Telefon kullanma kursu..

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    Telefon kullanma kursu..



    Konya Büyükşehir Belediyesi'nce kurulan emekliler lokaline gelen yaklaşık 200 emekliye cep telefonu kullanma kursu veriliyor.

    Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Araştırmalar Merkezi Müdür ü Mücahit Sami Küçüktığlı, yaptığı açıklamada, hazırladıkları AB projesi çerçevesinde belediye kaynaklarıyla kurulan Emekliler Lokali'nin 3 aydır emeklileri ağırladığını söyledi. Lokale yaklaşık 200 emeklinin üye olduğunu ifade eden Küçüktığlı, bunların yüzde 30'una yakınının kadınlardan oluştuğunu bildirdi.

    Küçüktığlı, lokal olarak birçok sosyal aktivite yaptıklarını belirterek, "Sohbet toplantıları düzenliyoruz. Tarihi ve kültürel yerlere geziler organize ettik. Yurt dışındaki benzer yerlerle ortak çalışmalar yapıyoruz. Örneğin bizden bazı emeklileri Almanya, Avusturya ve Letonya'ya gönderdik. Oradan da Konya'ya emekliler geldi" dedi. Lokalin amacının emeklileri yalnızlıktan kurtarıp "her yaşta öğrenme" anlayışıyla sosyal hayatın içinde tutmak olduğunu vurgulayan Küçüktığlı, son dönemlerde Almanya ve Avusturya'da düzenlenen emeklilere cep telefonu kursunu Konya'da hay ta geçirdiklerini anlattı.

    Sadece Konya'da 70 bin emeklinin bulunduğunu dile getiren Küçüktığlı, şunları kaydetti: "Bunların sadece yüzde 10'unun cep telefonu taşıdığı hesaba alındığında ve bunların önemli bölümünün telefonu tam kapasiteyle kullanamadığı düşünüldüğünde kursun önemi daha net ortaya çıkıyor. Benim annem 65 yaşında ama telefon çaldığında sadece açıp 'alo' demeyi biliyor. 70 yaşındaki babam camiye girerken sesini kısmayı bilmediği için cep telefonu kullanmayı bıraktı. Birçok yaşlı annem ve babam gibi cep telefonunu kullanamıyor. Camilerde cep telefonu sesinin gelmesinin en büyük nedeni yaşlıların telefonun sesini kısmayı bilmemesidir."

    Bir süre önce başlatılan ve haftada 2 gün verilen kursta emeklilerle birebir ilgilendiklerini belirten Küçüktığlı, "Her telefonun özellikleri farklı. Özellikle mesaj yazma ve telefonun sesini kısma konularında eğitim veriyoruz. Bunların dışında cep telefonunun bütün özelliklerini kullanmak isteyenlere de gerekli bilgileri veriyoruz. Bazı emekliler mesaj yazıyor, sesini kısıyor ama görüntü çekemiyor, kontör transferi yapamıyor. Kursa katılan emekli cep telefonunu kullanmayı öğrenecek" dedi.

    Küçüktığlı, cep telefonu kullanma kursunun ardından bilgisayar ve internet, daha sonra da İlginizce kursu düzenleyeceklerini belirterek, "Emekliye internetten mesaj atmayı da öğreteceğiz. Yurt dışındaki emeklilerle iletişim kurmaları için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

    NetGazete

    İlgililere duyurulur...
  • cemal344
    Senior Member
    • 03-11-2005
    • 3977

    #2
    Konu: Telefon kullanma kursu..

    bir bu eksikti

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X