Putin'den Avrupalılara KKTC fırçası

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    Putin'den Avrupalılara KKTC fırçası



    Avrupalıları iki yüzlü olmakla suçlayan ve utanmaları gerektiğini söyleyen Rusya Başkanı Vladimir Putin Kuzey Kıbrıs'ın 40 yıldır pratikte bağımsız olduğunu söyledi.

    Başkanlık seçimlerinden iki hafta önce, kendisinin Rusya Federasyonu Başkanı olarak düzenlediği son yıllık basın toplantısı sırasında konuşan Vladimir Putin, Kosova ile Kuzey Kıbrıs arasında benzerlikler kurdu. Kuzey Kıbrıs konusunda Avrupa'nın tutumunu eleştiren Putin, "Kimseyi gücendirecek birşey söylemek istemiyorum, ama Kuzey Kıbrıs kırk yıldır pratikte bağımsız. Neden onu tanımıyorsunuz?" dedi.

    Putin, çoğu AB ülkesinin Kosova'nın bağımsızlığını tanımaya hazır olduğundan hareketle sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu çifte standartlarınızdan ötürü utanmıyormusunuz Avrupalılar?"

    Kosova'nın 17 Şubat'ta bağımsızlığını ilan etmesi bekleniyor.

    Sırp hükümeti bugün Kosova'daki Arnavut yönetim tarafından yapılacak bir bağımsızlık ilanını geçersiz sayacağını belirten resmi bir kararı kabul etti. Hükümetten yapılan yazılı bir açıklamada, olası bir bağımsızlık ilanının Sırbistan'ın hâkimiyetinin ve ülke bütünlüğünün ihlali anlamına geleceği söylendi.

    Öte yandan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bugün yapılacak kapalı bir oturumda gelecek hafta Sırbistan'dan bağımsızlığını ilan etmeye hazırlanan Kosova'yı tartışacak. Halen Sırbistan toprağı olan Kosova, 1999 yılında yaşanan savaştan bu yana BM yönetiminde.

    Haber7
İşlem Yapılıyor
X