Kar tanelerini biçimlendiren nedir?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Kadim
    Senior Member
    • 30-01-2004
    • 4782

    Kar tanelerini biçimlendiren nedir?

    Kuantum Mekaniği savlarına göre, kar tanelerinin biçimlerini ortaya çıkaran insanoğlunun taşıdığı duygulardır. İnsan duygularını suya aktarabilir. Sevgi aktarılan bir kar tanesinin biçimi, öfke aktarılan bir kar tanesinden hep farklıdır ve sevgi aktarılan kar tanesi çoğunlukla aynı biçime sahiptir. Ben bu düşünceye sahibim....

    Yorumlarınızı bekliyorum...
  • avþa bayraktar
    Junior Member
    • 26-12-2007
    • 363

    #2
    Konu: Kar tanelerini biçimlendiren nedir?

    Sevgiyle bakımı yapılan çiçekler daha parlak, sevgiyle okşanan hayvanlar daha dingin oluyor.
    İnsana, hayvana, bitkiye sevgi veren Yüce Allah, "şey"leri neden mahzun kılsın ki?

    Yorum

    • TA2CCC
      Banned
      • 03-06-2004
      • 8304

      #3
      Konu: Kar tanelerini biçimlendiren nedir?



      Nasa nın web sitesinde ki bir haber e göre bilim adamları kar tanelerinin sahip olduğu ve 100 yılı geçen araştırmalara rağmen hala çözülemeyen sırları çözmek için yeni bir araştrımaya başlıyor

      Kar taneleri yağmur damlalarının aksine bir çok farklılığa sahip

      Yağmur tanelerinin hepsi aynı büyüklükte olmasına aynı hızda ve düzende yere düşmesine rağmen kar tanelerinin hepsi farklı yapıda (insan parmak izleri gibi) farklı hızda ve farklı bir düzende (bir kar tanesi daha hızlı yere düşerken diğeri daha yavaş yere düşmekte) yere düşmekte en ilginç olan soru ise tüm farklılıklara rağmen kar tanelerinin neden havada bir birine hiç çarpmadan yere düştüğü..

      Nasa nın verdiği bilgilere göre araştırma 13 yıllık bir süreyi kapsayacak ve bu sürenin sonunda Dünya ikliminin keşfedilmemiş yeni yönleri araştırılacak.

      Kar tanelerinin yapısal özellikleri irdelenince ortaya ilginç bulgular çıkmaktadır. Mesela kar yağdıkça hava belirgin ölçüde hissedilecek derecede ısınmaktadır.

      Oluşan buz kristalleri bulut içinde hareket ettikçe başka kristaller ile birleşip kar tanelerini oluştururlar. Ağırlaşan bu taneler yere inmeye başlar. Hava sıcak olursa kar taneleri yere kar olarak inmeyi başaramayıp yağmur olarak inerler. Bazen karla karışık inerler.

      Kristaller çok farklı şekillerde birleştiklerinden, her bir kar tanesinin diğerlerinden farklı olduğuna inanılıyor. Bir kar tanesinde yaklaşık 180 milyar molekül bulunur. Bu kadar çok molekül çok farklı şekillerde birleşip farklı kar taneleri oluştururlar.
      Şimdi sorumuzu cevaplayalım. Kar yağdığında havanın sıcak olması karın yağmasından dolayı değildir. Aksine havanın sıcak olması karın yağmasına sebeptir. Çünkü çok soğuk hava içinde, su buharı az olur. İçine aldığı az miktardaki su ‘don’ şeklinde yeryüzünde kalır ya da ‘kırağı’ oluşur. Hani ev ve araba pencerelerimiz buzlanır ya… İşten bunlar soğuk havada donan az miktardaki su buharıdır.

      Hava çok soğuk olduğunda kar kesinlikle oluşamaz. Hava 3 derece gibi biraz ısınınca, su buharı yeryüzünden yükselir, çok yüksekliklerdeki soğuk hava tabakalarına ulaşır ve kar oluşur. Biz de sanki kar yağdığı için hava ısınmış gibi algılarız.

      Kuran-ı Kerim'de bu durum şöyle açıklanmaktadır.

      Göklerde ve yerde kim varsa O'ndan ister.O,her an yeni bir iş ve oluştadır.
      RAHMAN SURESİ AYET-29

      O birşeyi istediğinde,buyruğu sadece şunu söylemektir."OL!"Artık o,oluverir.
      YASİN SURESİ AYET- 82
      (alıntıdır)
      Zaten 3-5-7 rakamları gizemli sayılardır.Tabiatta heryerde bu sayılar ile karşılaşırız.

      Yorum

      • zigana
        Senior Member
        • 26-01-2004
        • 3796

        #4
        Konu: Kar tanelerini biçimlendiren nedir?

        bizim buralara yagan kar taneleri bunlardan değil.burada kiler hep yamuk yumuk.
        biz elimizle yuvarlıyoruz.bunlarada kartopu diyoruz

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X