Aşkale'yi bu yıl da kurtardık...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • anterior
    Senior Member
    • 06-11-2006
    • 6453

    Aşkale'yi bu yıl da kurtardık...



    ERZURUM'un Aşkale İlçesi'nin işgalden kurtuluşunun 90'ıncı yıldönümü törenlerinde yine istenmeyen görüntüler ortaya çıktı.

    Aşkale'nin kurtuluş bayramında belediye işçileri Ermeni çeteci rolünü üstlendi. Bayramı izlemeye gelen çocukların gözleri önünde temsili olarak cami yakıldı, imam idam edildi ve kundaktaki bebek süngülendi.

    Kaymakamlık önündeki İstanbul Caddesi'nde bugün yapılan kurtuluş törenleri Kaymakam Zeyit Şener, Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ertuğrul Yavuz, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu. Halkın büyük ilgi gösterdiği kurtuluş törenleriyle birlikte başlayan yoğun kar yağışı, özellikle çocukların üşümesine neden oldu. Daha önceki yıllarda olduğu gibi Ermeni çeteci rölüne giren belediye işçileri, Ermeniler'in 90 yıl önce yaptıkları katliamı temsili olarak sahneledi.

    Tören alanına içki sofrasını kuran Ermeniler, komutanlarının çağrısı üzerine önce camiyi yaktı. İlçede berberlik yapan ve temsili olarak imam rolünü üstlenen Murat Billur, meydana kurulan darağacında asıldı. Daha sonra aileye yönelik saldırı düzenleyen katliama yakından tanık olan öğrenciler, bir Emeni çetecinin kundaktaki oyuncak bebeği süngülemesini üzerine korkudan çığlık attı. Türk Milis Kuvvetleri'ni canlandıran Aşkale Lisesi öğrencilerinin baskını ile Ermeni çeteciler öldürüldü ve Aşkale işgalden kurtarılmış oldu.
    Kurtuluş töreninde konuşan Aşkale Belediye Başkanı ... Ahmet Yaptırmış, Ermeniler'in sadece Aşkale'de 5 bin kişiyi şehit ettiğini hatırlatarak şunları söyledi:

    "Bu insanlık dışı vahşette yanık kokuları, 20 kilometre ötedeki köylerde hissedilmiştir. Hamile kadınların karnındaki yavrular çıkarılıp annelerinin gözü önünde katledilmiştir. Katliamı, temsili olarak yeni nesillerin görmesi için her yıl tekrarlıyoruz. İnsanlık tarihinde en utanılacak vahşetlerin yaşandığı çağımızda kurtuluş günlerinin önemi daha iyi anlaşılmalı ve daha iyi bilinmelidir. Milli ve manevi heyecanlarımızın canlı tutulması o günlerin yeniden hatırlanması bizlere şerefli bir gelecek için ışık tutacaktır. Bugün ASALA'nın devamı olan Ermeni terör örgütü PKK'nın kökünü kazımak için uyguladıkları politikalardan dolayı Başbakana ve göz bebeğimiz olan Türk Silahlı Kuvvetlerimize şehit torunları adına şükranlarımızı arzediyorum."

    ERMENİ ÇETECİLER:'UTANIYORUZ'

    Kurtuluş törenlerinde belediye başkanının talimatıyla Ermeni çeteci rolüne girdiklerini söyleyen belediye işçilerinden Celal Akar, "Törenlerde Ermeni olduğumuz için ailemizden, arkadaşlarımıza kadar herkesten tepki görüyoruz. Bazen alay konusu bile oluyoruz. Yolda bizi görenler, `Ula Ermeni uşağı' diye sesleniyor. Tabi biz bunu yapmak istemiyoruz ama başkanımız emrettiği için sesimiz çıkmıyor. Hepimiz en az 20 yıldır bu işi yapıyoruz" diye konuştu.

    Yoğun kar yağışı altında yapılan kurtuluş törenleri Yakutiye Belediyesi'nin mehtaran takımının marşları, Yolgeçti köylülerinin düzenlediği deve oyunu, öğrenci ve askerlerin geçit töreniyle son buldu.

    FOTOÐRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

    Vatan
İşlem Yapılıyor
X