Dünyanın en büyük dolandırıcısı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Kadim
    Senior Member
    • 30-01-2004
    • 4782

    Dünyanın en büyük dolandırıcısı

    Dünyanın en büyük dolandırıcısıÇalıştığı bankayı 5 milyar euro dolandırarak dünya dolandırıcılık tarihinde adını en üste yazdırdı.

    24.01.2008 13:25Fransa'nın halka açık ikinci en büyük bankası Societe Generale, bir işlemcisinin grubu 4.9 milyar euroluk (7.16 milyar dolar) zarara uğratan bir dolandırıcılık yaptığını ortaya çıkardığını açıkladı.
    Societe Generale, 4.9 milyar euroluk zarara uğratan bir dolandırıcılığın ortaya çıkarıldığını, global kredi darlığına bağlı olarak da 2.05 milyar euroluk zarar yazdığını açıkladı. Bankadan yapılan açıklamada bilançoyu güçlendirmek için 5.5 milyar euroluk sermaye artırımı yapılacağını belirtti.
    Bankanın açıklamasında, yönetim kurulu başkanı ve CEO Daniel Bouton'un istifasının kabul edilmediğini belirtildi.
    Societe Generale, Paris'te görevli işlemcisinin görevden alınması işleminin başlatıldığını ve işlemcinin yöneticisi konumundaki kişilerin de şirketten ayrılacağını açıkladı.
    Fransa Maliye Bakanlığı da yaptığı açıklamada, Maliye Bakanı Christine Lagarde'ın gün içinde konuya ilişkin bir açıklama yapacağını belirtti.
    Société Générale'den yapılan açıklamada, çalışanın yatırım bankacılığı bölümünde görev yaptığı ve yasa dışı işlemler ile bankanın yaklaşık dev zararına yol açtığı kaydedildi.
    Bankanın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Daniel Bouton, 22.5 milyon müşterisine yazdığı bir mektupla olayı duyurdu ve yeniden gerçekleşmesinin önüne geçebilecek her türlü önlemin alındığını belirtti.
    Açıklamanın ardından bankanın hisse senetlerinin borsadaki işlem sırası kapatıldı.
    Bankayı dolandıran çalışanın tüm risk sistemleri üzerinde bilgi sahibi olduğu ve yazılımlarda birtakım değişiklikler yaparak usulsüz işlem yaptığı belirtiliyor.
    Haberin ardından Avrupa'da bankacılık sektörüne yönelik güvensizlik beklentileri güçlenmeye başladı.
    Dünyanın en büyük dolandırıcılığı olarak tarihe geçen olayın bir benzeri İngiltere'de Nick Leeson adlı bir çalışanın Barings Bank'ı dolandırması ile görülmüştü. Olayın ardından Barings Bank batmış ve son dönemde Oyakbank'ı satın alan Hollandalı ING tarafından satın alınmıştı.
    Bu sermaye artırımının ardından Societe Generale için de zor günlerin yaşanabileceği ve bankanın bir satış sürecine dahil olabileceği ifade ediliyor.
    ABD'de yaşanan mortgage krizinin Avrupa bankalarına sıçrayıp sıçramayacağının tartışıldığı günlerde gelen bu haberin piyasalar üzerinde olumsuz etki yaratabileceği ifade ediliyor.
    Societe Generale, ABD'deki mortgage piyasasından aldığı kağıtlar nedeniyle 1.1 milyar euroluk zarar yazabileceğini de daha önce açıklamıştı. Bankanın hisse senetleri, işleme kapanmadan önce Paris borsasında geçen yılki seviyesinin yüzde 41 altında, 79.08 eurodan işlem görüyordu.
  • pc 59
    Banned
    • 02-12-2007
    • 62

    #2
    Konu: Dünyanın en büyük dolandırıcısı

    arkadaslar ben bu ulkede yasayom bu 5 milyareurodan bu kayip bu bankaya dokunma bile dokunmaz aciklama geldi bubankanin 2007 yedi senesinde kari bunun aciklamalra gore 11kati fazla .ben nederim biliyosunuzmu yabana helala olsun .sevgi va saygilarla

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X