Kalp durdurulmadan by-pass ameliyatı

Kapat
X
 
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • serdo
    Senior Member
    • 30-04-2006
    • 5368

    Kalp durdurulmadan by-pass ameliyatı

    Kalp durdurulmadan by-pass yapıldı

    Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR, (DHA)DİYARBAKIR Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Servisi'nde ilk kez, kalp durdurulmadan by-pass ameliyatı yapıldı.

    70 yaşındaki Süleyman Ot adlı hastanın by-pass ameliyatını gerçekleştiren Yrd. Doç Dr. Hikmet İyem, Dünyanın ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde sıklıkla yapılan bu ameliyatı, Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde ilk kez gerçekleştirdiklerini belirterek, bölge halkının artık batı illerinde gitmeden kendi memleketlerinde ameliyat olabileceklerini söyledi. Yrd. Doç. İyem şunları anlattı:

    “Operasyon sonrası hasta normal yaşantısına devam ediyor. Bu ameliyat bütün Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de değişik merkezlerde yapılmakta. Ancak ilk kez Dicle Üniversitesi'nde yapıldı. Amacımız hastayı daha az hastanede tutmak, hem de daha az masraf yapmalarını sağlamak. Bu operasyonları yapmaya devam edeceğıiz. Benim hastalarım daha önce Diyarbakır’dan İzmir’e bana geliyordu. Artık ben Diyarbakır’a geldim. Oralara gitmek zorunda kalmayacaklar. Bizim bu ameliyatı burada gerçekleştirmemiz bölge halkı için büyük, çok büyük bir avantaj. Hastamız başka bir yerde ameliyat olsaydı, ekstra 10 bin YTL masraf edecekti.”

    Mardin’den Diyarbakır’a gelerek kalbi durdurulmadan baypas ameliyatı yapılan ve 50 yıl kesintisiz sigara içtiğini belirten 70 yaşındaki Süleyman Ot, operasyon sonrası kendisini çok iyi hissettiğini söyledi.

    kaynak:www.hürriyetsağlık.com
İşlem Yapılıyor