Bin otele suç duyurusu

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    Bin otele suç duyurusu

    Maliye Bakanlığı, Antalya'daki otellerin kendilerine ait alanların dışında kalan Hazine'ye ait sahil şeridini şezlonglarla işgal ettiği için aralarında 400'den fazla lüks otelin de bulunduğu bin otel sahibi hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda bulunulan oteller arasında Rixos, Sungate, Catamaran, Zigana gibi oteller var.

    Maliye Bakanlığı, Antalya’da kendilerine tahsis edilen ve kullanım hakkı verilen, ancak tahsis edilen alanların dışında kamuya ait olan sahil alanlarıyla Hazine arazilerini işgal ettikleri gerekçesiyle 400’den fazla lüks otel ve tatil köyünün işletmecilerinin aralarında yer aldığı bine yakın kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bugün gazetesinde yer alan habere göre Antalya Defterdarı Hidayet Mat, turizm sektörünün geliştirilmesi amacıyla 1984'te Antalya'da yapılan tahsislerle dünya kalitesinde lüks otel ve tatil köyleri yapıldığını hatırlattı.

    ÜNLÜ İŞADAMLARI VAR

    Mat, aralarında ünlü işadamlarının da bulunduğu, arazi tahsisi alan turizm işletmelerinin sahiplerinin, kendilerine tahsis edilen alanların dışında, kamuya açık sahillerle kıyı alanları ve Hazine arazilerinin işgal edildiğini belirlediklerini bildirdi. Hazine arazilerini işgal edenlerin yasal olarak ilgili yerlere bildirdiklerini belirten Mat 'İşgal edilen yerleri bildirmediğimiz takdirde, görevi ihmal suçundan, altı aydan iki yıla kadar hapis cezasına çarptırılabiliriz' diye konuştu. Bu arada suç duyurusunda bulunulan otellerini bazılarının isimleri şöyle: Fettah Tamince'ye ait, Rixos, Mehmet Cengiz'in sahibi olduğu Cengiz Holding'e bağlı Sungate, Mehmet Ali Yılmaz'ın sahibi olduğu Zigana, Erdal Tontu'ya ait Catamaran Resort ve Karadeniz Örme'nin sahibi olduğu Sumela Garden.

    3 YILA KADAR HAPİS

    Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, Maliye'nin turistik işletmeciler hakkında TCK’nın 154’ncü maddesine göre, 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istemiyle suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi. Çorabatır 'Cumhuriyet Savcılığı otel sahiplerinin ifadelerini aldı. İş mahkemeye kaldı. Otelciler yıllardır kullandıkları bu alanlar için ecri misil ödüyorlar. Biz bu alanları mülk edinmek için değil, hizmet bütünlüğünü sağlamak için kullanıyoruz' dedi.

    TÜM TESİSLERİ KAPSAYABİLİR

    Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Ahmet Barut da sahilde şezlongu bulunan bütün tesislerin suç duyurusu kapsamına girebileceğini uyarısında bulundu. Barut 'Öyle bakılırsa rakam 2 bin 400’ü de çıkabilir. Bu bölgede kaçak yapılaşma yok. Ruhsatsız işletme yok. Tek sorun sahillerin kullanımı. Bunlar için de zaten gerekli ücretler düzenli olarak ödeniyor' dedi.

    StarGazete
İşlem Yapılıyor
X