yanlış anlamasın...doğu soğuktur ama bu denlide değil..ve hatta ankara ayazından fazla soğuk olmaz hissedilmezdi...ama bu sene manyak soğuk var... bir ara indim en soğuk olan rüzgar olan yerde inanın anlatılmayacak kadar soğuktu..yolda kaza yapsak milletin haberi olmasa 10dk içinde donar insan yahu ...duyduğuma göre batıda normale göre soğukmuş..

            SAYGILARIMLA




            Yorum

            • anterior
              Senior Member
              • 06-11-2006
              • 6453

              #21
              Konu: Sivas'ta, otomobiller bile buz tuttu

              zira 1 yılı aşkın kolum sakat kalmıştı...bunuda yapan ortopedi doktoru idi yanlış uygulama yapmıştı..... sonradan çıkıkçı düzeltmişti..
              İşte bu şaka...:D

              Yorum

              • BOZTURK
                Banned
                • 09-01-2006
                • 262

                #22
                Konu: Sivas'ta, otomobiller bile buz tuttu

                2 ayrı haber..
                Soğuklar araç donduruyor

                Yazı Boyutu :
                Sibirya soğuklarının etkili olduğu Kars'ta donan araçlar sürücülerine zor anlar yaşatıyor.

                Araçlarının donmasını önlemek için herkes farklı yöntemlere başvuruyor. Bazı sürücüler, gece belli aralıklarla araçlarını çalıştırarak donmasını önlemeye çalışırken, bazıları ise araçlarının mazot deposunun donmasına engel olamıyor. Kimileri motor kısmının altına kömür közü bırakarak ısınmasını sağlarken, kimileri de aküleri değiştiriyor, kimileri de ateşle ısıtarak çözüm arıyor.

                İbrahim Batur'a ait minibüs ise altında yakılan ateş nedeniyle bir süre sonra alev aldı. Olay yerine giden itfaiye araçlarının müdahalesiyle söndürülen araçta büyük çapta maddi hasar meydana geldi.
                İbrahim Batur, "Günlerdir mazot deposunun altında ateş yakıyoruz. Eksi 40'lara varan soğuk var. Çaresiz kaldığımız için bu yönteme başvurduk. Her gün ateş yakarak ısıttığımız için bugün ateş yakmayacaktık. Fakat bizim çocuklar yeniden ateş yakmışlar ve bu sırada da araç alev almış. Perişan olduk" dedi.
                Termometre bile soğuğa dayanamadı

                Yazı Boyutu :
                Gece en düşük hava sıcaklığının eksi 32 derece olarak açıklandığı Kars'ta eksi 35'i gösteren termometre soğuk sebebiyle arızalandı.

                Kars'ta aşırı soğuk hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Soğuk sebebiyle eksi 35'te takılı kalan termometre arızalandı. Sabahleyin erkenden okula giden öğrenciler ve işyerlerine ulaşmak isteyen vatandaşlar yürümekte zorlandı.

                Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, bugün akşama kadar bölgede hava, az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde yer yer sisli geçecek. Yağış beklenmeyen bölge genelinde kuvvetli don ve buzlanma görülecek. Rüzgar değişik yönlerden hafif kuvvette esecek. Hava sıcaklıkları, mevsim normallerinin 8 ila 10 derece altında seyredecek.

                Yorum

                • ASIM MAVZER
                  Member
                  • 14-05-2007
                  • 1601

                  #23
                  Konu: Sivas'ta, otomobiller bile buz tuttu

                  soğukmu var dışarda

                  evin içi bayağı bir sıcak

                  Yorum

                  • BOZTURK
                    Banned
                    • 09-01-2006
                    • 262

                    #24
                    Konu: Sivas'ta, otomobiller bile buz tuttu

                    en iyisi gece soğukta olsa belli aralıklarla arabayı çalıştırıp iç sıcaklığının belli sıcaklığının altına düşmesine mani olmak...

                    dün geceki çalıştırmalarımdan sonra bugün araba tık yapmadan çalıştı..

                    depo donunca depoyu ısıtsan dahi araba çalışmayabiliyor..zira depodan motora dizel taşıyan borularda ve motordada donma oluyor... ve yukarda örnek verildiği üzere ufak kazalar olabiliyor..

                    ve yine soğuktan akülerde boşalıyor zira sanırsam içindeki sıvı donunca aküde boşalıyor..

                    4gündür nöbetçiyim... 3 günde 510 küsüru hasta bakmışım... yoruldum ama sırf uyursam gece kalkamam diye halen ayaktayım..

                    en azından gece 12 de olsun birkez olsun çalıştırayım diyorum..

                    kıssadan hisse eğer doğuya tayininiz çıkarsa...

                    mutlaka
                    1-iyi kış lastikleri alın... 4 adet...2 değil..
                    2-arabanız dizel olmasın münkünse..dizelse zorlanacağınız açık...hoş benzinde gazda pek farklı değil bu dönem..
                    3-akü mutlaka yeni olsun..
                    4-arabanızın içinde mutlaka soğukta kaza yapma ihtimaline karşın.... battaniye...yiyecek içecek yakacak gibi şeyler olsun..yine mutlaka şarjı iyi giden turkcell hatlı bir yedek telefon arabanızda olsun...
                    5-kışın arabanın arkasına kum torbası veya çimento koyun..ki arabanız kaymasın ...zira kar lastiğide olsa araba kayabiliyor..arkasının ağır olmasında fayda var..
                    6-çok soğuk günlerde üşenmeyin geceleri uyanıp arabayı mutlaka çalıştırın bir süre..yoksa o sizi daha sonra mecburen iyi çalıştırcaktır... hem masraf ve uğraş açısından..
                    7-arabanızı münün mertebe motoru güneye bakacak şekilde ve rüzgar amıyacak şekilde park edin..
                    8-arabanızın radyatörünün önüne karton vs koyun...
                    9-arabanızda mutlaka plastik gözlük ve deri veya kaleci eldiveni vs olsun...tipide vede yoğun karda dondorucu soğukta tecrübeyle sabit mutlaka gerekir..hele yoğun tipide gözünüzü açmanız münkün dahi olmaz...

                    bu liste uzatılabilir..

                    ama soğuğun şakası olmaz..

                    bu ara arabasını çarpmayan kaldığım lojmanlarda hemen hemen yarı yarıya.. hemen heme n herkesin şöyle bir kaç kez patinaj öyküsü var...bende arka lastikleride değiştirmeden önce b ir patinaj olduki... bu sefer kesin gittim demiştim.. araba tam uçurum kenarında kar içinde durdu..zaten ondan sonra hemen arkayada kış lastikleri aldım... kış lastiğide kayar ama normal lastiklere göre daha az...zira normal lastikler bu denli soğuk havada resmen buz oluyor... sertleşiyor...yere tutumu nerdeyse sıfıra yakın... kış lastikleriin mayası ise her daim yumuşak ve yere tutuşu nispeten iyi..arkaya birde sağlam yük attınmı kayma riskin o kadar azdır...

                    eğer buraya atanırsanız veya yakınınız atanırsa arabası vs varsa veya alacaksa...

                    bun ları mutlaka anlatın...

                    doğuda herşey daha pahalıdır... buraya gelmeden eksiklerini tamamlamış olur..

                    SAYGILARIMLA


























                    SAYGILARIMLA

                    Yorum

                    İşlem Yapılıyor
                    X