‘Ayakkabımızı çalma, iste, çorabıyla hediye edelim’

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    ‘Ayakkabımızı çalma, iste, çorabıyla hediye edelim’



    Adana'da bir camide ayakkabı hırsızlığına karşı ilginç bir yöntem geliştirildi. Camide ayakkabısı çalınana bir çift yeni ayakkabı verilecek. Ayakkabı hırsızlarına da; "Ayakkabımızı çalma, iste çorabıyla hediye edelim." notları bırakıldı.

    Hastaneler kavşağındaki Darüşşifa Camii İmamı Kenan Karabulut, özellikle cuma günleri yaşanan ayakkabı hırsızlığına son vermek ve cemaatin mağdur olmaması için bir sivil toplum örgütü ile işbirliğine gitti. Hırsızların görebileceği yerlere "Ayakkabımızı çalma, iste çorapla birlikte ayakkabı hediye edelim" yazılı notlar asan imam Karabulut, ayakkabısı çalınanlar da yenisini vermeye başladı.

    İmam Karabulut, caminin 4 hastanenin bulunduğu yerde olmasından dolayı cuma günleri yoğunluk yaşandığını belirtti. Karabulut, ayakkabı hırsızlığından dolayı kimsenin mağdur olmasını istemediği için hayırsever bir dernekten bu konuda yardım istedi.

    Köprü Yardımlaşma Derneği Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım ise kendilerinden destek isteyen cami yönetimine 30 çift ayakkabı ve çorap hediye etti. Yıldırım, "Ayakkabım çalındı" diyene hiçbir şey sormadan yenisinin hediye edileceğini anlatarak, bu sayede camideki ayakkabı hırsızlığının önüne geçileceğini bildirdi.

    Cami cemaati de uygulamadan dolayı mutlu oldu. Yıllar önce cuma namazı kıldığı camiden çıkışta ayakkabısının çalındığını farkeden emekli hakim Abdullah Çalışkan, "Eve imamın verdiği takunya ile gitmiştim. Bu uygulama çok iyi olmuş. Hem ihtiyacı olan alır, hırsızlığın da önüne geçilir." dedi.

    CİHAN
İşlem Yapılıyor
X