İzmir'de 16 ton patlayıcı ele geçti...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    İzmir'de 16 ton patlayıcı ele geçti...

    ,


    İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı istihbarat ekipleri, Aliağa ilçesinde bulunan bir firmadan bir hafta önce 16 ton amanyum nitrat alındığını ve ilgili makama teslim edilmediği bildirildi.

    Yapılan istihbari çalışmalar sonucunda nakliyecilik yapan Ayhan U. (21) ile Erol Ö. (46) gözaltına alındı. Şahısların sorgusunda 16 ton amanyum nitratı Akhisar'da bir depoya bıraktıkları belirlendi. Soruşturmayı genişleten ekipler, Akhisar'da A.V. ile E.G.'yi gözaltına aldı. Şahısların gösterdiği depoda 16 ton amanyumhitrat ele geçirildi.

    PKK BAÐLANTISI VAR

    Yapılan araştırmada, şahısların 16 ton malzemeyi PKK ile bağlantıları bulunan kişilere teslim edecekleri ortaya çıktı. Jandarma ele geçirilen gübreleri kimin alacağı konusunda çalışmalarını sürdürürken diğer şahısların kimliklerini teslim etmeye çalışıyor.

    Jandarma ekipleri, 16 ton amanyum nitratın kaybolmasının ardından MİT ve istihbarat birimlerine şahısların isimlerini ve aracın plakasını bildirerek bombalı araç olarak kullanılacağı yönünde bilgi verdi.

    Emniyet birimleri ve jandarma ekipleri plakalar ve şahıslar konusunda bilgilendirilerek Türkiye genelinde 32 ayrı yerde arama yaptı. Yapılan aramada çalınan malzemeler bulunamadı.

    Fabrikadan alınarak örgüte götürülmesi planlanan amanyum nitrat'ın aynısına 11 Eylül tarihinde Ankara'da bir otopark içerisinde park halindeki minibüste bulunmuştu. Amanyum nitratın içerisine konulan C 4 veya A 4 türü patlayıcı madde olduğu açıklandı.
    İHA
  • ali_ekber
    Member
    • 15-11-2004
    • 2525

    #2
    Konu: İzmir'de 16 ton patlayıcı ele geçti...

    gübre üretimini durduracan
    hem doğaya zarar veriyor hemde patlayıcı imal ediliyor
    en iyisim doğal gübre (kembire) kullanacan

    Yorum

    • talha
      Banned
      • 21-11-2004
      • 193

      #3
      Konu: İzmir'de 16 ton patlayıcı ele geçti...

      Kayıp gübre olayı böyle saptırıldı



      16 ton amonyum nitrat gübrenin bir kamyon şoförü tarafından çalınması ile başlayan tartışmalarda konu saptırıldı. Sıradan hırsızlık olayında bakın nasıl senaryolar üretildi.
      24 Ocak 2008 19:02
      Yazı boyutunu büyütmek için
      Kayıp gübrede neler oldu? Polis ve jandarmayı alarma geçiren kayıp gübre olayının bütün ayrıntılarını Haber 7 ortaya çıkardı.

      Gübretaş'ın İzmir Aliağa tesislerinden 14 Ocak'ta, plakası açıklanmayan bir kamyona 16 ton amonyum nitrat yüklendi. Amonyum nitrat gübresi Denizli Çameli'deki Tarım Satış Kredileri bayiine götürülecekti. Ancak verilen sürede, belirtilen adrese gübre teslim edilmeyince polise bilgi verildi. Arama çalışmalarında jandarma da görev aldı.

      Yürütülen araştırmalar sonunda kamyon şoförünün Aliağa'dan aldığı gübre yükünü Akhisar'da bir gübre bayiine sattığı anlaşıldı. Nakliyeciyik yapan Ayhan U. (21) ile Erol Ö. (46) gözaltına alındı. 16 ton amonyum nitrat gübresini, Gübretaş'ın rakip bir firmasının bayiinin satın aldığı anlaşıldı.

      Taşımacılık yapan şoförün daha önce de hırsızlıktan sabıkalı olduğu ortaya çıktı. Kamyon şoförünün, gübreyi boşalttıktan sonra Borusan Holding'e ait bir yük aldığı ve onu da İzmit'te başka bir yere satmak isterken yakalandığı öğrenildi.

      Hırsızlıktan sabıkalı kamyon şoförünün gübreyi üçte bir fiyatına sattığı ortaya çıktı. Güvenlik kuvvetleri çalıntı gübreyi satın aldığı belirlenen bayii de gözaltına aldı.

      kaynak ;Haber 7

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X