Gn.Kur.Basın açıklaması (22.No:)

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Gn.Kur.Basın açıklaması (22.No:)

    Ana Sayfa » Arşiv » Basın Yayın Faaliyetleri » Basın Açıklamaları Arşivi » 2008 Yılı Basın Açıklamaları Arşivi
    BASIN AÇIKLAMASI


    TARIH : 27 Şubat 2008
    NO : BA - 22 / 08


    Irak'ın kuzeyinde PKK terör örgütüne karşı icra edilen sınır ötesi harekatın 6'ncı gününde (27 Şubat 2008), bölgeye takviye maksadıyla gelen terörist gruplarla sağlanan sıcak temas, iki ayrı bölgede aralıklarla devam etmektedir.
    Harekatın başlangıcından itibaren en kapsamlısı olan ve dün gece boyunca süren çatışmalarda, şu ana kadar 77 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu rakamla, etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 230'a ulaşmıştır. Ayrıca alınan emareler, halen sıcak temas bölgesindeki terörist grupların içinde örgütün bazı üst düzey isimlerinin olabileceğine işaret etmektedir.
    Dün akşam saatlerinden itibaren başlayan bu çatışmalarda beş personelimiz şehit olmuştur.
    Harekat süresince ayrıca üç Geçici Köy Korucusu (GKK) şehit olmuştur.
    Derinlikte belirlenen terörist mevzileri ve barınma yerleri, uçaklar ve karada konuşlu uzun menzilli destek silahları ile ateş altına alınmıştır.
    Havanın kısmen düzelmesiyle birlikte, bütünleme ikmali ve takviye faaliyetleri tamamlanmıştır.
    Birliklerimiz, sorumluluk sahalarındaki arazi arama tarama faaliyetlerine ve örgütün lojistik altyapısının tahribine devam etmişlerdir.
    Harekatın başından itibaren, manevra birlikleri tarafından 47 mağara, 187 barınak ve sığınak, 29 hafif silah mevzii, 38 uçaksavar mevzii ve 11 ulaştırma tesisi kısmen ya da tamamen tahrip edilmiştir.
    Harekat süresince bölgedeki 48 hedef grubuna (225 hedef) hava taarruzu icra edilmiştir. Bu kapsamda, teröristlere ait 13 uçaksavar mevzii, 69 mağara, 87 barınak, 5 eğitim tesisi, 21 lojistik tesis, 12 komuta merkezi, 11 muhabere tesisi ile 7 ulaştırma tesisi tam isabetle vurulmuştur.
    Aynı dönemde, kara ateş destek vasıtaları 475 ayrı hedefi ateş altına almışlardır.
    Harekat, birliklerimizin üstün yetenekleri ve erinden generaline tüm personelin eşsiz özveri ve kararlılığıyla sürdürülmektedir.
    Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

  • ozkandonmez
    Administrator
    • 30-12-2002
    • 47398

    #2
    Konu: Gn.Kur.Basın açıklaması (22.No

    Neler varmış neler, barzani ve talabani bu kadar kapsamlı gelişmlere müsade ettilerse elbette cezasınıda bir şekilde çekecekler. Türkiye üzerinde oyun oynamak istiyorlarsada kendileri bilir değilmi.
    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN

    Yorum

    • TA2CCC
      Banned
      • 03-06-2004
      • 8304

      #3
      Konu: Gn.Kur.Basın açıklaması (22.No

      Originally posted by ozkandonmez View Post
      Neler varmış neler, barzani ve talabani bu kadar kapsamlı gelişmlere müsade ettilerse elbette cezasınıda bir şekilde çekecekler. Türkiye üzerinde oyun oynamak istiyorlarsada kendileri bilir değilmi.
      Ben asıl bugün IRAK'a giden yüksek düzeydeki heyete nasıl davranacaklar.Onu merak ediyorum.Bekleyip göreceğiz.


      Yorum

      • ybæl©ik
        ADMINISTRATOR
        • 25-01-2003
        • 30775

        #4
        Konu: Gn.Kur.Basın açıklaması (22.No

        Eğer Irak hükümeti olarak saygı ve itibar bekliyorsan üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceksin ve Uluslararası Hukuka uyacaksın.

        Irak hükümeti ve yerel yönetim olarak ülkende veya belirli bölgelerde istikrarı, huzuru sağlayamıyorsan, otoriten ve gücün yoksa ya da birilerini korumak pahasına sağa sola çiziyorsan, ülke politikan belli değilse, senin bu iktidarsızlığın ve otoritesizliğinden kaynaklanan boşluklar çevrendeki ülkelere, komşularına zarar veriyorsa o halde sen elini kolunu çekeceksin ki yapabileceğin birşey yok zaten, gücü yeten birileri gelip bu işi halledecek sen de kenarda izleyeceksin.

        Birilerinin yellemesiyle, itelemesiyle, baskısıyla öyle birgün başka, öteki gün daha başka ve çelişkili açıklamalarla ülke yönetimi olmaz.

        Sen bazı şeyleri beceremiyorsan meydandan çekileceksin, becerenler gelecek.

        Bu işi becerenlere de çamur atmayacaksın, yok yerleşim yerlerine giriliyor, yok altyapı çökertiliyor, yok sivil halk zarar görüyor, yok sivil vatandaşlarımız da hedef alınıyor .... önce kendin inanacaksın sonra başkalarına anlatacaksın.

        İkiyüzlü politikalar ülkenize, halkınıza zarar verir. Böyle giderseniz Saddam Hüseyin dönemlerini daha çok ararsınız. Kendi ülkenizi kendiniz sattınız. Şimdi Türkiye, sizin yerinize de bu bütünlüğünüzü korumaya çalışıyor ve yarın size de düşman olabilecek ortak düşmanlarla savaşıyor ama siz halen havada vurup tavada yiyorsunuz. O size sözde destek verenler yarın olacaklar mı acaba ? Tek başınıza kaldığınızda kimden yardım isteyeceksiniz.

        Geçmişinize bakın ve geleceğinizi ona göre şekillendirin.

        Yorum

        İşlem Yapılıyor
        X