Topbaş'tan kar yağışı 'müjde'si...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Topbaş'tan kar yağışı 'müjde'si...

    ,


    Topbaş, "Köylere varıncaya kadar her türlü tedbiri aldık. İnşallah kar yağışı suya ihtiyacı olan barajları doldurur. Bu yüzden yağışını müjde gibi algılıyoruz" dedi.
    İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Danışma Kurulu ilk toplantısına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Muammer Güler, yarın şehirde beklenen kar yağışı ile ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Başkan Topbaş, kar yağışıyla ilgili hazırlıkların sorulması üzerine kar yağışı ve yağmurların barajların dolması açısından önemli olduğunu söyledi. Kar yağışının kendilerine bir müjde gibi geldiğini belirten Topbaş, "Ama meteorolojinin bildirdiğine göre Pazartesi sabahı başlayacak olan ve Çarşamba gününe kadar devam edecek olan yoğun bir kar yağışı söz konusu. Arkadaşlarımız belli noktalarda devamlı teyakkuz halindeler. Kar ile ilgili mücadelede iki yıl önceki yoğun yağışta başarılı olduk. O günden bugüne tedariklerimizi arttırdık ve daha tedbirli durumdayız. İstanbulluların da özellikle bu konuda bize yardımcı olacaklarına inanıyorum. İşe giderken bireysel araçları kullanmama ya da dışarı çıkmama gibi. Tabi okullar tatil olduğu için bu büyük bir avantaj." şeklinde konuştu.
    Kar yağışının sabah 05.00 gibi başlayacağını ama öğle saatlerinde daha da yoğunlaşacağını kaydeden Topbaş, "Biz hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah meteorolojinin verdiği bilgilere göre bu kar yağışı baraj bölgelerimizde etkili olacak. İstanbul'da yaşamın aksamaması konusunda her türlü tedbiri belediye olarak aldık köylerimize kadar çalışmalar yapıldı. Yeterli derecede solüsyonumuz var. Karla mücadelede tuz konusunda da stoklarımız var. Belediyelerimize ve ilçe belediyelerimize de bunu dağıttık. İnşallah sıkıntıya düşmeden bu süreci geçiririz. Yoğun bir kar yağışı bekleniyor. İstanbul'un barajlarının bu suya ihtiyacı olduğu için bunu da bir müjde gibi alıyoruz inşallah bir aksilik olmaz." diye konuştu.
    İstanbul Valisi Muammer Güler de kar yağışını afet şartlarında değil de İstanbul'un beklediği bir kar yağışı olarak değerlendirdiklerini belirtti. Güler, "Gerek Afet Koordinasyon Merkezi'nde gerekse 2 Şubat'ta resmen açılışı yapılacak olan İstanbul Valiliği Afet Yönetim Merkezi'nde ekiplerimiz çalışıyor. Vatandaşlardan toplu taşım araçlarını tercih etmelerini ve yola araçlarıyla çıkacakların da hazırlıklı olmasını istiyoruz. Çok kar yağsın, İstanbulluların yüzü böylece gülecek." dedi.
    Vali Güler ayrıca gerekirse kamuda çalışan özürlü memur ve işçilerin izinli sayılmasını planladıklarını bilgisini verdi.
    CİHAN
  • zigana
    Senior Member
    • 26-01-2004
    • 3796

    #2
    Konu: Topbaş'tan kar yağışı 'müjde'si...

    heyecanla bekliyoruz .hazırlıkları göreceğiz.kendim hazırlıklarımı yapayımda ne olur ne olmaz.
    zincirleri bagaja koydum.
    gerekirse

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X