200 YTL.lik dayak!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    200 YTL.lik dayak!



    Çocuk doktoru Tahsin Turgut, altı yıl önce boşandığı M.K’yı iki çocuğunun gözleri önünde, sokak ortasında dövdü. Dövdüğü eşine, "Kanun bana ne yapabilir? Mahkemeye gitsen ne olur?" diyen doktor, 200 YTL para cezasına çarptırıldı.

    BİR devlet hastanesinde sağlık teknikeri olarak çalışan M.K. ile 1992 yılında evlendiği Doktor Tahsin Turgut, 2002 yılında geçimsizlik nedeniyle boşandı. Biri 11, diğeri dokuz yaşında olan çocuklarının veláyeti anneye verildi. 2006 yılında bir gün M.K. hastalanan çocuklarını muayene için kocasının çalıştığı hastaneye bıraktı. M.K.’nın ve olaya tanık olan çocukların anlattığına göre, Tahsin Turgut akşam saat 20.00’de eski eşinin evine gitti. Ancak trafik nedeniyle yolda kaldığı için geciken M.K., 45 dakika sonra geldi. Öfkelenen Tahsin Turgut, apartmanın girişinde çocuklarının gözü önünde M.K.’yı dövdü ve küfürler savurup hakaret etti. Eli kanayan M.K., polis çağıracağını söyleyince, "Hepinizi öldürüp kurtulacağım. Polisleri çağır bakayım bana ne yapacaklar. Kanun benim. Şimdiye kadar polis çağırdın da ne oldu? Kanunlar bana bir şey yapamaz" diye bağırdı.

    Tahsin Turgut hakkında Üsküdar 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde darp, hakaret ve tehdit suçlarından dava açıldı. Tehditten beraat eden Tahsin Turgut, darptan 100, hakaretten de 100 YTL olmak üzere toplam 200 YTL para cezasına çarptırıldı. M.K.’nın avukatı Günsu Akçagöz ise başlatılan aile içindeki şiddete yönelik kampanyaların önemine dikkat çekerek, "Bir kadın sokak ortasında çocuklarının gözleri önünde dövülüyor ama verilen cezaya bakın" diyerek cezaların yetersizliğinden yakındı.

    JurnalTürk
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    #2
    Konu: 200 YTL.lik dayak!

    İyi ki boşandıktan sonra attığı dayak için mahkemelik olmuşlar da, az da olsa ceza verilmiş.

    Türkiye'de kadın olmak zor. Aile içi şiddet almış başını yürümüş. Bazıları cehaletten, bazıları aile baskısından, bazıları toplumda boşanmış kadınlara iyi gözle bakılmadığından, bazıları geçim sıkıntısından, bazıları da çocuklarının hatırına ses çıkartamıyorlar.

    Kocasından yediği dayakla kolu kırılan ama karakolda zorla barıştırılan kadınlar var.

    Ne için mi? Aile kurumuna olan saygıdan!

    Aslında kanun da var. Ama 4320 sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun hala yeterince bilinmiyor veya uygulanamıyor.

    Eğer kadın aile kurumunun devamı için aldatılmaya, hakarete, şiddete maruz kalmaya karşı sesini çıkarmadan oturuyorsa, aile yapımız sağlam diye övünmemizin hiçbir anlamı yok.

    Aile içi şiddete son kampanyasından bir vaka örneği:
    Sabah eğitime katılanlar arasında yaşlı bir anne ve genç bir kadın vardı. Eğitim sırasında yaşlı kadın her fırsatta yıllarca eşinin kendisine ve çocuklarına şiddet gösterdiğini, kızlarının da evliliklerinde şiddete maruz kaldıklarını, birisinin sakatlandığını diğerinin de akıl hastası olduğunu anlattı.

    Kızı eğitim otobüsüne koltuk değnekleriyle gelmişti. Eğitim bittiğinde katılımcılar otobüsten ayrıldıktan sonra onlarla özel görüşme yaptım. Genç kadın kendisini eşinin tüfekle dizlerinden vurduğunu, ameliyat olduğunu ve henüz iyileşemediği için tekrar ameliyat olması gerektiğini söyledi. Eşinden ayrılmış ama yine de kurtulamamış. Hala eşinin kendisi ve ailesini ölümle tehdit ettiğini belirtti. O nedenle gizleniyormuş.

    Eşiyle yaşarken şiddet gördüğünde defalarca polise şikayet ettiği halde yardım alamamış. Bulundukları semtte eşini tanıyan polisler her defasında "kocanın vurduğu yerde gül biter. Kocana iyi davran" gibi tavsiyelerde bulunarak kendisini göndermişler. Cumhuriyet savcılıklarına defalarca can güvenliğinin olmadığı konusunda dilekçe vermiş, hiçbir sonuç alamamış.

    Bir gazetede ve televizyonda yayınlanmış hikayesi. Yine iyi bir sonuca ulaşamamış. Çaresizdi, korkuyordu ve yasal tüm haklarını kullanmak için her yolu denemesine rağmen hala tehdit altında yaşıyordu, saklanmak zorundaydı…Türkiye'de yasal yardım almanın geleneksel yaklaşımdan dolayı ne kadar zor olduğunu gözler önüne seren çok çarpıcı bir örnek...
    Kız evlat yetiştiriyoruz. Allah korusun...

    Yorum

    • anterior
      Senior Member
      • 06-11-2006
      • 6453

      #3
      Konu: 200 YTL.lik dayak!



      Dayakta ısrar eden kocaya hapis cezası

      Yargıtay 7. Ceza Dairesi, eşinden şiddet gören kadınları sevindirecek bir karara imza attı. Kağızman Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararını bozan 7. Hukuk Dairesi, eşine şiddet uyguladığı için 2 ay evden uzaklaştırma cezasına çarptırılan kocanın, bu sürede de eşine aynı şekilde davrandığı için hapse çarptırılması gerektiğine karar verdi.

      Yargıtay’ın emsal kararının gerekçesinde şu görüşlere yer verildi: “Davalının, mağdureye karşı şiddette bulunmasının 2 ay süreyle önlenerek mağdurenin korumaya alınmasına hükmedildiği, sanığın bu iki aylık sürede mağdureye etkili eylemde bulunduğu doktor raporu, müşteki ve tanık beyanlarından anlaşıldığı dikkate alınmadan sanığın mahkumiyeti yerine, yazılı hüküm tesisi yasaya aykırıdır.”


      GazeteVatan

      Demek ki isteyince oluyormuş..

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X